•  

  Perito Moreno gletsjer

    • Perito Moreno gletsjer | De Perito Moreno gletsjer ligt bij het plaatsje El Calafate in het zuiden van Argentinië. De gletsjer ligt op honderd kilometer van El Calafate in het Nationaal park Los Glaciares. Vanuit El Calafate heb je talloze mogelijkheden om naar de gletsjer te gaan. Dit kan geheel georganiseerd met gids of je koopt alleen een bus ticket en gaat op eigen houtje rondlopen. De gletsjer is zestig meter hoog en vijf kilometer lang. De gletsjer schuift elke dag een tot twee meter op. Hierdoor is het net alsof het ijs leeft, het kraakt, knalt, schuift, beweegt en valt met een hoop geraas in het water. Om de gletsjer goed te kunnen bekijken zijn er houten platforms gebouwd op verschillende hoogtes. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de ijsmassa. Een korte wandeling maken voor een uitzicht op een van de nabij gelegen meren behoort ook tot de mogelijkheden. Mocht je Argentinië aan doen tijdens het backpacken door Zuid-Amerika, dan is de Perito Moreno eigenlijk een absolute "must visit".


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Bezoek Perito Moreno in de middag

   

  Mocht je de Perito Moreno gletsjer gaan bezoeken, dan is de beste tip om dit in de middag te doen. In de ochtend staat het er namelijk vol met touringcars met georganiseerde reizen en groepen. Om deze gletsjer te bekijken heb je echt geen gids nodig. Daarnaast maak je later in de middag de grootste kans om het ijs te zien vallen vanaf de voorkant van de gletsjer. Doordat het de hele dag heeft kunnen bewegen en het zonnetje erop heeft kunnen staan breekt het ijs. En het geluid dat dit maakt is indrukwekkend en bezorgt je gegarandeerd kippenvel. Met een beetje geluk laten de prachtige Condors zich ook nog zien terwijl jij je staat te vergapen aan dit spektakel. • Met een boot langs de gletsjer

   

  Behalve het bezichtigen van de gletsjer vanaf de platforms zijn er ook bedrijven die wandel en boottochten aanbieden. Met een boottocht vaar je vlak langs de ijswand van de gletsjer. Nietiger dan dat zal je je niet snel meer voelen. Een voettocht over de gletsjer behoort ook tot de mogelijkheden. Mits je fit bent en je er genoeg geld voor hebt. Voor een wandeling over de gletsjer inclusief stijgijzers en harnas betaal je al gauw zo’n €340. Je krijgt er wel wat bijzonders voor terug, want je bent wel zeker vier uur aan de wandel over de meest indrukwekkende berg ijs die je ooit zult zien. Wil je vanuit El Calafate toch liever met een gids richting de gletsjer? Reken dan op een dagtarief van ongeveer €35, met de mogelijkheid tot het upgraden naar een tocht met een boot. Moet je op je budget letten of ga je sowieso liever alleen? Een buskaartje kost ongeveer €10 vanuit El Calafate. 


 • Video en kaart Perito Moreno gletsjer

   


 • Goede Perito Moreno pagina? Deel via de social buttons (rechts)!