•  

  Backpack reisroute Patagonië

    •  

  "Ongetemd, ruw en meedogenloos"

   

  Een backpack reisroute door Patagonië, mooiere reisroutes ga je waarschijnlijk niet snel vinden tijdens het backpacken door Zuid-Amerika. Het zuidelijke punt van Zuid-Amerika is waar de natuur ongetemd, ruw en meedogenloos is. Waar avontuur de reiziger uitdaagt en opwacht. Waar Chili en Argentinië samen het schitterende gebied vormen dat Patagonië heet. De volgende backpack reisroute brengt je in drie tot vier weken langs de absolute hoogtepunten van indrukwekkend Patagonië.


 • Backpack reisroute Patagonië  Onze backpackroute tip door het imposante Patagonië in Zuid-Amerika gaat door de landen Argentinië en Chili en start heel spectaculair in de adrenaline "hoofdstad" Pucon in Chili en brengt je vanuit hier langs Puerto Varas, Bariloche, Puerto Natales, Punta Arenas, El Calafate - Parque Nacional Los Glaciares, El Chalten en Ushuaia - Tierra del Fuego. Deze Patagonië route zal je zeker de rest van je leven bij blijven, zo indrukwekkend zijn deze gebieden waar je doorheen reist. Wij hebben de backpackroute door Patagonië hieronder voor je uitgestippeld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 •  

  Pucon (Chili)


  Een walhalla voor de echte adrenalinejunkies met mogelijkheden om te raften, mountainbiken en zelfs een actieve vulkaan te beklimmen. Met een ligging aan het Villarrica meer en aan de voet van een actieve vulkaan vinden we Pucon. Een adembenemend mooi natuurgebied dat een toevluchtsoord is voor de Chilenen om op een pikzwart lavastrand aan een helderblauw meer, omringd door bergen, te liggen en even alles te vergeten.

  Puerto Varas – Chiloe (Chili)


  Puerto Varas is tijdens de winter een populair skigebied maar gedurende het hele jaar is dit de poort naar verschillende nationale parken, meren en vulkanen, aan de start van Chileens Patagonië. Tevens is dit een poort naar het archipel Chiloe dat bestaat uit zeven eilanden met Isla Grande de Chiloe als hoofdeiland. Je vindt hier zeer unieke architectuur dat als nergens anders in Zuid-Amerika is. Talloze kleine houten kerken, die hier het bekende landschap vormen, zijn opgenomen in de UNESCO erfgoedlijst.


  Bariloche (Argentinië)


  Het drukst bewoonde gebied van Patagonië en tevens waar Argentijns Patagonië begint. San Carlos de Bariloche is een grote stad die aan het Nahuel Huapi meer ligt en is een van de populairste beginpunten voor activiteiten in Patagonië. Denk hierbij aan skiën en snowboarden in de winter en hiken en kajakken in de zomer. Een hoogtepunt van het gebied is de populaire Zwarte Gletsjer.


  Puerto Natales – Torres del Paine (Chili)


  Puerto Natales is de poort naar het nationale park Torres del Paine in Chili. Vreemd genoeg kan je dit zuidelijke deel van Chili niet over land bereiken in Chili zelf. Je moet een omweg maken via Argentinië om zo in Puerto Natales aan te komen. De W-loop in Torres del Paine staat bekend als een van de meest onvergetelijke trekkingen ter wereld en is een vierdaagse trek die je langs aquamarijn gekleurde meren, weelderige bossen, glinsterende gletsjers en de granieten Cuernos del Paine brengt.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons. • Punta Arenas (Chili)


  Punta Arenas is een van de grotere steden van zuidelijk Chili en is alleen via Argentinië te bereiken. De stad heeft een verbazingwekkende hoeveelheid historische en culturele trekpleisters. Verder kan je vanuit Punta Arenas naar het Magdalena Eiland om samen met grote kolonies pinguïns het eiland rond te waggelen.


  El Calafate – Parque Nacional Los Glaciares (Argentinië)


  Een hoogtepunt van een backpackreis door Zuid-Amerika en de populairste trekpleister van Patagonië is de Perito Moreno Gletsjer, gelegen in het Parque Nacional Loc Glaciares. De Gletsjer is een 5 km lange en 74 meter hoge bevroren muur dat een van de grootste gletsjers ter wereld is. Het is echter de enige gletsjer ter wereld die groeit in plaats van te krimpen. Het gekraak van de langzaam schuivende en brekende gletsjer doet je haren overeind staan. Het nationale park is te bereiken vanuit El Calafate.


  El Chalten (Argentinië)


  El Chalten is een populaire hike bestemming ten zuiden van het Andesgebergte waar ambitieuze hikers de uitdaging aan gaan Mount Fitz Roy en Cerro Torres te beklimmen, de twee hoogste toppen van Patagonië.


  Ushuaia – Tierra del Fuego (Argentinië)


  Over het algemeen wordt Ushuaia beschouwd als de meest zuidelijke plek op aarde. Het is waar de bewoonde wereld eindigt en Antarctica begint. In de afgelopen jaren is Ushuaia door een enorme groeispurt gegaan in de toerisme industrie die voornamelijk gericht is op cruises naar Antarctica en dient als poort naar het Tierra del Fuego nationale park. Dit gebied kenmerkt zich met typerende bossen die het einde vormen van het Andesgebergte. Je vindt hier verder watervallen, gletsjers, dichtbegroeide bossen en bergen met witte toppen.


 • Voor jou ook interessant om meer over te lezen?

   


 • Goede Patagonië backpack reisroute? Deel via de social buttons (rechts)!