•  

  Palermo

    • Palermo | Een populaire Argentijnse wijk is Palermo in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië en één van de grootste steden van Zuid-Amerika. Buenos Aires beschikt over een ellenlange historie en de Spanjaarden, Britten en Italianen hebben allen hun sporen in de stad achter gelaten. Dit uit zich in een mooie mix in de architectuur, het eten en de cultuur. Buenos Aires heeft 48 verschillende barrios, oftewel wijken. Vandaag zoomen we in op één van de meest bekende wijken van Buenos Aires: Palermo.


 •  Het Parijs van het zuiden


  De lokale inwoners van Buenos Aires noemen hun stad graag ‘het Parijs van het zuiden’, en als je in hier rondloopt begrijp je waarom; koffietentjes op iedere hoek van de straat, mooie steegjes met prachtige bomen, veel boetiekjes en een bruisend nachtleven. Het is een Italiaans getinte wijk en het is hier heerlijk rondstruinen voor een paar dagen. Proef een heerlijk stuk pizza, ontdek de meest hippe koffietentjes en geniet van de lokale Quilmes biertjes, terwijl je relaxed in één van de vele parken in deze wijk, zoals de botanische tuinen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Ooit een mindere wijk in Buenos Aires


  Palermo is dé wijk om te ontspannen. Echter is dit niet altijd zo geweest. Nog niet zo lang geleden was het één van de mindere wijken van Buenos Aires, waar toeristen absoluut niets te zoeken hadden. De afgelopen jaren heeft de barrio (wijk) een enorme ontwikkeling doorgemaakt, doordat steeds meer jonge en creatieve Argentijnen en expats zich vestigde in deze wijk. Hierdoor kreeg het steeds meer leuke en sfeervolle boetiekjes en designwinkels. • Subwijken in Palermo


  Palermo is een enorm grote wijk in Buenos Aires en ligt in het hart van de stad. De wijk bestaat eigenlijk uit verschillende subwijken: Hollywood, Soho, Viejo, Alto, Chico en Las Cañitas. De meest bekende zijn Hollywood en Soho.

  Palermo Hollywood
  In Hollywood vind je, zoals de naam al ietwat doet vermoeden, de grotere televisie- en radiobedrijven en zijn er ontzettend veel discotheken en bars.

  Palermo Soho en San Telmo
  In Soho vind je de Boheemse stijl van Buenos Aires, deze stijl is ook goed terug te zien in de wijk San Telmo in Buenos Aires. Er zijn hier veel cafés, restaurants en boetiekjes te vinden en er is veelal laagbouw. Soho is een meer trendy, jonge en hippe sub-wijk.

  Palermo Viejo
  Palermo Viejo, het oudste gedeelte, is bekend om zijn chique restaurants en bars, designer winkels en nachtleven. Alto is een relatief nieuw gedeelte. Deze sub-wijk heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige winkelcentrum dat hier in 1990 is gebouwd. Door dit winkelcentrum is de wijk uitgegroeid tot een van de meest drukke winkelgedeeltes van de stad.

  Palermo Chico
  In Chico wonen de miljonairs, lokale televisie- en sport beroemdheden en ambassadeurs van Buenos Aires.

  Las Cañitas
  Las Cañitas staat bekend om de ongelooflijke hoeveelheid aan barretjes en restaurantjes. Een echte concurrent van Hollywood, want de prijzen zijn hier toch wel iets aangenamer. Een consequentie hiervan is dan wel dat er erg veel expats en toeristen in deze subwijk te vinden zijn.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Openlucht markten, parken en evenementen


  Genoeg te zien, te doen en te proeven in Palermo dus! Vooral in de weekenden is het er erg druk, doordat er veel openlucht markten (op bijvoorbeeld Plaza Serrano en Plaza Armenia) en evenementen plaatsvinden. Je raakt niet uitgekeken! Palermo is dé plek voor foodies, kunstfans, shopaholics, koffie- en uitgaansliefhebbers. Even genoeg van de drukke en grote stad? Kom tot rust in Parque Tres de Febrero. Dit park beschikt over een rozentuin, groot meer, Japanse tuinen, een tuin met standbeelden van bekende poëten en de bekendste dierentuin van Buenos Aires.


 • Hotels en hostels Palermo

 • Booking.com

 • Kaart en video Palermo

   


 • Voor jou ook interessant in Argentinië?

   


 • Goede Palermo pagina? Deel via de social buttons (rechts)!