•  

  Purmamarca

    • Purmamarca | Dit gebied staat bekend om "The Hill of Seven Colors" en is dé highlight van het noorden van Argentinië. Het noorden van Argentinië, en dan met name het noordwesten, wordt vaak overgeslagen door reizigers. En dat is zonde, want hier is de prachtige omgeving van Purmamarca te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een gebergte dat zeven verschillende kleuren bevat. De berg ligt op 2300 meter boven zeeniveau en bevindt zich aan de rand van het stadje Purmamarca in het Jujuy gebied. Het is één van de meeste bijzondere en populairste bezienswaardigheden om te bezoeken in Noord-Argentinië. Het is een wat vreemd dorpje dat, zoals een oase, middenin het woestijnlandschap ligt. Purmamarca betekent dan ook ‘woestijndorp’ in de Aymara taal. •  Het plein van Purmamarca

   

  Purmamarca zelf is een erg klein en zanderig stadje. Eigenlijk draait het hele stadje rondom het centrale plein. Dit plein is klein, maar één van de meest levendige pleinen die we hebben bezocht tijdens onze reis door Zuid-Amerika. En dat de gehele dag door! Het plein is volledig volgepropt met kleine kraampjes waar de meest kleurrijke spullen worden verkocht. Daarnaast lopen er lama’s over het plein rond en is het plein omringd door kleine lokale cafeetjes en restaurantjes. Om je ogen bij uit te kijken dus! Het plein is ook voor de lokale bevolking de ontmoetingsplaats van het dorp. Na schooltijd komen de kinderen hier om samen te spelen en ’s avonds worden er heerlijke matte’s gedronken (een typisch Argentijns warm drankje). Er heerst een hele gezellige en gemoedelijke sfeer.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • De Sendero de los Colorados hike


  Genoeg gezien en geshopt op het centrale plein? Dan is het tijd om de Sendero de los Colorados hike te gaan lopen en van de spectaculaire uitzichten over de bergen te genieten. De kleurrijke oranje en rode gesteenten zijn door de eeuwen heen geërodeerd door de wind en regen. Waar we ook keken, overal zagen we ontzettend mooie, in elkaar versmolten, gekleurde gesteenten. De hike duurt ongeveer één uur. Naast de gebergten kun je tijdens de hike ook genieten van het lokale leven op de kleine boerderijen in deze omgeving. Na de hike is het tijd om jezelf te trakteren op een maaltijd bij één van de schattige restaurantjes op het plein. • Purmamarca tips


  De kleuren van de berg zijn het best te zien in de vroege morgen. We raden het dan ook aan om een nacht in Purmamarca te verblijven, zodat je ’s morgens van de kleuren en rust kunt genieten en ook wat meer van het lokale leven kunt ervaren. De meeste bezoekers bezoeken Purmamarca namelijk tijdens een dagtrip vanuit bijvoorbeeld Salta. Hierdoor is het in de middag ontzettend druk met toeristen. Probeer deze drukte te ontlopen door vroeg te gaan.

  Verblijf en dagtour


  Het is goed mogelijk om in Purmamarca te verblijven. Het is echter wel wat lastiger om hier een goedkope accommodatie te vinden vergeleken met andere plaatsen in het noorden van Argentinië. Wij raden dan ook het Misky Pacha hostel aan om toch nog een beetje binnen het budget te blijven. Het voordeel van een dagtrip vanuit Salta is echter dat je onderweg nog veel andere leuke en mooie plaatsjes aandoet. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van welke tour je boekt. Het nadeel is dan weer dat je in principe maar erg kort in Purmamarca zelf bent en van de bergen kunt genieten. Mocht je zelfstandig willen gaan, kun je natuurlijk altijd zelf beslissen om onderweg nog wat andere leuke plaatsjes aan te doen.


 • Video en kaart Purmamarca


 • Voor jou ook interessant in Argentinië?

   


 • Goede Purmamarca pagina? Deel via de social buttons (rechts)!