•  

  Zika virus

    • Zika virus | Toen het Zika virus het Nederlandse het nieuws haalde was het vooral gefocust op Brazilië. Ondertussen heeft de mug haar weg gevonden naar andere Zuid-Amerikaanse landen maar ook Centraal-Amerika, de Caribbean en zelfs Florida zijn getroffen. Veel reizigers vragen zich nu af: waar in Zuid-Amerika is Zika actief? Het gaat hier om de volgende landen: Brazilië, Paraguay, Bolivia, Ecuador, Colombia, Venezuela, Guyana, Suriname en Frans-Guyana.


 • Doe je onderzoek

   

  Tijdens het plannen van je backpackreis doe jij je onderzoek naar veiligheid in Zuid-Amerika. Hierbij dwalen de gedachtes al snel af naar criminaliteit en oplichtingspraktijken in Zuid-Amerika, maar ook je gezondheid doet ertoe. Een bezorgdheid waar veel backpackers in dit continent mee kampen is het Zika virus. Wij beantwoorden de belangrijkste en meest voorkomende vragen van Zuid-Amerika backpackers over het Zika virus. Het Zika virus is een virus dat haar oorsprong vindt in Uganda en vanaf daar afgereisd is naar Brazilië tijdens het WK voetbal. Het virus heeft zich zo snel verspreidt dat het al gauw werd uitgeroepen tot een epidemische situatie.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Zika virus en symptomen

   

  Het Zika virus wordt verspreid door de Zika mug maar is ook seksueel overdraagbaar. Het virus kent een incubatieperiode van 2 tot 7 dagen en gaat gepaard met dezelfde symptomen als Dengue. Denk hierbij aan koorts, huiduitslag, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn en conjunctivitis. Het komt echter ook voor dat mensen besmet raken zonder iets te merken van de symptomen. Dit verschilt per persoon. Onderzoek is nog steeds gaande maar tot nu toe wordt er een verband gelegd tussen besmetting met het Zika virus van zwangere vrouwen en eventuele geboorteafwijkingen als gevolg hiervan. Dit maakt het Zika virus een groot gevaar voor zwangere vrouwen. Val je niet onder deze categorie? Dan hoef jij je geen grote zorgen te maken en is het simpelweg een kwestie van de koorts en het virus uitzitten onder toezicht van een dokter, voldoende drinken en simpelweg hetzelfde te doen als wat je zou doen als je koorts zou hebben. Onderzoek is nog gaande maar er is nog geen bewijs dat besmetting gevolgen heeft op langere termijn. Vermijd Brazilië als je zwanger bent. Voor alle andere reizigers en landen in Centraal- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied geldt dat het risico en de gevolgen niet groter zijn dan andere reizigersgevaren waar je mee kampt tijdens het backpacken in Zuid-Amerika.


 • Goede Zika virus pagina? Deel via de social buttons (rechts)!