•  

  8 praktische tips voor backpacken in Zuid-Amerika

    • Tips backpacken in Zuid-Amerika | De kans is groot dat jij binnenkort gaat backpacken in Zuid-Amerika. Het zou ons advies zijn en het lijkt ons ook verstandig om je goed voor te bereiden op deze geweldige reis. Op Backpackenzuidamerika.nl geven we je zoveel mogelijk tips en informatie. Toch krijgen we met enige regelmaat vragen per email over het backpacken in Zuid-Amerika. In veel gevallen gaat het dan om praktische tips. Mensen hebben veel vragen voordat ze vertrekken voor hun backpack reis. In dit artikel geven we acht praktische tips om veilig én comfortabel door Zuid-Amerika te kunnen reizen. Door de informatie in dit artikel door te lezen, kun je je goed voorbereiden op jouw backpack reis en hier uiteindelijk optimaal van genieten. En dat is natuurlijk het belangrijkste, toch?


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 1. Neem voldoende contant geld mee


  In de grote steden kun je wel pinnen, maar niet overal staat een (werkende) pinautomaat. Om te voorkomen dat je ergens vast komt te zitten zonder geld, neem je altijd voldoende contant geld mee op reis. Ben je een keer in een grotere stad met pinautomaat, dan vul je jouw voorraad met contant geld weer even aan.


 • 2. Maak je backpack dicht met een slotje


  De meeste mensen gebruiken geen slotje voor hun backpack. In sommige landen is dit ook helemaal niet nodig, maar het is niet overal even veilig. Wil je voorkomen dat er dingen uit je tas gestolen worden, dan kun je je backpack beter wel afsluiten met een slotje. Zeker als je veel kostbaarheden met je meeneemt, is het verstandig een slotje te kopen voor je backpack.


 • 3. Neem een woordenboekje mee


  In Nederland spreken veel mensen Engels, maar in Zuid-Amerika beheerst zeker niet iedereen deze wereldtaal. Daarom is het altijd verstandig een woordenboekje mee te nemen als je door Zuid-Amerika gaat reizen. In sommige landen wordt er Spaans gesproken, in andere landen Portugees. Wij raden je dan ook aan een Nederlands - Spaans woordenboek en een Nederlands - Portugees woordenboek mee te nemen. • 4. Sluit een goede reisverzekering af


  Natuurlijk ga je er niet vanuit dat er iets gebeurt als je door Zuid-Amerika reist, maar toch is het verstandig een goede reisverzekering af te sluiten voor je rondreis. Kom je in het ziekenhuis terecht, wordt je bagage gestolen of moet je onverwacht eerder naar huis? Dan krijg je in ieder geval (een deel van) de gemaakte kosten terug. Heb je al een reisverzekering? Dan controleer je voor vertrek altijd of deze verzekering een werelddekking heeft. Zelf hebben wij erg goede ervaringen met Tasman reisverzekeringen speciaal voor Backpackers. Hier leggen ze zelf uit waarom ook jij voor een reisverzekering van Tasman moet kiezen.


 • 5. Gebruik een inpaklijst


  Als je naar Zuid-Amerika gaat, moet je veel meenemen. Om te voorkomen dat je iets vergeet in te pakken, gebruik je een inpaklijst bij het pakken van je backpack. Sommige spullen kun je nog wel kopen als je al eenmaal in Zuid-Amerika bent, maar dit is zeker niet altijd het geval. Door een inpaklijst te gebruiken bij het pakken van je backpack, weet je zeker dat je alle noodzakelijke spullen meeneemt op reis.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 6. Koop een goede backpack


  Ga je met je backpack door Zuid-Amerika trekken, dan moet je jouw tas vrijwel altijd met je meenemen. Heb je geen goede backpack, dan krijg je hier al snel last van. Daarom raden wij je aan in een goede backpack te investeren, die je met gemak enkele uren op je rug kunt dragen. Vind je het zonde om veel geld uit te geven aan een backpack? Dan kun je misschien een backpack lenen van je broer, je zus, je beste vriend(in) of een collega. Controleer wel of deze backpack fijn zit, van goede kwaliteit i, stevig genoeg is en voldoende ruimte heeft voor al je spullen.


 • 7. Haal de juiste vaccinaties


  In veel Zuid-Amerikaanse landen worden bepaalde vaccinaties aanbevolen. Andere vaccinaties zijn, onder bepaalde voorwaarden, verplicht. Controleer ruim voor vertrek welke vaccinaties je nodig hebt als je naar Zuid-Amerika wil reizen en welke vaccinaties worden aanbevolen. Wij raden je aan alle verplichte vaccinaties én alle aanbevolen vaccinaties te halen voor vertrek. • 8. Niet met de goedkoopste busmaatschappijen


  Je kunt binnenlandse vluchten boeken om van A naar B te komen in Zuid-Amerika, maar het reizen met de bus is veel goedkoper. Je kunt veel geld besparen door met de allergoedkoopste busmaatschappij rond te reizen in Zuid-Amerika, maar wij raden je aan net iets meer in luxe te investeren. Zeker als je een lange afstand moet rijden, is het geen pretje in een hele kleine of hele goedkope bus te zitten. Kleinere afstanden kun je best met de goedkoopste busmaatschappijen overbruggen, maar voor de langere reizen raden wij je aan een busticket te kopen bij een iets duurdere busmaatschappij. In dit geval reis je alsnog voordelig, maar dan wel iets comfortabeler.


 • Goede backpacken Zuid-Amerika tips pagina? Deel via de social buttons (rechts)!