•  

  Titicacameer

    • Titicacameer | Op de grens van Bolivia en Peru ligt het Titicacameer. Het meer dat bekend staat als de geboorteplaats van de Inca beschaving is net zo magisch als deze omschrijving je doet denken. Met enerzijds een uitzicht op traditionele dorpjes en aan de andere kant de met gletsjer bedekte bergtoppen van de Cordillera Real. Het meer is een van de favoriete plekken van Zuid-Amerika backpackers en heeft meerdere tussenstops en topactiviteiten die je meer dan een week zullen vermaken.

  Heilige land voorouders inheemse volken


  Lago Titicaca, oftewel Titiqaqa in het Quechua, is een groot en diep meer in het Andesgebergte. Het is het grootste meer van Zuid-Amerika en het hoogste vaarbare meer ter wereld, gelegen op een hoogte van ruim 3800 meter. Het meer vormt de grens tussen enerzijds Peru met grensstad Puno en anderzijds Bolivia met grensstad Copacabana. Het meer is het heilige land van de voorouders van verschillende Boliviaanse en Peruaanse inheemse volken: Quechuas, Aymaras, Uros, Pacajes en Puquinas. De fundering van de meest invloedrijke culturen van voor de kolonisatie vindt hier haar bron. Het Titicacameer kent een unieke sfeer en magische kracht die je hier langer zal houden dan je had gepland. Wil je het thuisfront laten meegenieten? Verstuur dan vanaf het eilandje Qanapancha een kaartje van het meer, op dit eilandje vind je het enige drijvende postkantoor ter wereld van waar je een kaartje naar huis kan sturen!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Isla del Sol


  Het grootste eiland van het meer vind je in het Boliviaanse deel van het Titicacameer. Het is dan ook makkelijk te bereiken vanaf Copacabana. Het gehele eiland is een historisch heilig gebied dat tot de Inca’s toebehoorde. Mythes doen ons geloven dat de God die het universum heeft gemaakt, uit de wateren van het Titicacameer is gerezen om de zon hier te creëren. Veel backpackers blijven op het eiland hangen vanwege de geweldige sfeer en de vele top activiteiten die je hier bezig houden. Denk aan wandelingen, hikes, kennismakingen met de lokale bevolking, vissen, musea bezoeken en nog veel meer.


 • Isla Amantani


  Het Amantani eiland is gelegen in het Peruviaanse deel van het Titicacameer. Het is een vredige plek waar je voor even het gevoel krijgt terug in de tijd te stappen. Ben je een liefhebber van hiken? Dan kan je de top van Pachatata of Pachamama bezoeken om te genieten van een schitterend uitzicht over de historische ruïnes van het eiland. Op deze heuvels vind je tevens tempels en een toren van waar je een panorama uitzicht krijgt op het meer. Een favoriete activiteit op het eiland is het feest in de avond dat iedere avond wordt gevierd om de toeristen kennis te laten maken met de lokale dansen en de feestelijke traditionele kleding.


 • Isla Taquile


  Isla Taquile is het iets meer toeristische zustereiland van Isla Amantani. Toerisme op het eiland wordt streng gecontroleerd door de ouderen van de stammen van het eiland. Over het algemeen wordt je tijdens tours aan de ene kant van het eiland gedropt om aan de andere kant weer opgepikt te worden. Op het eiland kan je leuke souvenirs scoren of een bezoekje brengen aan de winkeltjes en cafeetjes van het centrale plein. In de tempel van het eiland vinden tot de dag van vandaag opofferingen plaats voor Pachamama (moeder aarde).


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Isla de la Luna


  Een klein eilandje aan de Boliviaanse kant van het Titicacameer. Het eiland staat bekend om de mythologische link met de Inca’s en om de ruïnes die je hier vindt. Het is een relaxed eiland met een rustige sfeer dat bewoond wordt door 80 mensen. Je kan het eilandje in een uur aflopen. In het Zuiden vind je het dorp en in het noorden het ‘platteland’ met lama’s, bootjes en vissers. Op Isla de la Luna vind je enkele hostels waar je kan verblijven.


 • Isla de los Uros


  De rieten drijvende eilanden met rieten huisjes en rieten bootjes vormen de thuisbasis voor het Uros volk, een volk ouder dan de bekende Inca’s. Er wordt geloofd dat deze volkeren naar de eilanden zijn gevlucht om oorlogen tussen stammen onderling te ontvluchten. Waar je voorheen alleen de eilanden voor een dagje kon bezoeken, kan je tegenwoordig ook op de eilanden verblijven.


 • Video en kaart Titicacameer

   


 • Voor jou ook interessant in Peru en Bolivia?

   


 • Goede Titicacameer pagina? Deel via de social buttons (rechts)!