•  

  7 x must do in La Paz

    • La Paz | Officieel staat de stad bekend onder de naam Nuestra Senora de La Paz (Onze Lieve Vrouwe van de Vrede). Het is de administratieve hoofdstad van Bolivia een van de must-see steden van Bolivia. Met enerzijds El Alto op 4300 meter en het centrum op 3600 meter is La Paz de hoogste hoofdstad ter wereld. De immens grote stad gebouwd in de bergen met een uitzicht op de Cordillera Real, biedt vele top activiteiten waardoor veel reizigers hier langer blijven hangen dan gepland. Ga jij naar La Paz? Dan zal jij je met onderstaande tips meer dan vermaken in deze geweldige stad. Houd echter wel rekening met de hoogte! Veel bezoekers krijgen in La Paz te maken met flinke hoogteziekte. Bereid je goed voor en lees onze tips voor hoogteziekte in Zuid-Amerika.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 1. Een gratis wandeltour door La Paz


  Een wandeltour door La Paz brengt je langs de hoogtepunten van het centrum terwijl je de nodige en zeer interessante feitjes en weetjes over deze historische stad leert. Een ideale manier om de stad La Paz te leren kennen en je ontmoet ook vaak nog andere backpackers of reizigers waar je na de tour nog mee in contact kunt blijven ook kun je veel informatie over La Paz inwinnen bij je gids, wel zo makkelijk voor de rest van je verblijf. 


 • 2. Aanschouw een Cholitas worstelpartij


  Een hilarisch hoogtepunt en must-do van La Paz is Lucha Libre de Cholitas. Oftewel, een goede worstelpartij tussen de Boliviaanse Cholitadames in traditionele kledij! De avond begint met een voorprogramma van worstelende mannen maar al snel komen de dames op het toneel om op hilarische wijze het publiek te vermaken.


 • 3. Koop je lamafoetussen op de Witches Market


  Verstopt in de straten tussen Sagarnaga en Santa Cruz vindt je de heksenmarkt: Mercado de las Brujas. Griezelige rituelen, lamafoetussen en gedroogde kikkers wachten je hier op. Vergeet je camera niet mee te nemen, maar neem geen foto’s van de verkoopsters, oftewel de heksen. Betoverd worden is op eigen risico..


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 4. Neem de telecabine naar El Alto

  Voor minder dan 50 Eurocent neem je de telecabine naar het hoger gelegen deel van La Paz: El Alto. De rit brengt je tot een hoogte van 4300 meter met een spectaculair uitzicht over de gehele stad. Op donderdag en zondag vindt hier een van de grootste markten ter wereld plaats. Je kan hier werkelijk van alles vinden, denk aan DVD’s, kleding, kampeergoederen en elektronica. Let op, wil je rondlopen in El Alto? Dit is een gevaarlijker deel van La Paz. Laat je waardevolle spullen in je hotel en kleed je simpel. Lees ook onze algemene veiligheidstips voor backpacken in Zuid-Amerika.


 • 5. Zoek historie en horror op in Calle Jaen


  De oudste straat van de stad. De gehele straat en de gebouwen die hier nog overeind staan dateren uit de koloniale tijd. Tegenwoordig vind je hier meerdere interessante musea en gezellige bars. Veel (bijgelovige) local’s mijden de straat omdat er streng geloofd wordt dat het hier spookt en de zielen van de stad hier verzamelen. • 6. Death Road fietstocht


  Wereldberoemd en wereldwijd gevreesd wacht Death Road op de echte avonturiers. Je begint de route op een hoogte van 4700 meter in de andesgebergte en eindigt 63 kilometer later in de Amazone op 1100 meter. Een extra tip: op een afstand van een 10 minuten durende taxirit vindt je Coroico. Een dorpje in de Amazonische bergen. Met spectaculaire uitzichten in warm weer. Bij aankomst in Coroico wordt je verwelkomd met de boodschap: ‘Welcome to Paradise’ en dit zegt eigenlijk al genoeg. Veel fietsers kiezen ervoor het overleven van de fietsrit te vieren door een dag of twee in Coroico door te brengen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 7. Duiven voeren op Plaza Murrillo


  Plaza Murrillo is het centrale plein van La Paz waar prominente gebouwen gevestigd zijn, waaronder Het presidentiele paleis, de kathedraal van La Paz en het Nationale Congres. Naast de vele bezienswaardigheden van het plein hangt hier altijd een gezellige sfeer met kinderen die de duiven achterna rennen, inheemse locals die bijkletsen onder het genot van wat cocabladeren en thee. Een tip: koop hier wat zaad of mais van een van de vele verkopers voor wat goedkoop en simpel vermaak, het voeren van de duiven en andere vogels op het plein.


 • Goede must do's in La Paz pagina? Deel via de social buttons (rechts)!