•  

  Nazca lijnen

    • Nazca lijnen | Nazca is een leuke en mooie stad in Peru om te bezoeken als je er gaat backpacken, maar Nazca staat bij de meeste toeristen vooral bekend om zijn nabijgelegen Nazca lijnen. Dit zijn mysterieuze tekeningen die vermoedelijk zijn gemaakt tussen 200 voor- en 900 na Christus. Het is nog steeds onduidelijk om welke redenen deze tekeningen zijn gecreëerd. Er is zo veel moeite in gestoken voor iets wat eigenlijk alleen vanuit de lucht goed te bewonderen is.

  Astronomische kalender


  Eén theorie gaat er van uit dat het een soort astronomische kalender moet voorstellen, welke is aangelegd door de Nazca- en Paracas Indianen. Een andere theorie betwijfelt echter of de lijnen überhaupt wel door mensen zijn aangelegd, doordat ze ontzettend groot zijn (een omtrek van 300 meter), maar ook volledig kaarsrecht en geometrisch zijn aangebracht. Daarom worden de lijnen door sommigen ook wel een buitenaards verschijnsel genoemd en wordt er gedacht dat het door aliens is gecreëerd. Vanuit de lucht zijn de gigantische figuren van verschillende objecten erg goed zichtbaar. Het is daarom ook zeker de overweging waard om de tekeningen vanuit een klein vliegtuigje te bekijken.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 •  Nazca lijnen rondvlucht

   

  Een vlucht over de Nazca lijnen kost gemiddeld €90, wat dus redelijk aan de prijs is voor een excursie in Zuid-Amerika. Wil je een vlucht gaan maken? Zorg dan wel voor een goede voorbereiding. Zorg allereerst dat je een vlucht vroeg in de ochtend krijgt. De lijnen zijn dan door het licht beter te zien en er is minder kans op turbulentie. Het beste is om een vlucht te nemen tussen 7:00 uur en 10:30 uur. Zorg er daarnaast voor dat je met een betrouwbare maatschappij vliegt.

  Movil Air


  Veilig vliegen is wel zo belangrijk! De afgelopen jaren zijn er namelijk veel ongelukken geweest, waarbij meerdere doden zijn gevallen. Movil Air is een aanrader. Als je eenmaal je vlucht hebt geboekt moet je ook nog een Departure Tax van €14 betalen. Vergeet bovendien je paspoort niet mee te nemen! Zonder paspoort mag je het vliegtuig niet in! Een vlucht over de Nazca lijnen is erg populair, waardoor de wachttijden soms wat uitlopen. De vluchten zijn natuurlijk erg afhankelijk van de weersomstandigheden en daarbij komt dat ze in Peru niet heel erg van de strakke planningen zijn. Neem dus wat leuks mee om tijdens het wachten te kunnen doen. •  Reispillen en foto's


  Bijna aan de beurt? Overweeg het dan ook om een reispilletje voor de vlucht in te nemen. Veel mensen worden namelijk misselijk tijdens de vlucht, en dat zou natuurlijk zonde zijn van de ervaring! Er zitten gemiddeld 2 tot 6 personen in een vliegtuigje en om alle personen de Nazca lijnen goed te laten zien, moeten er natuurlijk constant scherpe bochten gemaakt worden. Niet erg fijn voor je maag om 30 minuten lang heen en weer geslingerd te worden. Net voordat het vliegtuig vertrekt is er de mogelijkheid om foto’s te maken bij het vliegtuig. Tijdens de vluchten raden wij aan om vooral zelf te genieten en niet continue te proberen foto’s te maken. De Nazca lijnen zijn namelijk lastig op camera vast te leggen en het is veel indrukwekkender om ze daadwerkelijk te zien dan door je camera te kijken.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Alternatief voor de rondvlucht 


  Mocht je geen behoefte hebben aan het bezichtigen van de Nazca lijnen vanuit de lucht, dan is er ook de mogelijkheid om ze op andere locaties te zien. Vlak bij het stadje Nazca heb je een uitzichttoren die je kunt beklimmen en vanuit daar kun je de Nazca lijnen ook zien. Naast de bekende Nazca lijnen is het ook leuk om een uitstapje te maken naar de Cerra Blanco, de hoogste zandduinen ter wereld! Deze duinen liggen namelijk op maar liefst 2.078 meter hoogte.


 • Hoe kom je er?


  Nazca ligt in het westen van Peru, op zo’n 500 kilometer van Lima vandaan. Dagelijks rijden er een aantal directe bussen tussen Lima en Nazca. Vanuit Ica, Pisco of Huacachina is het gemakkelijk om een excursie naar Nazca te boeken.


 • Video en kaart Nazca lijnen

   


 • Voor jou ook interessant in Peru?

   


 • Goede Nazca lijnen pagina? Deel via de social buttons (rechts)!