•  

  Top 5 must do's Mendoza

    • Top 5 must do's Mendoza | Als je een Argentinië backpack reisroute aan het maken bent als je gaat backpacken in Argentinië, neem daar dan zeker Mendoza in mee, Deze leuke Argentijnse stad staat er wereldwijd bekend om het hart van de Argentijnse wijnindustrie te zijn en staat hoog op het lijstje van veel wijnliefhebbers vanwege de productie van de heerlijke dieprode Malbec wijn. Het is dan ook niet vreemd dat het een van de populairste wijnstreken ter wereld is. Een andere populaire reden om de regio te bezoeken is het beklimmen of bezoeken van de Cerro Aconcagua, de hoogste berg ter wereld buiten de Himalayagebergte. Toch is het niet alleen voor wijn- en bergliefhebbers een ideale bestemming. Ga jij backpacken in Argentinië? Lees dan nu onze top 5 must do's voor de Mendoza regio.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 1. Wandel of fiets door het nationale park


  Loop richting het oosten vanaf Plaza Independencia (het centrale punt van Mendoza) en binnen 20 minuten sta je voor een grootse ijzeren poort dat de ingang vormt tot het General San Martin park. Een schitterend en relaxed park dat even groot is als de gehele stad. Bij de ingang kan je ervoor kiezen een fiets te huren of te voet verder te gaan. Het park grenst enerzijds aan de stad en anderzijds aan het Andesgebergte met een groot meer in het midden. Neem wat snacks en wat te drinken mee en vergeet je camera niet!


 • 2. Een wijntour in Maipu op de fiets


  Denk je aan Mendoza, dan denk je aan wijn. Het is dus vanzelfsprekend dat een wijntour in deze regio onmisbaar is. Al wandelend door de stad zal je al snel merken dat er een groot aanbod is aan privétours en groepstours om langs de wijngaarden en wijnmakerijen (bodegas) te trekken. Wij raden je echter aan om het op eigen houtje (à la een echte backpacker) te doen. Neem de lokale bus naar Maipú, het hart van de Argentijnse wijnindustrie en vraag de buschauffeur je af te zetten voor het politiebureau. Hier tegenover vind je Mr. Hugo’s Bicycle Rental Mendoza, die enigszins bekend staat als een held onder Mendoza’s backpackers. Met een warm hart, open armen en een ongekende dosis enthousiasme verwelkomen Mr. Hugo en zijn familie je in hun huis waar ze de mogelijkheid van een tour door Los Caminos del Vino (de wijnpaden) met je doornemen en je op pad sturen met de nodige informatie, routes en kaarten. Los Caminos del Vino is een lange weg door Maipu met zijwegen die ieder naar een andere wijnmakerij leiden. Tussendoor zal je hier en daar ook olijfoliemakerijen en likeurmakerijen tegenkomen.


 • Hotels Mendoza

 • Booking.com

 • 3. Ga de bergen in en bewonder Cerro Aconcagua


  Een 13-daagse beklimming van de 6962 meter hoge berg is niet voor iedereen weggelegd. Dit maakt de berg echter niet minder aantrekkelijk. Er zijn verschillende routes die naar de verschillende base camps en refugios leiden en die zeker de hike meer dan waard zijn. Houd er rekening mee dat ook de Base Camps van Cerro Aconcagua hoog gelegen zijn en vrijwel het hele jaar door bedekt zijn met sneeuw. Zorg dus voor de juiste voorbereiding, schoenen en kleding.


 • 4. Ontdek de stad Mendoza


  Trek er op uit voor een wandeling door de stad en ga op zoek naar de 5 plazas van Mendoza. Deze pleinen zijn in het aardbeving gevoelige Mendoza gebouwd om veiligheid en een open ruimte te bieden in het geval van een aardbeving. Maar de gezelligheid en uniekheid van ieder pleintje biedt zoveel meer dan alleen veiligheid. Stelletjes en families komen hier bijeen, straatartiesten tonen hun trucjes en lokale kunstenaars verkopen de vruchten van hun handarbeid. Plaza Independencia vormt het middelpunt van de stad en is omringd door de andere vier plazas: Plaza San Martin, Plaza Chile, Plaza Italia en Plaza España. Kies voor een wandeling langs de Plazas tijdens je eerste dag in Mendoza om direct kennis te maken met de stad. • 5. Tour te paard met een echte Gaucho


  Wil je wel graag de bergen in maar ben je geen actieve hiker? Kies dan voor een Gaucho tour. Een Gaucho is een Argentijnse cowboy en is een belangrijk nationaal symbool voor het land dat in veel legendes en literatuur voorkomt. Een Gaucho tour is een uniek en meeslepend avontuur in het hart van het Andesgebergte waar je te paard voor even in de voetstappen van de Gaucho’s treed en meer te weten komt over deze legendes, terwijl je ondertussen geniet van de mooiste landschappen en uitzichten. Tijdens deze tour kom je o.a. langs de Mendoza rivier, de unieke en natuurlijke brug Puente del Inca en de kleine dorpjes die gelegen zijn aan de voet van de Aconcagua berg. Vervolgens sluit je de dag af met een traditionele Argentijnse bbq (ook wel Asado genoemd) of een late picknick lunch in de bergen.


 • Voor jou ook interessant in Argentinië?

   


 • Goede must do's Mendoza pagina? Deel via de social buttons (rechts)!