•  

  Machu Picchu bezoeken? Wist je dit al?

    • Machu Picchu bezoeken | Het onder backpackers populaire Zuid-Amerikaanse land Peru, ligt aan de westkust van het continent Zuid-Amerika. Het veelzijdige land met een zeer rijke historie heeft backpackers veel mooie backpackroutes te bieden. denk daarbij bijvoorbeeld aan het Titicacameer, de mysterieuze Nazca lijnen, de Huacachina oase middenin de woestijn, de hoofdstad Lima, maar ook de prachtige steden Cusco, Arequipa en de overweldigende Inca-stad Machu Picchu. Peru is een heel divers backpackland en het brengt je van het regenwoud tot aan de woestijn en van mangrovebossen tot gebergtes zoals de Andes. Een groter verschil kan bijna niet en dat maakt het land zo geschikt voor de backpacker die van afwisseling houdt. Ook voor de culinaire backpacker is Peru uitermate geschikt, want de Peruaanse keuken kenmerkt zich door vele intense smaken en het gebruik van duurzame teelt producten en ingrediënten.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Per 1 juli 2017 nog maar 2 shifts bezoekers per dag


  De grootste trekpleister van het land is natuurlijk de Inca-stad Machu Picchu. Jaarlijks trekken veel backpackers naar deze imposante bezienswaardigheid. De drukte bij Machu Picchu (staat op de Unesco Werelderfgoedlijst) is de laatste jaren enorm toegenomen. Dit heeft er voor gezorgd dat er door het Directoraat van Cultuur van Cusco maatregelen zijn genomen om de staat van Machu Picchu te beschermen en te stabiliseren. Omdat de archeologische betekenis van Machu Picchu heel groot is, moet deze in bescherming worden genomen zodat de stad in goede staat behouden blijft. Per 1 juli 2017 mag de verborgen Inca-stad enkel nog in shifts bezocht worden. Het zullen dagelijks twee shifts zijn: een in de ochtend (van 06:00 uur tot 12:00 uur) en een in de middag  (van 12:00 uur tot 17:30 uur). Mocht je al in het bezit zijn van tickets, dan hoef je je geen zorgen te maken. Als deze tickets voor een bezoek in dit kalenderjaar zijn gekocht is er niks aan de hand, de reeds gekochte Machu Picchu tickets voor de maanden juli-december 2017 blijven gewoon geldig. Tickets voor deze nieuwe shifts kunnen vanaf 1 juni 2017 worden gekocht.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Meer over de Inca-stad Machu Picchu


  Machu Picchu is mega populair onder backpackers die naar Zuid-Amerika gaan, omdat het één van de best bewaarde Inca-steden op de wereld is. Machu Picchu behoort ook nog eens tot één van de zeven moderne wereldwonderen en ligt aan het Andesgebergte in Peru. "De verborgen stad" zoals Machu Picchu ook wel wordt genoemd heeft van de regering in Peru in 1981 al de juridische status van beschermd natuurgebied ontvangen. Een historisch heiligdom in Machu Picchu, in de Urubamba provincie, regio Cusco. Door de grote populariteit, de enorme drukte en de daarmee gepaard gaande enthousiaste bezoekers die zich niet voorzichtig genoeg door de Inca-stad voortbewegen zijn er de afgelopen jaren veel beschadigingen geconstateerd. Deze constatering heeft er voor gezorgd dat er maatregelen zijn genomen door het Directoraat van Cultuur van Cusco in de vorm van de dagelijkse shifts. Zo kunnen hopelijk nog veel generaties van Machu Picchu
  genieten. • Goede Machu Picchu pagina? Deel via de social buttons (rechts)!