•  

  Inca Trail

    • Inca trail | Een populair onderwerp, waar je vast al eens over hebt gehoord of hebt gelezen tijdens het oriënteren voor je backpackreis naar Peru. De Inca trail kan een belangrijk onderdeel zijn van het bezoek aan een van de 7 moderne wereldwonderen. Machu Picchu staat op de bucketlist van vele backpackers over de gehele wereld. Jaarlijks reizen duizenden backpackers naar Peru om dit wereldwonder te bezoeken en strepen ze Machu Picchu van hun bucketlist af.

  Welke route leg je af?


  Voordat je Machu Picchu bezoekt moet je er natuurlijk eerst zien te komen en dat kan op verschillende manieren. Een populaire manier om dit te doen is de Inca Trail. De Inca Trail is een lang wandelpad (45 km lang) dat start in de heilige vallei, de Sacred Valley. Het Inca Trail pad leidt je via de Urubamba rivier en de Andes naar je eindbestemming Machu Picchu. Voor de snelle wandelaars is het (afhankelijk van de weersomstandigheden) af te leggen in ongeveer 3 dagen. Wandelaars die wat minder goed te been zijn of een mindere conditie hebben, die doen er zeker zo'n 5 dagen over om de Inca Trail te voltooien. Het is een zigzaggend pad door gebergtes en bossen, dit en het bijkomende enorme hoogteverschil waarin de wandeling afgelegd moet worden maken de tocht dus ook zo lang en zwaar.

  Bekijk de beste Inca Trail trekkingen en verzeker jezelf van deelname


 • Over de Inca Trail

   

  Het rijk van de Inca´s was zo enorm groot en reikte zelfs vanaf het hart van dit imposante rijk, Cusco tot aan Ecuador, Chili en Argentinië. Het uitbreiden van hun rijk ging vaak gepaard met het aanleggen van nieuwe paden naar belangrijke plaatsen, zoals naar Machu Picchu. Naast Machu Picchu zijn er ook wandelpaden die door de Inca's zijn aangelegd die leidden naar Runcuracay, Sayacmarca en Phuyupatamarca. Zo bouwden de Inca´s jarenlang achter elkaar voor duizenden kilometers aan wandelpaden, waar de Inca Trail dan ook zijn naam aan te danken heeft. Ook dit pad werd dus lang geleden door de Inca's aangelegd en wordt nu al jaren vernoemd naar de Inca's.

  Niet zomaar voor iedereen toegankelijk


  Niet iedereen mag zomaar het pad bewandelen. Het zijn enkel de trekkingstocht bedrijven die daar licenties voor hebben die de tocht over de Inca Trail mogen verkopen en uitvoeren. Er worden regelmatig controles uitgevoerd of bewandelaars van de Inca Trail wel bij een groep horen die daar toestemming voor heeft en onder begeleiding van een gediplomeerde gids het pad bewandelen. Neem het risico dus niet om op eigen houtje de avontuurlijke backpacker te gaan uithangen, want dat kan je guur komen te staan. Bereid je lichamelijk (conditioneel) goed voor op de tocht en bewandel de indrukwekkende paden van de Inca Trail onder begeleiding van een ervaren gids.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Beste reistijd om de Inca Trail te bewandelen

   

  Het verschilt per backpacker wat de beste reisperiode is om de Inca Trail te bewandelen. In de populairste reisperiode is het vaak ook het drukst en dat kan een reden zijn om het pad juist buiten de populairste periode af te leggen. Als je het pad met minder toeristen tegelijk wilt afleggen, dan moet je in de maanden oktober, november, december, januari, februari, maart of april gaan, dan is het weer vaak minder en is het veel vochtiger en natter dan in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Maar het kan een weloverwogen keuze zijn om zo het pad meer voor jezelf te hebben en je het pad met wat meer rust om je heen kunt afleggen. Wij raden je echter aan om in de maand mei af te reizen naar de Inca Trail, omdat dan het droge seizoen net begint en in de maanden ervoor het vaak vrij vochtig en nat is geweest, waardoor de natuur nog mooier naar voren komt. Wil je meer weten over de beste reistijd per land in Zuid-Amerika? Kijk dan een op onze beste reistijd Zuid-Amerika pagina.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Wat kost de Inca Trail trekkingstocht?

   

  Er zijn heel veel bedrijfjes die zich bezig houden met het aanbieden van tickets voor de Inca Trail trekkingstochten. Je kunt er voor kiezen om vooraf al de tickets te kopen om zeker te zijn van deelname. Onze ervaring is wel dat je dan vaak wat meer betaald dan als je het ter plekke doet. Probleem is dat als je het ter plekke doet dat het kan zijn dat je niet direct kunt vertrekken omdat de Inca Trail volgeboekt is. De tocht is zo populair en er is maar een beperkt aantal plaatsen per dag beschikbaar om ervoor te zorgen dat Machu Picchu niet overstroomd wordt door toeristen en backpackers.

  Wat zijn de kosten? 


  De kosten verschillen enorm en hangen ook af van wat voor soort tocht je boekt. Er zijn 4 en 5 daagse tochten. Tochten met meer comfort of tochten waar een mountain bike tour of andere activiteiten bij zijn inbegrepen of waarbij een combinatie wordt aangeboden tussen de Inca en de Salkantay Trail, die ook erg populair is onder backpackers. Voor prijzen voor enkel de Inca Trail trekkingstocht van 4 dagen moet je denken aan prijzen tussen de €300 en €700 ook afhankelijk van de grootte van de groep waar je mee gaat. Hoe groter de groep, hoe goedkoper het ticket. Het maximaal aantal personen in een groep is 16. Zelf raden wij backpackers aan om vooraf de Inca Trail te boeken als je beperkte tijd hebt om te backpacken en zeker van je zaak wilt zijn. Als je zeeën van tijd hebt, regel dan je tickets ter plekke en probeer zo goed mogelijk te onderhandelen met de aanbieders van de tour bedrijfjes in Peru en probeer aan te haken bij een groep om een zo goed mogelijke prijs uit te onderhandelen. Lees meer over de vernieuwde toegangsregels voor Machu Picchu op ons blog.


 • Kaart en video

   


 • Voor jou ook interessant in Peru?

   


 • Goede Inca Trail pagina? Deel via de social buttons (rechts)!