•  

  6 x hiken tijdens je wandelvakantie

    • Wandelvakantie Zuid-Amerika | Backpackers houden vaak van wandelen door prachtige natuurgebieden. In Zuid-Amerika ben je dan in het juiste continent. Prachtige gebergtes, meren en andere mooie gebieden kun je bewonderen tijdens je backpackavontuur in landen als PeruChili of Argentinië. Wij zijn al vele malen gaan backpacken in Zuid-Amerika en soms leek de backpackreis meer op een wandelvakantie, zo vaak zijn we gaan hiken, wandelen of hebben we routes te voet afgelegd mét of zonder backpack op onze rug. Wil jij nou ook eens graag één of meer geweldige hikes maken tijdens het backpacken in Zuid-Amerika? Lees hieronder onze beste tips voor plekken om te gaan hiken. Vooral de laatste is bijzonder en zal je als ervaren hiker of bergbeklimmer direct aanspreken. Durf jij hem aan?


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 1. Torres del Paine - Chili


  De W-hike in het nationale park Torres del Paine is ongekend populair. Je moet echter wel bereid zijn om een aantal dagen te gaan hiken met een tent op je rug. De W-hike zijn eigenlijk 3 afzonderlijke tochten: Valles Frances Trial, de Las torres trail en de Mirador Grey trail. Alles bij elkaar drie dagen lopen met overnachtingsmogelijkheden in zogenoemde Refugios. Het circuit is open van oktober tot april. Een schitterende tocht door een veelzijdig landschap. Geen zin om drie dagen te lopen? Je kan ook een dagtocht naar het park maken. Vanuit Puerto Natales zijn er genoeg opties te boeken om toch in het park te komen. Hou rekening met de weersomstandigheden en met de extreem harde wind die hier vaak staat.


 • 2. Colca Canyon - Peru


  De Colca Canyon ligt bij Chivay, grootste dichtstbijzijnde stad is Arequipa. De Colca Canyon staat bekend om de aanwezigheid van de Condor en de goede kans om deze te zien. De canyon leent zich echter ook uitstekend voor een mooie hike. Al dan niet met overnachting. De canyon kenmerkt zich door de aanwezigheid van landbouw terrassen en avocado bomen. Ga je deze hike lopen? hou dan rekening met je kleding, hoe lager je komt, hoe warmer het wordt! Op de bodem van de canyon (die twee keer zo diep is als de Grand Canyon!) zijn er overnachtingsmogelijkheden. Geen energie meer om dan de volgende dag het kilometer hoogteverschil te overbruggen? Er staan ezeltjes klaar die je voor een kleine vergoeding weer naar boven kunnen brengen. Lees meer over deze hike op onze Colca Canyon pagina.


 • 3. Lake 69 - Peru


  Vanuit het hike walhalla Huaraz kun je tal van hikes gaan maken en boeken. Een van de populairste is de hike naar Lake 69 in de Corderilla Negra. Een tour boeken is de makkelijkste manier om aan het begin van de hike te komen. De tour kost je tussen de dertig en vijfendertig sol, inclusief ontbijt. De wandeling zelf duurt ongeveer drie uur op de heenweg en twee uur op de terugweg. Hij is geclassificeerd als medium of hard, en dit komt puur door de hoogte, het meer ligt op vijfenveertighonderd meter! Maar als je het dan bereikt, heb je een schitterend uitzicht op het ijsblauwe meer. Werkelijk waar een schitterend gezicht.


 • 4. Monte Fitz Roy


  Vlakbij El Calafate, waar je heen gaat voor de Perito Moreno gletsjer, ligt El Chaltén. Vanuit dit plaatsje lopen vele routes richting Monte Fitz Roy, oftewel berg Fitz Roy. Hikes variërend van een uurtje tot meerdere dagen, alles kan hier. Minder bekend dan de W-trail en daardoor ook een stuk rustiger, maar zeker niet minder mooi! Watervallen, gletsjers, vergezichten en valleien, ook hier kom je ogen tekort.


 • 5. Inca Trail - Peru


  Natuurlijk de bekendste hike van het continent, de Inca-trail met als finish Machu Picchu. Deze hike van vier dagen en 45 kilometer is zo populair dat de regering streng toeziet op het aantal wandelaars om het pad enigszins in oorspronkelijke staat te houden. Als je deze hike wilt lopen zal je ver van te voren moeten reserveren. Een bucketlist item dat veel mensen op hun lijstje hebben staan. 45 kilometer lijkt niet ver in 4 dagen, maar door het extreme hoogteverschil is het een pittige tocht waar je je toch op dient voor te bereiden om het jezelf niet moeilijker te maken dan het al is.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 6. Een keer iets anders


  De vijf tips die we hierboven hebben gegeven heb je waarschijnlijk al eens eerder gehoord of gelezen, maar als je nou al meer ervaring hebt en eens een keer een trekking wilt maken die minder bekend en populair is dan de bovengenoemde hike tochten. Ga dan eens wandelen, hiken, klimmen en een onvergetelijke trekking maken door de Cordiliera Huayhuash in Peru. Het Cordillera Huayhuash gebied, bestaat voor het grootste gedeelte uit een grote bergketen in de Andes in Peru. Voor gevorderde alpinisten die het avontuur graag opzoeken is het klimgebied bekend, daarom is het van belang dat je een ervaren klimmer, hiker en wandelaar bent. 

  Categorie steile sneeuw- en ijsroutes

  De meeste bergen die je moet gaan bedwingen vallen namelijk in de categorie steile sneeuw- en ijsroutes. Dat zegt genoeg, toch? Je zult er er zes hoog gelegen toppen tegenkomen die stuk voor stuk meer dan 6 km hoog zijn. De top Yerupajá is de hoogste met een hoogte van 6617 meter. Een foto zegt vaak meer dan 1000 woorden en dat is in dit geval ook zo (zie hieronder). Zeg nou zelf, hier wil je toch direct naar toe? Twijfel niet langer en ga gewoon naar Zuid-Amerika. Je zult er geen spijt van krijgen. Lees snel onze tips om goedkope vliegtickets te boeken naar Zuid-Amerika.


 • Goede wandelvakantie Zuid-Amerika pagina? Deel via de social buttons (rechts)!