•  

  Huacachina

    • Huacachina | Probeer je eens een oase midden in een woestijn met alleen maar immense zandduinen om je heen voor te stellen. Dit klinkt als dé perfecte backpackers-bestemming, toch? Welkom in Huacachina! Een plek vol avontuur, feest en ontspanning in het zuidwesten van Peru. Huacachina is de enige oase in Zuid-Amerika die gelegen is in een woestijn. Op slechts een half uurtje rijden van de stad Ica is deze oase een populaire bestemming voor zowel locals als backpackers en andere toeristen. Het is misschien wat toeristisch, maar met een goede reden. Ondanks de populariteit is het namelijk moeilijk om niet van Huacachina te houden!

  Ontstaan door spiegelscherven?


  Volgens een legende is het meer van Huacachina ontstaan door spiegelscherven. Een prinses kon zo goed zingen dat zij mensen aan het huilen maakte. Ze noemden haar de ‘Huacca China’, oftewel ‘het meisje dat huilt’. Op een dag was zij zich aan het wassen en aan het zingen, toen ze in haar spiegel zag dat zij door een jager begluurd werd. Toen ze weg probeerde te rennen, vielen haar kleren van haar lichaam af en deze creëerden de zandduinen. Ze struikelden en brak haar spiegel, welke in het meer van Huacachina veranderde. Wil je Huacachina bezoeken? Boek dan een voordelig vliegticket naar Peru.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Wat te doen in Huacachina

   

  • Sandboard-tour
   Het hoogtepunt van Huacachina dat je niet mag missen. Voor zo’n 30 Soles kun je een sandboard-tour boeken. Aan het eind van de middag, wanneer de hitte wat is afgenomen en je je voeten niet meer verbrand aan het hete zand, starten de tours. Een tour duurt circa 3 uur. Je gaat de duinen op in een buggy en weer naar beneden met je sandboard. De chauffeur kan je op verschillende hoogtes afzetten en daarna is het de beurt aan jou om naar beneden te gaan. Dit kun je vervolgens zo vaak herhalen als je maar wilt. Lekker zweten en voor de zoveelste keer weer die berg op lopen in het zand. Gelukkig maakt de tocht naar beneden alles weer de moeite waard. Na een paar keer zittend naar beneden te zijn gegleden, durf je misschien wel staand te gaan. Het is net wintersport! Verwacht geen training, helm of andere bescherming, alleen jij en je board!

  • Zonsondergang
   Klim de duinen op en geniet van een prachtige zonsondergang over de met palmbomen omringde oase. Een bijna onrealistich landschap dat je niet snel zult vergeten.

  • Wijn-en pisco tours
   De Wijn- en pisco tours kunnen voor 30 Soles geboekt worden. De hele middag mag je pisco en een hele hoop zoete Peruviaanse wijnen proeven en kom je van alles te weten over hoe het gemaakt wordt. De stad Pisco, waar pisco van afkomstig is, ligt op slechts een uurtje rijden van Huacachina en de beroemde cocktail Pisco Sour is natuurlijk een must-try in de omgeving.

  • De Galapagos eilanden van Peru
   Vanaf Huacachina kun je vroeg in de morgen een tour doen naar de ‘Galapagos-eilanden van Peru’, waar je zeehonden, pinguïns en ontzettend veel zeevogels kunt zien. De tours vertrekken om 5:00 uur in Huacachina en komen rond 14:00 uur weer terug. Tijdens de tour heb je een boottocht van circa 1,5 uur.

  • Relaxen
   Bij het woord ‘oase’ denk je vast eerder aan ontspanning dan aan activiteiten. Tijd voor ontspanning is er in Huacachina zeker ook! Na een hele ochtend fanatiek sandboarden en rijden in de buggy heb je wel wat rust verdiend. Je kunt weer even helemaal bijkomen in je hangmat tussen de palmbomen, bij het zwembad van je hostel of dobberend in het meer.


 • Waar ga je heen na Huacachina?

   

  • Nazca
   Ook wel bekend om zijn mysterieuze Nazca lijnen. Als je de lijnen niet wilt zien, is er weinig anders te doen in de stad. De lijnen zijn te zien vanuit een klein vliegtuigje en liggen ongeveer een uur buiten Nazca Town. Nazca is vanuit Huacachina in een uurtje te bereiken.

  • Cusco
   De oude Inca-hoofdstad in de bergen in het culturele hart van Peru. Cusco mag absoluut niet gemist worden op een backpackersreis door Peru. Cusco wordt gezien als de poort naar de mystieke ruïnes van Machu Picchu en Cusco zelf is een prachtige koloniale stad om te verkennen met goede restaurants en een rijke cultuur. Cusco is met de nachtbus vanuit Huacachina te bereiken in 17 uur.

  • Arequipa
   De witte stad is te bereiken vanuit Huacachina in 10 uur. Arequipa heeft genoeg te bieden, van geweldige restaurants, uitgaansgelegenheden, cultuur, tot de mogelijkheid om te trekken door de adembenemende Colca Canyon.

 • Kaart en video Huacachinaë

   


 • Voor jou ook interessant in Peru?

   


 • Enthousiast over Huacachina? Deel deze pagina!