•  

  9 x must do in Valparaiso

    • Valparaiso | Naast de hoofdstad van Chili, Santiago is Valparaiso de bekendste stad van het land. Het is er kleurrijk, poëtisch en chaotisch. Deze Chileense stad is verrassend mooi en heeft haar eigen karakteristieke charme, die je in de hele stad terug ziet en voelt. Valparaiso is een magische stad waar een wandeling door de gekleurde en met kunst bewerkte muren je door een openlucht museum doen wanen.

  Cultureel vermaak

  Artiesten en kunstenaar van over de hele wereld vinden hier hun inspiratie en rust en backpackers en toeristen vinden hier een goede dosis cultureel vermaak. Of je nu kunstliefhebber, artiest of simpelweg een dwalende backpacker bent, verdwalen in de wirwar van de stegen en straten van Valparaiso is een must tijdens het backpacken in Chili. Laat je fantasie lekker de vrije loop nemen en ontdek de schitterende lievelingsstad van veel Chilenen en backpackers die Chili aan doen tijdens hun reis door Zuid-Amerika.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 1. Wandel en raak verdwaald


  Sinds de stichting van de stad trekt Valparaiso’s haven alle soorten mensen aan van over de hele wereld. Maar de grootste groep mensen die zich hier verzamelen en settelen zijn artiesten, waardoor de stad is uitgebloeid tot waar openluchtmuseum. Iedere muur, steeg, straat en ellenlange trap, is beschilderd met indrukwekkende graffiti. Het is moeilijk hier een gebouw of muur te zien die je geen diepzinnig verhaal vertelt in verschillende kleuren en kronkels. Trek de straten door en raak heerlijk verdwaald in de wirwar van kunst en cultuur.


 • 2. Neem de lift


  Een rit met de ‘ascensores’ in Valparaiso staat gelijk aan een gondelrit in Venetië. Je bezoek is incompleet zonder een rit. Het fijne verschil is alleen dat je, in tegenstelling tot een gondelrit in Venetië, voor een rit met de ascensores niet diep in de buidel hoeft te tasten. Voor slechts 50 eurocent kan je namelijk al op en neer in deze historisch oude lift die je met een schitterend uitzicht naar de hoger gelegen delen van de stad brengt.


 • 3. Ontdek het nachtleven


  Valparaiso zonder dansen is als backpacken zonder backpack kunnen we wel zeggen. Vanuit het hele land trekken dansliefhebbers, studenten, artiesten, schrijvers, backpackers en matrozen naar Valparaiso’s hippe en relaxte pubs, bars en clubs. Het nachtleven van deze artistieke stad beleven is een avontuur op zich. Durf jij het aan?


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 4. Pluk de zeevruchten

  Gelegen aan de oceaan staat Valparaiso bekend om het aanbod van vis en zeevruchten voor lage prijzen. De lokale verse ceviche is een favoriet bij velen. Gelegen op een van de heuveltoppen biedt restaurant Calaufquen typische Chileense gerechten met de lekkerste en verse vis en zeevrucht gerechten. Ook een backpacker moet soms goed eten, toch? En dan mag het best een keer wat meer kosten vinden wij. De prijs / kwaliteit is er top, dus ga er gewoon heen en geniet van al het lekkers.


 • 5. Bezoek het poëtische huis


  Een van de bekendste poëten en artiesten ter wereld wordt tot de dag van vandaag als een God aanbeden in Chili. Pablo Neruda is dan ook een van de meest belangrijke mensen die de heuvels van Valparaiso heeft bewoond. Zijn woning wordt dan ook met trots tentoongesteld met de naam: La Sebastiana. Een leuke bezienswaardigheid om gezien te hebben als je in Valparaiso bent. • 6. Bezichtig de stad van bovenaf


  Valparaiso is prachtig, maar waar heb je nou het beste uitzicht over de stad? Voor een panoramisch 360 graden uitzicht over de gehele regio is het aan te raden een bezoek te brengen aan Mirador del Cerro Artilleria. Vanaf deze heuveltop heb je een schitterend uitzicht over Valparaiso, Vina del Mar, Renaca, Concon en de oceaan. Neem je verrekijker mee en geniet nog meer van dit prachtige uitzicht over Valparaiso.


 • 7. Join een gratis wandeltour


  Valparaiso kent verschillende partijen die gratis wandeltours aanbieden. Het is een ideale manier om via een local de hotspots en de interessante historie van de stad te ontdekken. De tours vinden twee keer per dag plaats (om 10.00 en 15.00) en al worden de tours gratis aangeboden, er wordt een kleine vergoeding als fooi verwacht. Denk hierbij aan 4.000 tot 6.000 Pesos.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 8. Ga heuvelhoppen


  Valparaiso beslaat een gebied dat start aan de kust en doortrekt tot in de hoogte op de toppen van de heuvels. De heuveltoppen bieden schitterende uitzichten maar bestaan zelf ook uit een wirwar van straatjes en steegjes, gevuld met artistieke boetiekjes, beschilderde muren en gezellige restaurantjes. Cerro Alegre en Cerro Concepcion zijn de bekendste heuvels voor de straatkunst. Cerro Bellavista is een gebied dat bewoond wordt door de locals en waar iedere huis een andere kleur kent. Wil je genieten van een historische en koloniale architectuur? Bezoek dan Cerro Cordillera.


 • 9. Eet Chileens: Chorillana


  De straten van Valparaiso zijn gevuld met schattige restaurantjes en cafeetjes. Bovendien vind je hier vele traditioneel Chileense gerechten. Een aanrader is de Pastel de Choclo (Een ovengerecht met een vlees en maispuree) of de Chorrilana (een berg patat bedekt met biefstuk, gebakken ui en ei).


 • Goede Valparaiso pagina? Deel via de social buttons (rechts)!