•  

  Backpack reisroute Peru

    •  

  "Onontdekte schatten van het land van de inca’s"

   

  Backpack reisroute Peru | Onderzoekend naar de mogelijke activiteiten en de plekken die je moet zien en bezoeken in Peru zal jij je waarschijnlijk afvragen hoe je dat ooit in één reis gaat redden. De immense diversiteit van het land biedt dorre woestijnen aan de kust, weelderige oerwouden in de lage landen en hoge bergketens in het Andesgebergte. Onze backpackroute Peru dekt zowel de populaire als de onontdekte schatten van ‘het land van de inca’s’ zodat je niets hoeft te missen tijdens het backpacken in Peru. Het is een land waar je wel maanden kunt verblijven. Sommige backpackers blijven er ook langer dan verwacht, omdat het er zo mooi is en er zoveel te zien en te beleven valt. Daarom moet je goed overwegen (als je niet alle tijd van de wereld hebt) wat je wel en niet op je backpackroute zet. Een goede voorbereiding geeft je rust tijdens het reizen en zo zorg je ervoor dat je in ieder geval de dingen doet en ziet waarvoor je naar Peru bent gekomen. Een goede tip als je gaat backpacken in Peru is dus om ter voorbereiding een backpackroute uit te stippelen. Zie hieronder ons kaartje met een voorstel voor een backpackroute door Peru.


 • Route om te backpacken door Peru

 • Backpack reisroute Peru  Deze backpackroute start in de voormalige hoofdstad van het historische Inca-rijk, Cusco en brengt je langs vele hoogtepunten in Peru. Vertrek richting het Titicacameer, Lima en Iquitos en schiet de mooiste foto's en video's van natuur, cultuur, architectuur en nog veel meer moois dat Peru je te bieden heeft. • Cusco en Machu Picchu


  Het hoogtepunt van je backpackreis door Peru. Cusco en omgeving vormde ooit het hart van het Inca-rijk en herbergen talloze archeologische overblijfselen en Inca dorpen, waaronder de Heilige Vallei van de Inca's, de unieke Rainbow Mountain en het hoogtepunt voor Perugangers, het wereldwonder Machu Picchu. Doordrenkt met historie en charme is dit een regio waar je minimaal een week voor zal willen inplannen.


  Puno en het Titicacameer


  De havenstad Puno ligt op een hoogte van maar liefst 3800 meter en is populair vanwege de ligging aan het Titicacameer, het grootste meer van Zuid-Amerika en tevens het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Gelegen in het Andesgebergte vormt dit meer de grens tussen Peru en Bolivia. In de Peruaanse kant van het meer bevinden zich meerdere drijvende eilanden, die je kan bezoeken, waarop leden van het Inheemse Uros volk leven.


  Arequipa


  ‘De witte stad’ Arequipa is een schitterende stad met een historisch centrum dat voornamelijk gebouwd is uit vulkanisch as van de drie vulkanen die de stad omringen. De stad kent een duidelijke aanwezigheid van een Spaans koloniaal verleden. Zo vind je hier ook de Santa Catalina Convent, dat vaak wordt omschreven als een stad in een stad vanwege de unieke kleurrijke gebouwen en charmante straatjes. Arequipa is de poort naar het drukbezochte Colca Canyon, de diepste canyon ter wereld waar je maar even omhoog hoeft te staren om de Condor (de grootste vogel ter wereld) zijn vleugels uit te zien slaan.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • De Ica regio


  Gelegen in de Ica regio vind je Paracas waar de Ballestas Eilanden liggen. Ook wel ‘de Galapagos voor de armen’ genoemd vanwege de vele penguins, pelikanen, zeeleeuwen en ander fauna dat je hier kan spotten. Een uur verderop vind je vervolgens de Ica stad. Verstopt in een van de droogste woestijnen ter wereld ligt Huacachina op 5 km afstand van de stad. Een oase met weelderige palmbomen, een kalm meer en bloeiende flora. In ‘the middle of nowhere’ worden er, verbazingwekkend genoeg, vele activiteiten aangeboden. Denk hierbij aan zandbordend de duinen afracen of met een buggy de woestijn door krossen.


  Lima


  De grootste stad en tevens de bruisende en elegante hoofdstad van Peru die erin is geslaagd de perfecte balans tussen Westers modern, koloniaal historisch en Peruaans traditioneel te vinden.


  Huaraz


  Avonturiers en bergliefhebbers opgelet. De omgeving rondom Huaraz is een walhalla voor de hikers en dit merk je al bij aankomst in de stad. Je komt al gauw hordes hikers tegen die zich voorbereiden op een trekking. De landschappen en uitzichten zijn spectaculair en bieden verschillende meerdaagse trekkingen en kampeermogelijkheden voor de liefhebbers.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Mancora


  Het hipste strand van Peru is Mancora. Het trekt surfers en relaxte strandgangers aan van over de hele wereld. Er hangt een ontspannende sfeer en het aanbod aan activiteiten is ongekend. Van surflessen tot vissen, kooklessen, paardrijden en verschillende wateractiviteiten. Is de zon onder? Maak je dan klaar voor een bruisend nachtleven en een overvloed aan restaurants en bars.


  Iquitos


  De stad die de poort vormt naar het Peruaanse deel van de Amazone. Vanuit Iquitos worden verschillende tours en reizen aangeboden om de verschillende delen van de Amazone te ontdekken. Houdt er wel rekening mee dat Iquitos alleen via water of lucht te bereiken is. Ga jij naast Peru ook backpacken in Bolivia? Bekijk dan nu onze route Bolivia en Peru om een route door het beste van deze twee landen af te leggen.


 • Video en kaart Peru

   


 • Voor jou ook interessant in Peru?

   


 • Goede Peru reisroute pagina? Deel via de social buttons (rechts)!