•  

  Death Road Bolivia

    • Death Road | Je zoektocht naar pure adrenaline begint in La Paz. Als ware avonturier en echte adrenalinejunkie is het een bucketlist item die je niet mag missen: ‘s werelds gevaarlijkste weg af fietsen in Bolivia. De meer dan 60 km lange Death Road route begint tussen de witte bergtoppen van het andesgebergte en eindigt in de weelderig groene Amazone. Yungas Road, de weg van La Paz naar Coroico, staat al jarenlang bekend als Death Road, oftewel: de dodenweg. Ga je backpacken in Bolivia, dan mag deze weg eigenlijk niet op je to do lijst missen • 200 tot 300 doden per jaar


  De 64 km lange weg bevindt zich ten noordoosten van La Paz in de Yungasregio van Bolivia. Met (ooit) een jaarlijks dodental van maar liefst 200 tot 300 reizigers werd de weg al gauw bestempeld als ‘s werelds meest gevaarlijke weg. Tijdens de fietstour zie je dan ook verschillende kruizen en herdenkingspunten langs de weg om deze tragische doden te herdenken. De smalle weg heeft nauwelijks tot geen vangrails en afgronden die 600 meter naar beneden storten. Het grootste deel van de weg is slechts 3 meter breed en tijdens het regenseizoen is de weg een stuk gladder en is het zicht beperkter. Met de komst van een nieuwe weg tussen La Paz en Coroico wordt Death Road een stuk minder gebruikt door auto’s en bussen, waardoor het een stuk populairder is geworden voor adrenaline jagende fietsers die de gevreesde weg af crossen. Een leuke tip is om Death Road af te fietsen is een angstaanjagende maar spectaculaire ervaring die uniek is tijdens je reis door Bolivia. Zet je angst opzij, adem diep in en sjees s ’werelds meest gevaarlijke weg af.


 • De route


  De tour begint op 4700 meter hoogte in de witte toppen van het Andesgebergte. De 64 kilometer lange rit brengt je vervolgens door weelderige groene gebergtes de Amazone in waar de route op 1100 meter hoogte eindigt. Zo begin je het avontuur met een snotterende neus in de kou en droogte van de hoge bergen en eindig je met het zweet op je voorhoofd in de warme temperaturen van de tropische jungle. De tour agencies eindigen de tour in een van de luxe hotels van de Amazone. Hier wordt je verwend met een uitgebreid buffet en een frisse duik in een van de zwembaden, onder het genot van een biertje. Velen kiezen er voor om de nacht hier door te brengen of vanaf hier door te gaan naar Coroico, de eindbestemming van de Death Road route. Coroico is een schitterend dorpje op de top van een berg met uizicht op de Amazonische bergen. Het welkomsbordje bij de ingang van het dorp zegt eigenlijk al genoeg: Welcome to Paradise. Ga je nou backpacken in Zuid-Amerika en ben je op zoek naar meer mooie routes in verschillende landen? Kijk dan eens op onze backpack reisroutes pagina en lees onze reisroute tips • Death Road fietstour


  Er zijn tegenwoordig steeds meer tour bedrijven die tours aanbieden om de Death Road af te fietsen. Let op, dit is niet iets waar je geld op wilt bezuinigen ten koste van de kwaliteit. Veel tour bedrijfjes nemen grote groepen mee op pad met te weinig gidsen waardoor ze de controle en het zicht over de groep verliezen. Ook komt het vaak voor dat fietsen ongeschikt zijn voor de ruwe, harde en dalende weg of dat de bescherming die wordt geboden (denk aan helm, kniebescherming, etc.) niet geschikt is voor het avontuur. Uit positieve eigen ervaring raden wij de tour onder begeleiding van "Ride On Bolivia" aan. Je vertrekt hier met een kleine groep en met zeer ervaren en deskundige tourguides die perfect Engels spreken en een op en top goede ervaring bieden. Van veiligheid tot vermaak en alles daar tussenin.


 • Death Road tips

  • Drinkwater en snacken
   Zorg voor drinkwater en snacks. Je kan je tas in de bus achterlaten. De bus zal de groep gedurende de hele trip volgen en de groep stopt iedere 10 tot 15 minuten dus kan je altijd bij je tas.
  • Zonbescherming
   Vergeet je zonnebrandcrème niet. De felle zon schijnt uren in je nek tijdens de fietstour.
  • Malaria en Dengue
   Je eindigt de tour in de Amazone, oftewel, Malaria- en Denguegebied! Zorg voor een goede muggen werende spray met DEET.
  • Kleding
   Neem zowel een T-shirt en korte broek als warmere kleding mee. Er is een groot temperatuurverschil tussen het begin en het eind van de fietstour.

 • Video en kaart Death Road

   


 • Goede Death Road Bolivia pagina? Deel via de social buttons (rechts)!