•  

  Vliegtickets Argentinië

   


 • Vliegtickets Argentinië | Samen met landen als PeruColombiaBrazilië en Chili behoort Argentinië tot de populairste landen om te gaan backpacken in Zuid-Amerika. Met name steden als Buenos Aires en Mendoza zijn populair en bezienswaardigheden als de Iguazu watervallen, de Perito Moreno gletsjer, de kleurrijke wijk La Boca en Patagonië vallen bij veel backpackers in de smaak. Als je gaat backpacken in Argentinië is je vliegticket het duurste onderdeel van je reis. Een grote afhankelijkheid v.w.b. de prijs zit hem in de bestemming in Argentinië waar je heen vliegt, het aantal overstappen, de reisduur , de airline waarmee je vliegt en ook de periode van het jaar wanneer je boekt en waarin je vliegt.

  Wanneer betaal je de hoofdprijs en wanneer niet?


  Als je heel kort voor vertrek van de vlucht in een populaire reisperiode een vliegticket naar Argentinië boekt, dan betaal je echt de hoofdprijs. Probeer hier dus rekening mee te houden door niet op het laatste moment te boeken, maar zo ver mogelijk voor vertrek en probeer (als dat niet noodzakelijk is) om te reizen buiten de beste reisperiodes om. De beste reisperiode voor Argentinië verschilt, omdat het land zo groot is. Voor het noorden is het april t/m augustus, voor het zuiden november t/m maart en voor het gebied rond de Iguazu watervallen is dat april t/m oktober. Klik hieronder op het logo van Tix.nl om te zoeken naar de beste prijzen in verschillende periodes.

 • Tix.nl is een partij die (zoals zij zeggen) vliegtickets verkopen "waar jij van houdt". Wij kunnen niet anders zeggen dat het een kwalitatief goede partij is met lage prijzen en goed ontwikkelde zoekfunctionaliteiten waar jij gebruikt van kunt maken bij het zoeken van de goedkoopst mogelijke long haul vluchten naar Zuid-Amerika.


 • Prijzen vliegtickets Argentinië

   

  Vaak geldt bij vliegticket prijzen de regel; hoe minder stoelen er zijn verkocht op het moment dat je je vliegticket(s) boekt, hoe goedkoper de prijs van het ticket nog is. Zijn de stoelen op een vlucht al voor 70% of meer verkocht, dan betaal je vaak een stuk meer. Waar moet je dan aan denken qua prijs? Met heel veel mazzel kun je in een minder populaire reisperiode een vliegticket naar Buenos Aires boeken tussen de €500 en €600 of met iets minder geluk €650 en €700, maar dat is ook al goedkoop. Vaak reis je dan wel buiten het hoogseizoen, met één of meerdere overstappen, langere reistijd en met een minder kwalitatieve airline dan KLM (zoals Air Europa of Aerolineas Argentinas bijvoorbeeld). Maar eerlijk is eerlijk, reëler is het om uit te gaan van een bedrag tussen de €900 en €1300 (serieus geld dus).

  Andere luchthavens dan die van Buenos Aires


  Onze ervaring is dat vliegtickets naar andere luchthavens dan Buenos Aires vaak ook erg prijzig zijn, de reistijd erg lang is en dat je ook nog altijd moeten overstappen omdat er geen rechtstreekse vluchten zijn. Heb je al een vliegticket geboekt en ben je nog op zoek naar een mooie backpack reisroute voor Argentinië? Bekijk dan hier onze reisroute tip voor Argentinië

 •  Scan prijzen van de goedkoopste vliegtickets in Argentinië: Gebruik de vliegtickets vergelijker Skyscanner om de goedkoopste vliegtickets naar Buenos Aires, Mendoza, Bariloche, Iguazu en veel meer luchthavens in Argentinië als eerst te kunnen boeken. Ook handig om de prijzen van binnenlandse vluchten te scannen. Goed om te weten is dat je niet boekt bij Skyscanner maar er wel bij een onafhankelijke vergelijker zoekt. Zij zetten de beste prijzen van verschillende partijen voor je op een rij.


 • Reistijd Argentinië

   

  Argentinië is een groot land. Er zijn dan ook heel veel luchthavens. Echter is het grootste deel hiervan geen internationale luchthaven waar je vanuit Europa op kunt vliegen. Eigenlijk is het enige gangbare internationale vliegveld waar je direct op kunt vliegen Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini (EZE) in Buenos Aires. Voor de niet internationale luchthavens geldt dat je er niet met een rechtstreekse vlucht op kunt vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf bijvoorbeeld, maar dat je één of meerdere keren over moet stappen om vanuit Europa op dat vliegveld te komen. Zo komt het voor dat als je naar Bariloche in Argentinië wilt, dat je dan vanaf Amsterdam via een overstap op Zurich of Madrid naar Buenos Aires vliegt en dan daar overstapt op een binnenlandse vlucht in Argentinië, die je naar het vliegveld van Bariloche brengt. 

  Vliegtijden (hoe lang duurt je reis)


  De vliegtijd van een directe vlucht Amsterdam - Buenos Aires bedraagt (+/- tussen de 13 en 14 uur vliegen), Mendoza inclusief één of twee keer overstappen (+/- 23 uur vliegen) en een vlucht met één of meerdere overstappen richting de Iguazu watervallen is ook een hele zit (+/- 20 uur vliegen). Reistijd is altijd afhankelijk van het aantal keren overstappen, de duur van de overstap(pen) en het type vliegtuig waar je mee vliegt. Er kan zomaar 60 km/u verschil zitten in de capaciteit van het ene vliegtuig t.o.v. het andere vliegtuig. Verder speelt de wind ook vaak een belangrijke rol, zowel de kracht als de richting van de wind kan invloed hebben op je reistijd.


 • Populairste vliegveld Argentinië

   

  Gezien de enorme reistijden en de hoge kosten voor een vliegticket naar andere Argentijnse luchthavens dan de meest gangbare internationale luchthaven in Buenos Aires (IATA code EZE) raden wij backpackers zowel qua reistijd als qua budget aan om gewoon op Buenos Aires te vliegen, daar een paar dagen te verblijven (want het is een fan-tas-ti-sche stad) en vanuit daar door te reizen over land om meer van het land te zien. Zo bespaar je tijd, geld en je ziet nog meer van Argentinië. Drie vliegen in één klap. Wat wil je nog meer? De factor "tijd" is hierin wel belangrijk. Heb je tijd, dan raden wij je dit aan om te doen, heb je geen tijd dan is reizen met binnenlandse vluchten een betere optie voor je.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Welk vliegveld in Argentinië kies je?

   

  Op welke luchthaven moet je vliegen als je gaat backpacken in Argentinië? Dat hangt af van het doel van je reis, tijd en het budget dat je hebt. Wil je gewoon naar Argentinië en daar een aantal weken door het land gaan trekken? Of wil je echt gericht naar een bepaald gebied vliegen om bijvoorbeeld de Iguazu watervallen te bezoeken of ga je juist voor de beste Argentijnse wijnen eerst naar Mendoza. Zoek voordat je gaat zoeken naar de vliegtickets goed uit wat je doel is en in welk gebied je wilt aankomen en wilt gaan reizen. Het merendeel van de backpackers kiest voor Buenos Aires. Dat komt met name doordat als je vanaf Nederland of andere Europese luchthavens in België, Duitsland, etc een rechtstreekse vlucht wilt boeken naar Argentinië, dat je dan wel moet vliegen op de hoofdstad Buenos Aires. 

  Twee luchthavens Buenos Aires


  Het is goed om te weten dat Buenos Aires twee luchthavens heeft. De populairste en vaak de luchthaven waar je tegen de laagste prijs op kunt vliegen (ligt op 28 km van het stadscentrum) is Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini, ook wel bekend onder de IATA code afkorting EZE. De andere luchthaven (ligt op slechts 5 km van het stadscentrum) is Aeropuerto Internacional Jorge Newbery ook wel bekend onder de IATA code afkorting AEP. Dit is het tweede vliegveld van Buenos Aires, maar ook een erg druk vliegveld (het verwerkt jaarlijks rond de 10 miljoen passagiers). Je kunt er vanuit Europa sowieso niet direct op vliegen en is daarom dus minder interessant. Er vertrekken en landen naast een klein aantal internationale vluchten van en naar de omliggende buurlanden vooral veel binnenlandse vluchten. Ook is een deel van het vliegveld in gebruik door de Argentijnse luchtmacht.


 • Overige vliegvelden Argentinië

   

  Naar andere vliegvelden in Argentinië, zoals Córdoba, Mendoza, Ushuaia, Rosario, Bariloche, Bahía Blanca, Salta, El Calafate, Mar del Plata, etc moet je altijd één of meerdere keren overstappen als je vanuit Europa vertrekt. Wil je de goedkoopste vliegtickets scoren naar Argentinië? Zoek en boek dan in ieder geval zo vroeg mogelijk van tevoren (minimaal 5 maanden) vliegtickets met één of meerdere overstappen naar Buenos Aires. Dat kan aanzienlijk in de prijs schelen t.o.v. een directe vlucht. Je reist daardoor wel langer en minder comfortabel, maar dat is een afweging die je zult moeten maken. Zelf vinden wij het eigenlijk geen straf om op zo'n lange vlucht even een break te hebben en over te stappen, zodat je even echt goed je benen kunt strekken. Ok, je doet er dan wel een paar uur langer over, maar het scheelt vaak in kosten en je breekt je vlucht in tweeën. Wil je weten waar ze alle vliegvelden liggen? Klik hieronder op de kaart voor een overzicht van de ligging van het merendeel van de vliegvelden in Argentinië.

 •  Vliegtickets voor alle vliegvelden in Argentinië: Bekijk hier beschikbaarheid en prijzen van vliegtickets naar alle vliegvelden waar je op kunt vliegen in Argentinië en de rest van Zuid-Amerika.


 • Vliegtickets Buenos Aires

   

  Er gaan vanaf Nederland directe vluchten naar Buenos Aires alleen met KLM. Deze directe vluchten vertrekken (omdat het internationale vluchten zijn) natuurlijk vanaf Amsterdam (Schiphol) en duren tussen de 13 en 14 uur. Zoals al eerder genoemd is de drie letterige IATA code voor de belangrijkste luchthaven in Buenos Aires (EZE). Deze IATA code staat ook vaak op je vliegticket weergegeven bij de omschrijving van de luchthaven waar je op vliegt. Het vliegveld staat bekend onder de naam Buenos Aires Airport of Buenos Aires Ezeiza Airport, maar de officiële naam van de luchthaven is Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini en ligt te zuidwesten van de stad Buenos Aires.

  Argentijns voetbal, levende wijken en meer


  Veel backpackers trekken naar Buenos Aires om een Argentijnse voetbalwedstrijd te gaan bijwonen van clubs als Boca Juniors en/of Riverplate, de wijk Palermo of de wijk van de Tango La Boca te gaan, een bezoek te brengen aan de begraafplaats La Recoleta waar veel prominente Argentijnen begraven liggen of om te genieten van de heerlijke en vooral grote biefstukken die ze er in veel restaurants in Buenos Aires serveren. Ook heb je er nog veel mooie musea, gezellige markten, pleinen en een bruisend nachtleven. Met een gemiddelde temperatuur van 23,6 graden is het over het algemeen goed toeven in Buenos Aires (de koudste maand is juli met een gemiddelde temperatuur van 10,6 graden). Voor wat betreft de prijs van je vliegticket is de gemiddelde prijs waar je op moet rekenen als je een vliegticket naar Buenos Aires wilt boeken vanaf Schiphol, zo tussen de €800 en €900 (afhankelijk van op welke site je hem boekt, de periode waarin je boekt, in welke periode je gaat vliegen en de bezetting van de vlucht op het moment dat je boekt).


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Vliegtickets Iguazu

   

  Er zijn ook airlines die niet rechtstreeks van Amsterdam naar Argentinië vliegen, maar met een tussenstop. Als je je backpackreis door Argentinë direct wilt starten bij een van de meest indrukwekkende highlights die Argentinië je te bieden heeft, dan moet je op zoek gaan naar een vliegticket die je zo dicht mogelijk bij de Iguazu watervallen brengt. Je kunt dan het best vliegen op de luchthaven van de Braziliaanse stad Foz do Igiacu. Dit vliegveld ligt het meest dichtbij dit bijzondere stukje natuurgeweld. In deze stad valt eigenlijk niks te beleven, maar vormt wel de beste uitvalsbasis om de watervallen te bezoeken. Het vliegveld van Foz do Igiacu International Airport ligt op ongeveer 12 kilometer van de stad. Mocht je niet naar Brazilië willen en liever in Argentinië blijven, dan moet je vliegen op het vliegveld Aeropuerto Internacional Cataratas Del Iguazú. Dit ligt ook heel dichtbij de Iguazu watervallen. Bekijk de opties, vluchttijden, prijzen en maak je eigen keuze. Je kunt er voor kiezen om alles avn te voren of ter plekke zelf te regelen, of je kiest er voor om een gids in te huren, die je wegwijs maakt in dit (natuur) gebied.

 • Iguazu watervallen tip: Aan welke kant wil je de watervallen bezoeken? Wat ook nog van invloed kan zijn voor welk vliegveld je kiest is dat je aan de Braziliaanse kant van de watervallen de mooiste panoramische uitzichten hebt, maar dat je dichterbij het watervallen geweld kunt komen aan de Argentijnse kant. Lees hier meer over de Iguazu falls.


 • Voor jou ook interessant in Argentinië?

   


 • Goede vliegtickets Argentinië pagina? Deel via de social buttons (rechts)!