•  

  Machu Picchu

    • Machu Picchu | Gelegen in het zuiden van Peru vind je Machu Picchu. Een ruïne stad, gelegen op de 2430 hoge top van een berg die alleen bereikbaar is met de trein of met een vierdaagse trekking. ‘De verloren stad’ was een belangrijk cultureel center van het Inca-rijk en voor de Inca-beschaving maar werd haastig verlaten toen de Spanjaarden de regio betraden tijdens de kolonisatie. Merkwaardig genoeg hebben de Spanjaarden het gebied over het hoofd gezien en is het pas in 1911 herontdekt nadat de lokale bevolking een Amerikaanse archeoloog naar de verloren stad bracht.

  Werelderfgoedlijst UNESCO


  Sinds 1983 is Machu Picchu opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en in 2007 is het benoemd tot een van de Zeven Wereldwonderen. Dagelijks trekken backpackers van over de hele wereld hikend door de bergen en jungles van de Heilige Vallei, op naar de verborgen verloren stad, in de hoop om in de voetstappen te treden van het oude Inca volk. Machu Picchu is een van de hoogtepunten van een backpackreis door Zuid-Amerika en hét hoogtepunt tijdens het backpacken in Peru.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Hoe kom je er?


  Iedereen die gaat backpacken door Zuid-Amerika denkt er aan om dit wereldwonder te bezoeken. Als je als backpacker in Peru bent, dan ontkom je er niet aan om het grootste wonder van het land te bezoeken, maar hoe kom je er eigenlijk? Om vanaf Cusco naar Machu Picchu te gaan moet je in ieder geval kiezen tussen een trekking tocht of de bus en de trein.


 • Inca Trail naar Machu Picchu


  Vooralsnog is het onbekend wat Machu Picchu nu precies voor rol speelde in het Inca-rijk en het leven van de Inca’s. Het verhaal dat nu wordt aangehouden is dat Machu Picchu een vakantie oord was voor de elite onder de Inca’s. De goed verstopte bestemming bovenop de berg werd bereikt via een route langs verschillende controleposten en wachttorens. De Inca Trail is de route waarvan gelooft wordt dat de Inca’s deze aflegden, op naar hun vakantie op de top van deze berg. Let op, de Inca Trail is niet op eigen houtje af te leggen! Wil je liever op eigen houtje hiken naar Machu Picchu? Kies dan voor een alternatieve trekking. Lees hier meer hoe je de Inca Trail betrouwbaar en veilig kunt boeken voor een goede prijs.


 • Alternatieve trekkingen


  Vanwege de enorme populariteit van de Inca Trail is de prijs hoog en moet de trekking ver van tevoren geboekt. Er zijn echter andere opties. De Salkantay trekking kan op eigen houtje gedaan worden en is een 4 tot 5 daagse trekking met vele watervallen en een hoogte van maar liefst 4600 meter. De Inca Jungle trekking is een 4-daagse avontuurlijk alternatief met activiteiten zoals ziplinen en mountainbiken door de jungle. De 3-daagse Lares trekking biedt een kennismaking met het leven in de Andes gebergte waarbij je al wandelend langs lama's en alpacas de inheemse bevolking hun dagelijkse leven ziet leiden in hun traditionele huisjes en gekleurde kledij. Meer tips en info over de gaafste trekkingen in Peru? Bekijk hier een overzicht van verschillende trekkingen in dit prachtige land en maak de trekking van je leven.

 • Salkantay, Lares en Inca trekking tip: Veel backpackers hebben goede ervaringen met de organisatie Trexperience. Ze zijn iets duurder dan wat veel lokale touroperaters in Cusco aanbieden (ongeveer €400 per persoon). Maar de kwaliteit van de tour is dan ook beter en het is iedere euro echt meer dan waard! Alles wordt tot in de puntjes geregeld en je slaapt op hele bijzondere camping plaatsen waar je vaak alleen met je groep van Trexperience verblijft. En niet onbelangrijk, het eten. Je eten wordt iedere dasg vers door een kok bereid en is echt te lekker. Kortom, ben je nog op zoek naar een goede touroperator voor je Salkantay of Inca trekking? Neem contact op met Trexperience

 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Met de bus en trein naar Machu Picchu


  Wil je liever geen vierdaagse trekking doen? Dan moet je vanaf Cusco als eerst bij Aguas Calientes zien te komen. Dit is een kleine stad, gelegen aan de voet van een (naast Machu Picchu gelegen) vallei. Je komt hier door een minibus vanaf Cusco naar Ollantaytambo te nemen en vervolgens de trein naar Aguas Calientes. Vanaf Aguas Calientes kan je lopen (8km) naar Macchu Pichu of kiezen voor een bus. Dit is mogelijk in één dag. Wil je de drukte ontwijken? Kies er dan voor om in Aguas Calientes of Ollantaytambo te overnachten om Machu Picchu vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken wanneer het rustiger is.


 • Tips uit eigen ervaring

  • Acclimatiseer
   Houd rekening met de hoogte en geef je lichaam na aankomst in Cusco 3 tot 4 dagen de tijd om om te acclimatiseren. Drink veel van het magische coca thee en overweeg het gebruiken van pillen tegen hoogteziekte. Deze kan je zowel in Nederland als ter plekke nog kopen. Alcohol versterkt het effect van hoogteziekte dus beperk je alcoholinname tot je lichaam gewend is aan de hoogte.

  • Blijf warm
   De nachten in de bergen zijn erg koud. Zorg voor een warme slaapzak, voldoende warme kleding en eventueel thermokleding!

  • Plastic poncho
   Neem een goede plastic (festival)poncho mee om jezelf en je tas te beschermen tijdens eventuele regenachtige dagen. Of koop een waterafstotende regenjas. Dan ben je wel wat meer geld kwijt maar ben je wel altijd goed beschermd tegen de regen. Niet nat worden tijdens het backpacken is toch wel wat waard vinden wij.

  • Belangrijke artikelen
   Draag de volgende artikelen ten alle tijden bij je: zonnebrandcrème, een zonnebril, pleisters, anti-muggenspray, een zaklamp, een waterfles, zakdoekjes, plastic tasjes en je camera.

  • Energierijke snacks en water
   Neem energierijke snacks mee en voldoende water mee. Denk bij snacks aan mueslirepen, noten, dextrose tabletten, gedroogd fruit en chocolade.

  • Porter
   Kies voor een porter om je tas te dragen. Een vierdaagse trekking en hoogteziekte hebben al voldoende zware effecten op je lichaam om ook nog een tas mee te zeulen kan de pret bederven.

  De beste Inca Trail trekkingen tips


 • Video en kaart Machu Picchu

   


 • Voor jou ook interessant in Peru?

   


 • Goede Machu Picchu pagina? Deel via de social buttons (rechts)!