•  

  Buenos Aires

    • Buenos Aires | Buenos Aires staat bij menig backpacker op stip op 1 als het gaat om leukste en mooiste steden waar ze geweest zijn. De stad heeft alles wat je zoekt in een stad als je gaat backpacken. Heerlijk eten (vooral veel vlees natuurlijk), bijzondere bezienswaardigheden, veel voetbalstadions waar je de meest spectaculaire wedstrijden kunt bijwonen (denk maar eens aan de Superclásico tussen Boca Juniors tegen River Plate) en nog veel meer vermakelijks die de stad zeer vermakelijk maken.

  Het Parijs van Zuid-Amerika


  Buenos Aires wordt ook wel "het Parijs van Zuid-Amerika genoemd". Een geweldige metropoolstad in Argentinië die het beste van Europa mixt met het beste van Zuid-Amerika. Een simpele wandeling door deze stad doet al je zintuigen op scherp staan terwijl jij je vergaapt aan de schitterende straatkunst, de tangomuziek je oren streelt en de geur van Argentijnse steaks en bbq’s je neus penetreert. Buenos Aires , oftewel ‘goede luchten’, is een indrukwekkende stad en doet je wanen in een stukje Europa in de wirwar van Latijns-Amerika. Met het eindeloze aanbod van must-do’s en must-see’s is de kans groot dat je hier langer blijft hangen dan gepland.


 •  Beleving tip "de fietstour door Buenos Aires" : Een leuke activiteit die je ook heel goed in Buenos Aires kunt ondernemen is het maken van een fietstocht. Een simpele, maar bijzonder leuke activiteit. Je ontdekt de stad compleet anders dan met het ov of wandelend. Je komt sneller op plekken waar je anders niet snel zou komen en dat alles in een lekker vlot tempo. Als je een fietstocht door Buenos Aires gaat maken, dan is het wel belangrijk dat je weet waar je kunt fietsen en welke wijken je de straten beter kunt vermijden. Zeker in de wijk La Boca kun je beter bepaalde gedeeltes vermijden.

  Een fietstocht onder leiding van een gids


  Wij raden je dan ook zeker aan om een fietstour door Buenos Aires onder begeleiding van een gids te boeken bij fietstocht specialist; Baja Bikes. Dit bedrijf is al jarenlang dé specialist in het organiseren van fietstours door meer dan 150 wereldsteden.
   Door de jaren heen horen wij regelmatig van backpackers dat het ontdekken van een stad op een fiets als heel prettig wordt ervaren. Je ontdekt Buenos Aires samen met je Nederlands sprekende gids van Baja Bikes en fiets tijdens de fietstour langs dé highlights van Buenos Aires, maar ook langs "de vele onontdekte plekjes" van Buenos Aires. De tour brengt je langs o.a. La Boca (de wijk waar de dans de Tango is ontstaan), het mooie Plaza San Martin, de wijk San Telmo (wat je kunt vergelijken met de Amsterdamse Jordaan), Plaze de Mayo en Puerto Madero (he nieuwste deel van de stad) . Voor de tour krijg je een goede fiets tot je beschikking en je maakt regelmatig stops om wat te drinken en foto's te nemen. Zin in deze unieke excursie waar je heel veel ziet van Buenos Aires in weinig tijd? Klik dan hier en check o.a. de prijzen, details en beschikbaarheid voor een fietstour door Buenos Aires met Baja Bikes • Bezienswaardigheden


  Buenos Aires biedt zoveel vermaak dat veel reizigers hier langer blijven hangen dan gepland. Je kan hier gemakkelijk twee tot drie weken doorbrengen zonder verveeld te raken. De San Telmo Market is de ideale bestemming voor cultureel vermaak en shopmogelijkheden. Wandel hier tussen kunstenaars en muzikanten op zoek naar souvenirs voor goedkope prijzen. Let op, je kan hier onderhandelen over de prijs! Het klinkt misschien ietwat luguber om een begraafplaats te bezoeken voor persoonlijk vermaak maar de Recoleta begraafplaats is een van de populairste trekpleisters van de stad. Hier zijn vele Argentijnse beroemdheden en legendes begraven maar de indrukwekkende tombes zijn al reden genoeg voor een bezoek.

  Evita en natuur


  Denk je aan de hoofdstad van Argentinë (Buenos Aires), dan denk je al gauw aan Evita. Een bezoek aan het presidentiele paleis Casa Rosada is dan ook een must. Hier kan jij je kodakmoment beleven onder het beroemde balkon van waar Madonna haar beroemde ‘Don’t cry for me Argentina’ nummer zong ter ere van Evita. In het museum zelf wandel je langs posters, schilderijen, juwelen en outfits van de legende. De Reserva Ecologica Constanera Sur is een natuurreserve met vier meren, een gigantisch pampasgebied en locale wilde flora en fauna. Je kan het park bezoeken om hier te picnicken terwijl meer dan 200 verschillende vogelsoorten over je heen vliegen. Een favoriet onder vele backpackers in Buenos Aires is Caminito. Deze wijk staat bekend om haar kleurrijke gebouwen en met kunst bekliederde muren door verschillende artiesten. Een wandeling in deze wijk is niet compleet zonder camera voor de nodige kiekjes.


 • Hotels en hostels Buenos Aires

 • Booking.com

 • Tango is hot in Buenos Aires 


  De wereldberoemde dans uit Argentinië is volgens velen de grootste bijdrage van het land aan internationale cultuur en dans. Het wordt ook wel omschreven als het bedrijven van de liefde in de verticale positie. Mythes doen ons geloven dat de dans is ontstaan in de oude geschiedenis van de stad toen mannen aan de haven al wachtend op hun dames begonnen te dansen om de tijd te doden. Hedendaags is de Tango een ideale bron van vermaak voor bezoekers aan Buenos Aires. Zo kan je in de stad dansevenementen, cafe’s of restaurants bezoeken om de getalenteerde dansers deze sensuele dans zien uitvoeren. Overweeg een tangoles! Informeer bij je hostel. Er zijn verschillende mogelijkheden. Van gratis lessen voor beginners tot professionele lessen voor gevorderden. De beroemde kleurrijke wijk "La Boca" staat bekend als de wijk waar Tango wordt "bedreven". Ga hier zeker even heen. Bij het zien van het kleurrijke Tango straatje "Caminito" wordt je direct vrolijk.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Openluchtmuseum


  Met schitterende architectuur en indrukwekkende straatkunst is Buenos Aires een soort openluchtmuseum. Een must-do hier is dan ook een eindeloze wandeling door de stad. Vraag bij je hostel om een van de vele gratis wandeltours. Deze worden georganiseerd door studenten die graag hun Engels willen oefenen en met volle trots hun stad laten zien. Zo brengen ze je zowel langs verborgen schatten als de niet-te-missen toeristische trekpleisters van de stad.


 • Nachtleven

  Neem in de middag een dutje en geniet van je siësta want het nachtleven in deze wereldstad begint niet voor 2 uur in de nacht en de clubs en bars vullen pas rond een uur of 4 waarna goedgeklede en hippe mensen al dansend genieten van de muziek van internationale dj’s tot in de vroege ochtenduren. Je kan hierbij denken aan allerlei muziek, van techno en electro tot jazz en pop. De Argentijnen ervaren een dans als heilig dus bereid je goed voor..


 • Video en kaart


 • Goede Buenos Aires pagina? Deel via de social buttons (rechts)!