•  

  Backpack reisroute Paaseiland

    •  

  "Paaseiland in een paar dagen, vanaf één verblijfplaats"

   

  Backpack reisroute Paaseiland | Ga je binnenkort backpacken op Paaseiland? Over het algemeen is dat een lekkere overzichtelijke backpackroute en daarom kun je ook prima een groot deel van je bagage in je accommodatie achterlaten. Vanwege de oppervlakte van slechts 163 km2 (de helft van Rotterdam) is Paaseiland gemakkelijk in een aantal dagen te bezoeken vanaf één verblijfplaats. Deze backpackroute Paaseiland brengt je langs de hoogtepunten van het eiland. Je kan deze route versneld afleggen in één dag, met korte stops bij een aantal punten, of je neemt de tijd en strekt het uit over meerdere dagen. Hoe dan ook, je dekt hiermee de must-see’s van het eiland. Dus neem enkel een kleine rugzak mee met een fles water, snacks, een camera en je toegangskaart tot het nationale park, en ga op naar een uniek archeologisch avontuur! Paaseiland is misschien wel de meest bijzondere plek van Zuid-Amerika die je kunt bezoeken tijdens je backpackreis.

  Sla Paaseiland niet over


  Het is vanaf Santiago in Chili nog zo'n 6 uur vliegen naar Paaseiland. Aangezien het dus vrij afgelegen ligt en de prijzen op het eiland er ook niet om liegen, kiezen veel backpackers er voor om Paaseiland over te slaan tijdens hun reis. Wij willen je echter aanraden om dit niet te doen en om deze bijzondere plek, met de meest bijzondere beelden op aarde te bezoeken. Wel is het noodzaak om een goede planning te maken, zodat je optimaal kunt genieten tijdens je verblijf op dit mystieke eiland. Een tip ter voorbereiding is dan ook om voorafgaand aan je reis naar Paaseiland een backpackroute uit te stippelen. Zie hieronder het kaartje van bovengenoemd voorstel voor een backpackroute Paaseiland. Paaseiland te duur voor je budget? Lees nu onze tips voor Paaseiland met een klein budget


 • Route om te backpacken op Paaseiland

 • Backpack reisroute Paaseiland  Prachtige natuur en Ahu's met imposante Moai's. Onderstaande backpackroute Paaseiland start bij de mooiste Ahu van het eiland, Ahu Akivi en leidt je via Tahai, Hanga Roa, Orongo, de Rano Kao vulkaan, Rano Raraku Quarry, Tongariki en Anakena naar Terevaka, het hoogste punt van het eiland. Klinkt deze route je een beetje als abracadabra, dan kun je hieronder lezen waar deze hoogtepunten op Paaseiland voor staan en waarom ze het bezoeken waard zijn.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren. • Ahu Akivi


  Een Ahu als geen ander op het eiland. Deze Ahu heeft namelijk 7 gelijkvormige Moai’s op een rij, is de enige die niet aan de kust gelegen is en is ook nog eens de enige waarbij de Moai’s niet met hun rug naar het water gekeerd staan en over het eiland waken, maar juist met het gezicht naar de oceaan gericht staan. Bovendien hebben de Moai’s van Ahu Akivi een specifiek astronomische precisie die ze historisch gezien erg interessant maakt. Ze staan namelijk met het gezicht richting zonsondergang tijdens de zomertijd en met hun rug richting zonsondergang tijdens de wintertijd.


  Tahai


  Dit is waar je iedere dag geniet van een uniek gekleurde hemel terwijl de zon ondergaat achter de vijf Moai beelden van Tahai. Maak hier ook even tijd voor een korte stop langs de kleine, zeer unieke en feestelijk uitziende begraafplaats. Wie weet vind je hier de inspiratie om (ooit) de keuze te maken voor het gebruik van kerstverlichting en kitsche versiering op je graf!


  Hanga Roa


  Het enige dorp op het eiland. Hier vind je het vliegveld en alle restaurants, winkels, bars, diving shops, toeristenbureaus en auto- en scooterverhuurders van het eiland. Tevens vind je hier de drukbezochte en enige kerk van het eiland.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Orango en Rano Kao vulkaan


  Onze favoriete plek op het eiland. Rano Kao heeft een unieke krater met een geheel eigen ecosysteem. Wat de vulkaan extra bijzonder maakt is het historische dorp Orango dat, nog in verbazingwekkend goede staat, te vinden is rondom de krater. Hier krijg je een goed beeld van de levenswijze en levensomstandigheden van de stammen in de periode nadat zij de interesse in de Moai’s hadden verloren en doorgingen naar het Birdman tijdperk. Je kan zowel naar de top rijden als hiken.


  Rano Raraku Quarry


  Het feit dat Rano Raraku een vulkaan is met een lagune op de top is eigenlijk al heel speciaal, maar dit populaire hoogtepunt van Paaseiland is ook nog eens het gesteente waar alle Moai beelden uit werden gesneden en geknutseld. Al wandelend door de heuvels (die samen deze vulkaan vormen) zie je ontelbaar veel Moai’s die gekerfd zijn in de bergen maar er nooit uitgesneden zijn en Moais die rondom de vulkaan liggen en nooit de kust hebben gehaald.


  Tongariki


  De Ahu met de meeste herrezen Moai’s. De 15 Moai’s op een rij staan bekend als de beste plek voor zonsopgang op het eiland.


  Anakena


  Een must-visit. Niet alleen omdat het een parelwit strand is met turquoise gekleurd water en schitterende palmbomen, maar ook omdat het vijf unieke Moai’s toont op Ahu Nau Nau. Dit is de enige plek waar alle herrezen Moai’s hun rode ‘hoeden’ nog dragen.


  Terevaka


  Met een hoogte van 507m is dit het hoogste punt van het eiland. Een flinke wandeling biedt schitterende uitzichten op het gehele eiland. Geen liefhebber van lange wandelingen? Er zijn genoeg tours waarmee je de top te paard bereikt.


 • Video en kaart Paaseiland

   


 • Goede Paaseiland reisroute pagina? Deel via de social buttons (rechts)!