•  

  Hoe lang vliegen naar Brazilië?

    • Hoe lang vliegen naar Brazilië | Vliegen naar Brazilië. Dat is natuurlijk een heel ruim begrip. Brazilië is namelijk het grootste land van Zuid-Amerika en het scheelt nogal of je naar noorden of het zuiden van Brazilië vliegt. Sowieso doe je er in het beste geval 10 uur over om van Nederland naar Brazilië te vliegen. Maar vlieg je rechtstreeks of met overstap(pen)? Dat maakt al een enorm verschil hoe lang je in een vliegtuig zit om er te komen. Op deze pagina geven wij je tips en informatie over vluchten naar en luchthavens in Brazilië. We geven je o.a. bruikbare tips waar je van op de hoogte moet zijn voordat je een vliegticket naar Brazilië boekt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Want eerlijk is eerlijk, niemand vindt lange vluchten van meer dan 10 uur in economy class leuk, dus zoek goed uit hoe je het best kunt boeken, zodat je zo min mogelijk hinder ondervindt van het vliegen naar Brazilië.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Reistijd, vliegtijd en vliegafstand

   

  Wij willen je graag meer vlucht inzicht geven, zodat je beter en weloverwogen een keus kunt maken bij het boeken van je vliegticket naar Brazilië. We maken op deze pagina onderscheid tussen o.a. de begrippen reistijd, vliegtijd en vliegafstand. Zie hieronder hoe je deze begrippen moet interpreteren.

  Reistijd: De totale tijd die het duurt vanaf vertrek van de luchthaven tot de landing op de luchthaven in Brazilië. De reistijd kan een stuk langer zijn dan de vluchttijd omdat de tijd die je moet doorbrengen op de luchthaven(s) waar je moet overstappen ook wordt meegerekend in de totale reistijd.

  Vliegtijd: In tegenstelling tot de totale reistijd is de vliegtijd enkel de tijd die je in het vliegtuig door de lucht doorbrengt. De vliegtijd is daarom vaak korter dan de reistijd. Voor beide tijdsaanduidingen is één factor erg belangrijk. Is het een rechtstreekse vlucht of een vlucht met overstap(pen) en kun je direct overstappen of moet je een aantal uur wachten voordat je verder kunt vliegen naar je eindbestemming in Brazilië.

  Vliegafstand: Het aantal kilometers dat de aankomstluchthaven in Brazilië ligt vanaf de vertrekluchthaven. Dus het aantal kilometers dat je in een directe vlucht zou vliegen om van A naar B te komen. Helaas is niet elke luchthaven in Brazilië te bereiken met een rechtstreekse vlucht en zul je soms over moeten stappen. Alleen op Rio de Janeiro, Fortaleza en Sao Paulo gaan rechtstreekse vluchten vanaf Nederland. • Hoe lang is het vliegen naar Brazilië?

  Voor de vliegtijd naar Brazilië moet je denken aan een rechtstreekse vliegtijd van tussen de 10 en 13 uur. Als je een vlucht boekt met één of meerdere overstappen, dan loopt de reistijd natuurlijk flink op. Ook is de vliegtijd helemaal afhankelijk van de stad en de luchthaven waar je op vliegt. Lees hieronder hoe lang het vliegen is naar de populairste steden van Brazilië zoals Belo Horizonte, Brasilia, Fortaleza, Porto Alegre, Rio de Janeiro, Salvador en Sao Paulo.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Hoe lang is het vliegen naar Sao Paulo?


  De gemiddelde vliegtijd voor een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam, Schiphol naar Sao Paulo is 12 uur. Je landt op de luchthaven Gov André Franco Montoro International Airport. De afkorting van het vliegveld en de IATA code is SAO. De vliegafstand vanaf Amsterdam, Schiphol naar Gov André Franco Montoro International Airport is zo'n 9.700 km. Lees meer over vliegtickets Sao Paulo.


  Hoe lang is het vliegen naar Rio de Janeiro?


  De gemiddelde vliegtijd voor een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam, Schiphol naar Rio de Janeiro is 11 uur en 45 minuten. Je landt op de luchthaven Aeroporte Internacional do Rio de Janeiro – Galeão.
  De afkorting van het vliegveld en de IATA code is GIG. De vliegafstand vanaf Amsterdam, Schiphol naar Aeroporte Internacional do Rio de Janeiro – Galeão is zo'n 9.500 km.


  Hoe lang is het vliegen naar Fortaleza?


  De gemiddelde vliegtijd voor een rechtstreekse vlucht naar Fortaleza is 10 uur. Je landt op de luchthaven Pinto Martins International Airport. De afkorting van het vliegveld en de IATA code is FOR. De vliegafstand vanaf Amsterdam, Schiphol naar Pinto Martins International Airport is zo'n 7.400 km.


  Hoe lang is het vliegen naar Belo Horizonte?


  De gemiddelde vliegtijd voor een vlucht met minimaal één overstap (er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar Belo Horizonte) is ongeveer 15 uur en 30 minuten. Je landt op de luchthaven Aeroporto da Pampulha – Carlos Drummond de Andrade. De afkorting van het vliegveld en de IATA code is BHZ. De vliegafstand vanaf Amsterdam, Schiphol naar Aeroporto da Pampulha – Carlos Drummond de Andrade is zo'n 9.200 km.


 • Hoe lang is het vliegen naar Brasilia?


  De gemiddelde vliegtijd voor een vlucht met minimaal één overstap (er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar Brasilia) is ongeveer 11 uur en 45 minuten. Je landt op de luchthaven president Juscelino Kubitschek International Airport. De afkorting van het vliegveld en de IATA code is BSB. De vliegafstand vanaf Amsterdam, Schiphol naar president Juscelino Kubitschek International Airport is zo'n 9.100 km.


  Hoe lang is het vliegen naar Porto Alegre?


  De gemiddelde vliegtijd voor een vlucht met minimaal één overstap (er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar Porto Alegre) is ongeveer 13 uur en 25 minuten. Je landt op de luchthaven Salgado Filho International Airport. De afkorting van het vliegveld en de IATA code is POA. De vliegafstand vanaf Amsterdam, Schiphol naar Salgado Filho International Airport is zo'n 10.600 km.


  Hoe lang is het vliegen naar Salvador?


  De gemiddelde vliegtijd voor een vlucht met minimaal één overstap (er gaan vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar Salvador) is ongeveer 11 uur. Je landt op de luchthaven Dep. Luís Eduardo Magalhães International Airport. De afkorting van het vliegveld en de IATA code is SSA. De vliegafstand vanaf Amsterdam, Schiphol naar Dep. Luís Eduardo Magalhães International Airport is zo'n 8.300 km.


 • Voor jou ook interessant in Brazilië?

   


 • Goede vliegtijd Brazilië pagina? Deel via de social buttons (rechts)!