•  

  Paaseiland in 5 dagen

    • Paaseiand in 5 dagen | Paaseiland, oftewel Rapa Nui, mag dan wel slechts half zo groot zijn als Rotterdam, het is een unieke bestemming die een bezoek meer dan waard is. Wegens de grootte en de hoge kosten van het eiland kiezen de meeste backpackers voor een 5-daags bezoek om zo de kosten binnen de perken te houden en toch het beste van Paaseiland mee te krijgen. Wil jij tijdens deze vijf dagen niets missen van de hoogtepunten van dit stukje hemel op aarde? Lees dan onze Paaseiland tips en bekijk o.a. de planning om te gaan backpacken op Paaseiland in 5 dagen, want eerlijk is eerlijk, dit eiland mag je niet missen tijdens je backpackreis door Zuid-Amerika. Heb je iets meer tijd en budget, dan kun je ook wat relaxter Paaseiland ontdekken. Wij hebben alvast een backpackroute Paaseiland voor je uitgestippeld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Dag 1. Een rondje om het eiland


  Besteed je eerste dag op pad om het eiland te verkennen. Dit kan op verschillende manieren. Het aansluiten bij een tour / excursie in groepsverband is de nummer 1 activiteit op het eiland. Een tour brengt je namelijk langs alle bezienswaardigheden rondom het eiland waardoor je een goed overzicht krijgt van het aanbod en de schoonheid. Bovendien leer je hier alles over de feiten en mythes van de wereldberoemde Moai beelden. Speel je liever je eigen reisgids? Kies dan voor de hop on – hop off bus. Deze bus stopt bij alle top bezienswaardigheden van Paaseiland waarna je zelf bepaalt hoe lang je bij een trekpleister wilt blijven. Doe je het liever geheel op eigen houtje? Dan kan je er ook voor kiezen een auto of scooter te huren om het eiland te verkennen. Gebruik hiervoor onze backpackroute Paaseiland. Sluit je dag af met een drankje in een van de bars met uitzicht op de zon die langzaam ondergaat in de oceaan.


 • Dag 2. Vulkanen en vogelmensen


  Waar je op de eerste dag in aanraking komt met het Moai tijdperk van het eiland, zal je op de tweede dag kennis maken met het volgende tijdperk in de geschiedenis van het eiland: de Birdman. Een wandeling van anderhalf tot twee uur brengt je naar de top van de Rano Kao vulkaan waar je een aantal minuten nodig hebt om bij te komen van de schoonheid op de top. De krater heeft door de jaren heen een eigen ecosysteem ontwikkeld en biedt hierdoor een uniek en surrealistisch uitzicht. Dit maakt het tevens onze favoriete plek op het eiland. Wandel om de krater heen, richting de ingang van Orongo. Dit is het dorp waar heilige Birdman tradities en wedstrijden plaatsvonden. Het dorp is vrijwel geheel gerenoveerd en intact gebleven, waardoor je een goed beeld krijgt van het leefgebied en de tradities van de bevolking tijdens het Birdman tijdperk. Wandel terug naar Hanga Roa en sluit je dag af in Club Sandwich voor een budget vriendelijke en heerlijke Chileense vette hap of bezoek Miro Restobar voor een leuke sfeer, lekkere pizza’s en een goede cocktail.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Dag 3. Van zonsopgang tot zonsondergang


  Een ochtend die het vroege opstaan volledig waard is. Trek er in het donker op uit om de zon op te zien komen bij Ahu Tongariki. Dit is de populairste plek op het eiland voor het bewonderen van zonsopgang. Dit is waar de lucht achter de 15 Moai’s van zwart tot rood, van rood tot paars en van paars tot lichtblauw kleurt tot de zon zijn gezicht voorzichtig toont en de Moai’s oplicht. Is de zon eenmaal op? Vertrek dan terug naar Hanga Roa en bezoek de haven om vanaf hier op duik- of snorkeltrip te gaan rondom het eiland en te genieten van een onderwater avontuur. Sluit je dag vervolgens af met het bewonderen van de zonsondergang op Tahai waar mensen vanuit het hele eiland bijeen komen om de zon onder te zien gaan terwijl de hemel je trakteert op een schouwspel van de natuur.


 • Dag 4. Trek de hiking boots maar aan

  Maak je gereed voor een flinke wandeling, op naar Maugna Terevaka (507m), het hoogste punt van het eiland. Op de top tref je verschillende vulkanen in de vorm van kraters en lavabuizen. Een unieke ervaring! Tevens vind je onderweg naar de top zowel de Ana Kakenga en Ana Kai Tangata grotten als Ahu Akivi: de enige Ahu met Moais die niet met de rug naar de oceaan geplaatst zijn. Houd er rekening mee dat dit een wandeling is van 5 tot 6 uur (op en neer). Vertrek dus op tijd. Wil je een grotere uitdaging aan? Kies dan voor de North Walk en wandel langs de gehele Noordkust (22km) van het eiland om vervolgens op Anakena Beach uit te komen van waar je een rit terug naar Hanga Roa kan scoren. • Dag 5. Relaxen op Anakena en Polynesisch dansen

  Breng de laatste dag ontspannen door. Bereid wat snacks voor, neem wat te drinken mee en vertrek richting Anakena Beach. Dit kan je al liftend doen of je kan ervoor kiezen een taxi te bestellen voor 18.000 Pesos. Breng vervolgens de middag door op het tropische strand en sluit je dag af in een van de gezellige strandtenten met een Pisco Sour cocktail en een unieke Rapa Nui Empanada met witte tonijn en kaas. Nog met het zand tussen de tenen kan jij je klaarmaken voor een traditioneel Polynesische avond met een bezoek aan een dansshow. Heb je een breed budget? Dan kan je ervoor kiezen dit te combineren met een diner. Onze favoriet is de Kari Kari show die plaatsvindt op maandag-, woensdag- en vrijdagavond. Gooit een regenachtige dag roet in het eten? Vervang dan één van deze dagen voor een bezoek aan het Antropologisch Museum Padre Sebastian Englert om alles te weten te komen over de geschiedenis van het eiland. Ook met een klein budget is het relatief dure Paaseiland te bereizen. Bekijk onze budgettips en beleef Paaseiland met een klein budget.


 • Kaart en video Paaseiland

   


 • Goede Paaseiland in 5 dagen pagina? Deel via de social buttons (rechts)!