•  

  Wat je nog niet wist over Bogota

    • Wat je nog niet wist over Bogota | Ga je backpacken in Colombia? Dan is de kans groot dat je Bogota aan doet. In 1821 kreeg Bogotá de status hoofdstad van Colombia. De stad telt nu ongeveer 8 miljoen inwoners, en het is de vierde hoogste hoofdstad van de wereld (na Thimphu in Bhutan op 2.648 meter, Quito in Ecuador op 2.850 meter en La Paz/Sucre in Bolivia op 3640/2750 meter. Bogota is letterlijk en figuurlijk een adembenemende stad, door zowel de hoge ligging als door de leuke en mooie dingen die je er kunt zien, doen en beleven. Lees in dit artikel onze tips en info over wat je nog niet wist van deze bruisende stad.


 • Ontdek Bogota te voet of met de fiets


  Er worden veel free walking tours georganiseerd, die je het oude centrum (la Candelaria) laten zien en je mee nemen in de Colombiaanse cultuur. Ook kun je mee gaan op een fiets tour door de stad. Dit is iets wat ik zeker aan zou raden, het is een combi van zowel de walking tour, graffiti tour en food tour. Bogota is ontzettend fiets vriendelijk en je ziet delen van de stad waar je anders niet snel zult komen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Verwen je smaakpapillen


  Naast de schitterende oude pleinen en de graffiti die je in Bogotá kunt bewonderen. Kun je als foodie ook na harte lust op avontuur in Bogotá. Er zijn veel lokale tentjes die allerlei lekkere Colombiaanse dingen voorschotelen (neem zeker een keer als lunch een menu del dia). Maar er zijn ook fantastische andere tentjes, van Peruviaans tot Aziatisch, alles is te vinden in deze metropool. En in iedere wijk is de sfeer in deze restaurantjes weer anders. Van de chiquere sfeer in Zona Rosa, tot de hipster vibes in Chapinero, je kunt hier alles vinden wat je hartje begeert. Ga vooral ook een biertje drinken bij een van de Bogotá beer company vestigingen, waar ze Europese kwaliteit speciaal bier schenken.


 • Tego spelen met de locals en meer


  Activiteiten zijn er in overvloed in Bogotá; Tego spelen met locals (niet voor de angstige, je gooit met een steen op buskruit, het klinkt dus alsof je omringd word door kogel schoten). Giechelen om de schilderijen van Botero in het gelijknamige museum, proeven van lekkernijen, genieten van theater en muziek, en het scoren van leuke streek producten op de Usaquén markt (zondagen). Dan hebben we het nog niet over de standaard must see’s gehad, zoals de Cerro de Monseratte beklimmen en het Gold Museum bezoeken. • Party


  Voor de party animals is Bogotá ook niet over te slaan. Zo heb je club Theatron, de grootste LGBT club van Zuid-Amerika, die haar deuren opent voor iedereen, en waar in elke zaal weer een nieuw spektakel is te zien. In de weekenden betaal je 40.000 Pesos entree, en drink je de rest van de avond gratis (behalve bier, maar na een aantal Cuba Libres achter de kiezen te hebben heb je ook geen behoefte meer aan bier). Voor de techno/electronic liefhebbers is er Club Baum. Ze draaien hier goede techno door zo nu en dan bekende namen, en de feestjes gaan hier door tot in de vroege uurtjes.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Ontsnap aan de drukte van de stad


  Wil je de drukte van de stad even ontsnappen? Dat kan zowel in de Botanische tuinen (José Celestino Mutis Botanical Garden), of wat verder weg, met een schitterende hike naar de La Chorrera watervallen, een bezoek aan het mytische Guatavita meer (de eldorado legende gaat over dit meer), of naar de indrukwekkende Salt Cathedral in Zipaquirá. Kortom, Bogota heeft voor ieder wat wils, en als je wat tijd in Bogotá hebt geplant, hoef je ook zeker niet bang te zijn dat je je gaat vervelen.


 • Goede Bogota pagina? Deel via de social buttons (rechts)!