•  

  Tarabuco zondagmarkt

    • Tarabuco zondagmarkt | Op ongeveer 65 kilometer van Sucre ligt het plaatsje Tarabuco. In dit plaatsje wordt iedere zondag één van de meest diverse en kleurrijke markten van Zuid-Amerika gehouden. Letterlijk alles kun je op deze markt inslaan, van allerlei soorten textiel in de meest aparte motieven, tot allerlei verschillende dieren. Zoek je een origineel handgeweven souvenir tijdens het backpacken in Bolivia en wil je eindeloos struinen en rondsnuffelen in de talloze stalletjes die de straten doen kleuren? Dan ben je op de zondagmarkt in Tarabuco aan het juiste adres!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Over de Tarabuco zondagmarkt


  De wekelijkse markt is de basis van de week voor de lokale bevolking. Deze dag is cruciaal voor hun inkomens en men koopt hier hun gezinsinkopen voor de hele week. Honderden mensen komen uit de hele omgeving om hun goederen te verkopen of om goederen in te slaan. Deze mensen komen uit verschillende inheemse groepen en komen dus op zondag bij elkaar, waardoor de straten bestaan uit een bijzondere mix van traditionele kledingstijlen.

  Dezelfde kledingstijl als hun voorouders


  Een markt als deze is dan ook nergens anders in Bolivia te vinden. Men loopt hier nog rond in dezelfde kledingstijl als hun voorouders, waardoor je je waant in het Bolivia van voor de koloniale tijd. Deze traditionele kleding dragen zij nog om hun identiteit te laten zien en hun afkomst duidelijk te maken. Het zal je vooral opvallen dat men hun hoeden erg belangrijk vindt. Ze hebben allemaal hun eigen stijl en betekenis. Dit geeft natuurlijk fantastische fotokansen voor ons als backpackers! Mocht je iets unieks willen ervaren, ga dan vroeg in de ochtend meteen naar de dierenafdeling van de markt. Hier worden allerlei levende dieren geveild; koeien, varkens, kippen, ezels!


 • Prijzen op de Tarabuco markt


  Op de markt liggen de prijzen van de producten soms iets hoger dan je gewend bent van Bolivia, maar de kwaliteit van de producten is dan ook wel beter. Verwacht geen extreem lage prijzen. Probeer de verkopers dus niet eindelijk af te troggelen. Een beetje afdingen kan, maar probeer ze ook wat tegemoet te komen. Eén of twee euro extra besteden is voor jou niet veel, terwijl het voor de verkoper een groot verschil voor zijn weekinkomen is!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Hoe kom je er vanuit Sucre?


  Veel hostels en reisorganisaties bieden de reis van Sucre naar de markt aan. Je betaalt meteen voor een retour ticket met de bus en vaak krijg je bij aankomst in Tarabuco nog een welkomstpraatje met uitleg en een plattegrond van de markt, erg handig. Mocht je zelfstandig met het openbaar vervoer naar de markt willen gaan, dan is dat ook heel goed te doen. Er vertrekken veel minibusjes vanaf het kruispunt van Avenida de las Americas en Avenida German Mendoza naar Tarabuco. Vraag altijd even na bij je hostel hoe je het makkelijkst bij dit kruispunt kunt komen. De busjes vertrekken wanneer ze vol zijn en doen er 1,5 à 2 uur over om van Sucre in Tarabuco te komen. De busjes zetten je vlakbij het hoofdplein in Tarabuco af en daarvandaan kun je gemakkelijk de markt inlopen en langzaam steeds dieper in de markt terecht komen.

  Beleef de markt zoals hij ervoor bedoeld is


  We raden aan om uiterlijk om 09:00 uur de bus naar Tarabuco te nemen. Op deze markt kun je beter te vroeg dan te laat zijn. Na circa 14:00 uur heeft iedereen zijn slag wel geslagen en begint de markt langzaam tot zijn eind te komen. Rond deze tijd keren de meeste reizigers dan ook weer terug naar Sucre. De georganiseerde tours gaan ook om 14:00 uur terug naar Sucre. De markt zelf is niet heel erg groot, dus mocht je een bliksembezoek willen brengen aan de markt, dan is de markt ook in ongeveer een uur te bezoeken. Dit is echter niet helemaal de bedoeling van deze markt. Neem lekker de tijd, loop rustig in alle straatjes, maak praatjes met de verkopers, bekijk de stalletjes, ga lekker zitten op een bankje op het plein, koop wat te eten en neem de mensen in je op.


 • Terug naar Sucre


  Om terug naar Sucre te reizen, ga je terug naar het hoofdplein in Tarabuco en daar staan weer verschillende minibusjes richting Sucre te wachten. Controleer altijd voor de zekerheid even het eindpunt van het busje bij de buschauffeur. Wedden dat jij niet met lege handen terug in de bus naar Sucre zit?


 • Video en kaart Tarabuco

   


 • Voor jou ook interessant in Bolivia?

   


 • Goede Tarabuco zondagmarkt pagina? Deel via de social buttons (rechts)!