•  

  Backpack reisroute De Guyanas

    •  

  "Minst bezochte gebied van Zuid-Amerika"

   

  Backpack reisroute "De Guyanas" | Deze route staat voor avontuur en ontdekken en is dus uitermate geschikt voor de avontuurlijke backpacker die gaat backpacken door de Guyanas. De Guyanas bestaan uit de drie Guyana landen: Frans-Guyana, Suriname (voorheen Nederlands-Guyana) en Guyana. Het Guyana gebied is het door backpackers minst bereisde en minst bezochte gebied van heel Zuid-Amerika. Dit maakt het een flinke uitdaging om je weg te vinden door deze ruwe en onontdekte diamant, maar maakt een backpackreis door de Guyanas een des te groter en unieker avontuur. Onze reisroute neemt 2 tot 3 weken in beslag. Wil je graag een totaal overzicht van de kaart van Zuid-Amerika zien? Kijk dan eens op onze kaart Zuid-Amerika pagina.


 • Backpack reisroute De Guyanas  Een spannende route in een gebied wat weinig bereisd wordt, dwars door de drie Guyanas, Suriname (voormalig Nederlands Guyana), Guyana en Frans-Guyana. Een route die niet vaak door backpackers wordt ondernomen, maar wij vinden het voor de avontuurlijke backpacker zeker een tip om de route af te leggen. Je start in Cayenne in Frans-Guyana en vervolgt je route via Cacao, Kourou, Iles du salut, Plages les Hattes, Paramaribo, het Brokopondo reservoir, Centraal Suriname Natuurreservaat, Kaieteur National en de Rupununi Savanne. Zie hieronder de beschrijving van de backpackroute die we voor je hebben uitgestippeld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 •  

  Cayenne (Frans-Guyana)


  Al is de officiële hoofdstad (logischerwijs) Parijs, Cayenne wordt gezien als de Zuid-Amerikaanse hoofdstad van het land. Dit is waar de Caraïben, Europa en Zuid-Amerika samensmelten tot een relaxte en diverse stad. Bruisende markten en restaurants met verschillende internationale keukens vormen een unieke multi-culturele stad.


  Cacao (Frans-Guyana)


  Aan de Comte Rivier, op een korte afstand van de hoofdstad, vind je Cacao. Een klein stukje Azië in Zuid-Amerika. De Laotiaanse Hmong bevolking heeft hier een volledig eigen Aziatische gemeenschap opgericht, compleet met Aziatische architectuur, cultuur en sfeer. Plan hier een dag in voor het bezichtigen van het dorp en het afpeddelen van de rivier in een kano door het mistige regenwoud.


  Kourou en Iles du salut (Frans-Guyana)


  Vanaf Kourou kan je gemakkelijk uittrekken naar de Iles du Salut om even terug te stappen in de tijd en meer te leren over de tijden van kolonisatie van zowel de eilandengroep als Frans-Guyana. Hier werden namelijk gevangenen vastgezet onder erbarmelijke omstandigheden tijdens de kolonisatie. Tegenwoordig kan je de gerenoveerde gevangenis bezoeken om meer te leren over de geschiedenis en historische gebeurtenissen. De eilanden zijn verder schitterend om rond te wandelen door oude gebouwen tussen de wilde dieren en vogels.


  Plages les Hattes, Awala-Yalmopo (Frans-Guyana)


  Plages les Hattes in Awala-Yalmopo is een 3 km lang strand dat ‘s werelds belangrijkste broedplaats is voor de lederschildpad. Tijdens het hoogseizoen (april tot en met juli) komen meer dan 80 lederschildpadden per nacht het strand op om hier hun eitjes te leggen die vervolgens tussen juli en september uitkomen. Awala-Yalimapo staat overigens bekend om de vele Amerindian (inheemse) dorpjes die je kan bezoeken met een cruise op de Maroni rivier.


  Paramaribo (Suriname)


  Paramaribo
   is de hoofdstad van Suriname is een must tijdens het backpacken in de Guyanas. Het historische centrum is officieel uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en een wandeling door de stad verklaart al gauw waarom. Ontelbaar veel monumenten en historische gebouwen die je doen denken aan Nederland, op het tropische klimaat na! Lees hier meer over vliegtickets Suriname.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Brokopondo reservoir (Suriname)


  Een door de mens aangemaakt natuur reservoir aan de Suriname rivier dat het land van hydro-electrische energie voorziet. Brokopondo is een van de grootste reservoirs ter wereld en wordt beschreven als een door de mens gemaakt natuurlijk schoonheid. Het reservoir ligt in het bekende Brownsberg natuurpark maar is op zichzelf staand al een must-visit.

  Centraal Suriname Natuurreservaat (Suriname)


  Wegens de enorme biodiversiteit is deze reserve uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. In het reservoir kan jij je verdiepen in het 16.000 km2 grote gebied met uiteenlopende flora en fauna die je een voor een versteld doen staan met hun ongekende ruwe schoonheid. Zo heb je hier de Raleighvallen, gelegen aan de Coppename rivier met een grootse variatie aan apen en ruim 400 vogelsoorten. Hier vindt je ook de Voltzberg waarvan je de top bereikt na een drie uur durende hike om te genieten van een uitzicht op een groene zee aan tropisch regenwoud. Verder vindt je hier de Tafelberg, die je al gauw doet denken aan Zuid-Afrika maar toch haar eigen unieke schoonheid heeft.


  Kaieteur National Park (Guyana)


  De 250 meter hoge Kaieteur watervallen staan over het algemeen in de Zuid-Amerikaanse schaduw van de Salto Angel in Venezuela of Iguazu watervallen in Brazilië en Argentinië. Als je het ons vraagt verdient deze spectaculaire waterval een plek op jouw bucket list. De waterval zelf is een machtig stromend natuurlijk schoonheid maar ook de omgeving van de waterval is een schitterend natuurpark waar je unieke vogels en tropische kikkers kan spotten.


  Rupununi Savanne (Guyana)


  Wandelend door de Rupununi Savanne waan jij je voor even in Afrika. Dit uitgestrekte landschap is de thuisbasis voor de Vaqueros van Guyana. Oftewel, de inheemse Cowboys. Wees hier voorbereid op het spotten van rivieren gevuld met grote kaaimannen en de grootste waterlelies ter wereld.


 • Goede De Guyanas reisroute pagina? Deel via de social buttons (rechts)!