•  

  Colca Canyon

    • Colca Canyon | Ga je backpacken in Zuid-Amerika en doe je Peru aan? Dan moet je zeker overwegen om naar de Colca Canyon te gaan. De Colca Canyon is niet één van de meest bekende plekken om te bezoeken in Peru, terwijl het toch wel erg indrukwekkend is. De Colca Canyon is namelijk meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika én een van de weinige plekken ter wereld waar je dagelijks condors kunt spotten! De canyon ligt op ongeveer 150 kilometer van Arequipa en is omgeven door met sneeuw bedekte bergen en vulkanen. Om er te komen, moet je stijgen naar 4.160 meter boven zeeniveau. Flink de hoogte in dus! Zorg dat je deze afstand rustig aflegt en je jezelf genoeg tijd en rust geeft om te wennen aan de hoogte. Onderweg naar de Colca Canyon passeer je ontzettend veel mooie uitzichtpunten en de Altiplano, dit is het hoogland van Bolivia, ook wel Hoogland van de Andes genoemd. Het is de op een na grootste hoogvlakte op aarde en hier kun je o.a. kuddes lama’s, alpaca’s en vicuña’s spotten.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Chivai en condors

   

  Veel backpackers overnachten in het plaatsje Chivay, voordat zij de volgende ochtend vroeg de canyon gaan verkennen. Het bekendste uitzichtpunt om de condors in de canyon te spotten is de Cruz del Condor, bij het diepste punt van de canyon. In deze kloof leven ongeveer honderd Andes-condors en ’s ochtends vliegen zij langs dit uitzichtpunt uit de canyon omhoog. Rond acht uur ’s ochtends is het hierdoor wel erg druk en toeristisch bij de Cruz del Condor. Als je geluk hebt vliegen ze vlak boven je! Heel indrukwekkend om te zien, want ze hebben een spanwijdte tot wel meer dan drie meter! Veel backpackers brengen een kort bezoekje aan Chivay en de Colca Canyon. Ze gaan naar de Cruz del Condor en maken er een korte wandeling door de kloof (die wegens de hoogte al zwaar genoeg is) en reizen vervolgens door. Je kunt er ook voor kiezen om een trekking door de prachtige omgeving en het minder bezochte gedeelte van de canyon te maken. Op zoek naar inspiratie om een trekking te maken in Peru? Deze partij kan je die inspiratie super goed geven. • Colca Canyon tour

   

  Je kunt gemakkelijk een tour naar de Colca Canyon boeken in Arequipa. Vaak zit er bij deze tours transport, maaltijden en de entree tot de canyon inbegrepen. Als je een meerdaagse tour boekt zit de accommodatie hier ook bij inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig naar de Colca Canyon te reizen. Vanuit Arequipa gaan er bussen naar Chivay. Check wel even goed de vertrektijden, want ze rijden niet erg vaak. De rit duurt ongeveer drie à vier uur (afhankelijk van het aantal stops). Vanuit Chivay kun je naar de Colca Canyon gaan in circa 40 minuten. Je kunt hier verschillende dorpjes aandoen, zoals Yanque (met de Uyu Uyu ruïnes en hot springs), Achoma (hier kun je kamperen of water en snacks inslaan), Santa Ana de Maca (met leuke lokale overnachtingsmogelijkheden), Pinchollo (bekend om de hikes) en de laatste stop in de Colca Canyon is Cabanaconde (hier bevindt zich de Cruz del Condor).


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Activiteiten rondom Chivay en Colca Canyon 


  Mocht je nog niet genoeg hebben van de omgeving rond Chivay, dan zijn er nog veel meer leuke activiteiten om te doen. Je kunt een bezoek brengen aan de Los Tambos hot springs en daarna een hike van 4.5 kilometer maken (de ‘Chacapi to Yanque Trek’) met prachtige uitzichten en helemaal gratis! ’s Ochtends vroeg kun je ook de traditionele dansen in Yanque bezichtigen of je kunt gaan ziplinen in de vallei. De bergen, de hoogte, de ontzettend grote condors, de prachtige omgeving, de hitte gedurende de dag en de ijzige kou gedurende de nacht maken de Colca Canyon tot een ervaring die je niet snel zult vergeten. Staat de Colca Canyon al op jouw wishlist? Zo niet, voeg hem dan snel toe.


 • Video en kaart Colca Canyon

   


 • Voor jou ook interessant in Peru?

   


 • Goede Colca Canyon pagina? Deel via de social buttons (rechts)!