•  

  Perito Moreno

    • Perito Moreno gletsjer | Het is met recht een van de absolute hoogtepunten van Argentinië en zelfs van heel Zuid-Amerika. Het is een enorm groot blauw / wit gevaarte, dat een indrukwekkend geluid maakt. Het kraken van bewegend en over elkaar schuivende stukken ijs klinkt als onweer. De natuurrijke omgeving met veel water, gebergtes en groene landschappen rondom de gletsjer maken het plaatje helemaal compleet. Na het zien krijg je het niet snel van je netvlies af. Je kunt er prachtige wandelingen maken en schitterende foto's maken van de natuur en de onwerkelijke hoeveelheden ijs. Het is een must do voor backpackers die gaan backpacken in het zuiden van Argentinië.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • De kleur, het geluid en afbrekend ijs

   

  De enorme druk die het ijs van de gletsjer samenperst is een proces dat al eeuwen lang duurt. Dit pers proces zorgt er voor dat de kleur van de gletsjer blauw is. Het maakt de Perito Moreno gletsjer tot een imponerend natuurverschijnsel. De gletsjer dankt zijn blauwe kleur aan de enorme druk waarmee het ijs de afgelopen eeuwen is samengeperst. Naast de blauwe kleur is er nog een eigenschap die de Perito Moreno kenmerkt. Krakende geluiden, soms zo hard als het geluid van onweer ontstaat als stukken ijs van de gletsjer over elkaar heen schuiven. Een goede tip is om in de zomer de Perito Moreno te bezoeken. De kans is dan vele malen groter dat er stukken ijs van de gletsjer afbreken. Dit spektakel van geweld zal je voor altijd bijblijven. Het afbreken van de stukken ijs in met name de zomer zal niet tot gevolg hebben dat de gletsjer op den duur zal verdwijnen. In de wintermaanden groeit het ijs namelijk weer aan. • Ligging

   

  In het zuiden van Argentinië, Patagonië in het National Park Los Glaciares (Parque Nacional Los Glaciares), daar ligt de Perito Moreno gletsjer. Dit prachtige schouwspel van natuurgeweld ligt op de grens van Argentinië en Chili. Het National Park Parque Nacional Los Glaciares staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Tussen de prachtige natuur liggen meerdere gletsjers, maar de Perito Moreno is de populairste en mooiste gletsjer in dit gebied. De Perito Moreno is gelegen in het zuidelijke deel van Parque Nacional Los Glaciares. Naast wandelen, (ijs)vissen kun je dus ook uren naar deze prachtige gletsjer kijken en luisteren naar het schuivende ijs en het gekraak van afbrekende stukken ijs.


 • Kaart en video Perito Moreno


 • Voor jou ook interessant in Argentinië?

   


 • Goede Perito Moreno pagina? Deel via de social buttons (rechts)!