•  

  Vliegen naar Zuid-Amerika

    • Vliegen naar Zuid-Amerika | Als je wilt gaan backpacken in Zuid-Amerika dan is eigenlijk de enige manier om daar te komen met het vliegtuig. Reizen vanuit Schiphol Airport is de beste manier om van Nederland en omgeving naar Zuid-Amerika te reizen, omdat de meeste kleinere luchthavens enkel binnen Europa of net erbuiten vliegen. Een vliegticket kan erg duur zijn en als je gaat backpacken wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk je reis regelen. We gaan je wat meer vertellen over de verschillende bestemmingen die je kunt bereiken vanaf Schiphol en wat de andere gerelateerde onderwerpen zijn rondom het voorbereiden van een vlucht naar Zuid Amerika. • Voordat je vertrekt vanaf Amsterdam Airport

   

  Wanneer je vlucht is geboekt, is het tijd om je klaar te maken voor vertrek. Hier komt nog meer bij kijken dan enkel instappen en weg vliegen. Denk maar aan het uitstippelen van je reisroutes en bekijken van beschikbare verblijfplaatsen tot het reserveren van een parkeerplaats op Schiphol Airport, maar ook het inpakken van je reistas. • Parkeren Schiphol

   

  Het grootste deel van de reigers rijdt met de auto naar de luchthaven voordat ze vertrekken met het vliegtuig. Het is dan fijn om te weten dat je auto veilig geparkeerd staat terwijl je weg bent. Het liefst betaal je hier natuurlijk niet de hoofdprijs voor en precies daarom zijn er alternatieve parkings buiten de officiële P-parkings van Schiphol. Zo’n parking Schiphol werkt vaak met een shuttle- of valetservice. Wil je de prijs laag houden, kies dan voor een shuttle parking. Hierbij wordt je na het parkeren met een shuttlebus naar de luchthaven toe gebracht. Bij terugkomst van je reis neem je telefonisch contact op met de parking en dan sturen zij de shuttlebus weer naar de luchthaven om je op te halen en terug te brengen naar je auto. Veel makkelijker kan bijna niet!


 • Reisroutes

   

  Hoewel backpacken juist spannend is doordat iedere dag weer een verrassing is, is het toch wel fijn om alvast een reisroute te bepalen. Hoe lang blijf je weg en welke route wil je in die tijd afleggen? Wil je meerdere landen ontdekken of hou je het toch bij één land? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je eerst moet beantwoorden voordat je echt kunt gaan denken aan een reisroute. Mocht je landen willen combineren, dan is een reisroute door Peru en Bolivia goed te combineren, omdat het beide geen hele grote landen zijn zoals bijvoorbeeld Brazilië dat wel is. In de standaard reisroutes op onze website zijn ook stoppunten ingedeeld. Je kunt natuurlijk ook zelf een route bepalen en alvast kijken of er ergens hostels op de route liggen, zodat je veilig kunt overnachten.


 • Inpaklijst

   

  Als alles geregeld is, kun je beginnen met inpakken! Als je gaat backpacken neem je natuurlijk hele andere spullen mee dan als je ergens een week in een hotel verblijft. Om het makkelijker te maken kun je dus een inpaklijst voor backpackers vinden op onze website. Het hangt er ook vanaf of je in hostels verblijft of ervoor kiest om zelf kampeerspullen mee te nemen en ergens te kamperen onderweg. Veel producten zijn ter plaatse te kopen met je bankpas of met Amerikaanse dollars, dus geen zorgen als je niet alles mee hebt genomen. Wat wel heel belangrijk is, is natuurlijk je paspoort en een kopie hiervan mocht het nodig zijn. Ook een bankpas en reserve bankpas is verstandig om mee te nemen, om zeer vervelende situaties te voorkomen.


 • Goede vliegen naar Zuid-Amerika pagina? Deel via de social buttons (rechts)