•  

  Paaseiland met een klein budget

    • Paaseiland met een klein budget | Reis je af naar Paaseiland met een klein budget? Houd dan rekening met het volgende. Paaseiland is de meest afgelegen en geïsoleerde bestemming ter wereld. Het eerstvolgende bewoonde gebied is het vasteland van Chili dat op een afstand van 3686 km ligt. Bovendien is vrijwel het volledige ecosysteem geruïneerd om de bekende Moai beelden op te hijsen. Deze combinatie zorgt ervoor dat alles dat beschikbaar is op het eiland ingevlogen moet worden, met hoge prijzen als gevolg. Toch is het niet nodig om dit eiland over te slaan, want ook met een backpackersbudget kan jij Paaseiland bezoeken. Ben je nog op zoek naar een backpack reisroute voor Paaseiland? Bekijk dan onze backpackroute Paaseiland die wij voor je hebben uitgestippeld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Weinig budget accommodaties

   
  Helaas zijn er weinig opties voor budget accommodaties op het eiland. Onze persoonlijke favoriete budgetvriendelijke accommodatie is Camping Mihinoa, dat prachtige gelegen is aan de kust. Met een ligging naast het duurste hotel van het eiland geniet je van het mooiste uitzicht voor de goedkoopst mogelijke prijs. Mihinoa is een flink stuk luxer dan de gemiddelde Europese camping. Zo is er een grote keuken met eetzaal waar je zelf aan de slag kan en een mooie lobbyruimte die dient als een soort gezellige woonkamer. Een groot voordeel is dat je niet een eigen tent hoeft mee te sjouwen. Deze krijg je bij aankomst op de camping. Ben je niet al te avontuurlijk? Geen zorgen, de camping biedt verschillende overnachtingsmogelijkheden. Zo kan je ook kiezen voor een slaapzaal of een privékamer voor een relatief voordelige prijs.


 • Vervoer


  Over het algemeen zal je in de omgeving van Hanga Roa blijven met uitzondering van een eenmalig rondje rondom het eiland om alle bezienswaardigheden te zien of een dagje op het strand. Voor het vervoer rondom het eiland kiezen de meeste reizigers voor een georganiseerde tour. Aangezien deze vrij prijzig zijn is het voordeliger en gemakkelijker om een auto (of een scooter) te huren en het eiland op eigen houtje te verkennen. In de goedkopere accommodaties zijn reizigers vaak op zoek naar mede "budget backpackers" om de auto en de kosten te delen.

  Digitale reisgids


  Heb je toch meer behoefte aan een verhaal bij hetgeen je ziet? Meer achtergrondinformatie van de bezienswaardigheden? Download dan de digitale reisgids: A Companion To Easter Island. Dit boek wordt door veel tour gidsen gebruikt en vertelt je per bezienswaardigheid, de historie en het verhaal er achter. Voor het overige vervoer rondom Hanga Roa adviseren wij om te liften. Dit is een zeer gebruikelijke manier van reizen op het eiland. Je zal merken dat voorbijgangers zelfs voor je zullen stoppen om je te vragen of ze je ergens af kunnen zetten. Het is bovendien een erg leuke manier om in aanraking te komen met de zeer vriendelijke lokale bevolking.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Eten en drinken

   
  Vrijwel alle accommodaties op Paaseiland beschikken over een gedeelde keuken waar je zelf kan kokkerellen. Doe je boodschappen op het vasteland en neem dit mee. Denk hierbij aan rijst, pasta, blikken tonijn, oplosbare puree, noedels, knoflook en specerijen, koffie en zelfs zoetigheden en snacks als energierepen, koekjes en chocola. Dit zal je aan het einde van de rit een flink bedrag besparen. Verder kan jij je op het eiland beperken tot de supermarkten. Zin in een drankje? Kies dan net wat vaker voor een biertje uit de supermarkt dan in een bar. Bovendien smaakt je biertje net iets lekkerder aan de kust, onder het genot van de ondergaande zon achter de Moai beelden, dan in een bar.

  Buiten de deur eten


  Eet je buiten de deur? Kies dan voor het Club Sandwich restaurant in Hanga Roa. Al is dit overdekte terras niet het meest luxe restaurant op het eiland, het eten is er vers, lekker, simpel en relatief goedkoop. Van de welbekende Chileense completo’s, empanadas en churrascas tot heerlijke fajita’s en hamburgers. Een extra tip, laat je verrassen en probeer hier de lokale lekkernij: de Rapa Nui Frietjes. • Tip: Follow the locals

   
  Een extra tip die je geld zal besparen is om de Chilenen en Rapa Nui’s te volgen en inkopen te doen op het vasteland om dit als ruilmiddel te gebruiken op het eiland. De Rapa Nui’s verlangen vaak naar Amerikaanse zoetigheden van ketens als Dunkin Donuts en Cinnabon. Deze ketens vind je op het vliegveld van Santiago. Investeer hier in een doos zoetigheden die je vervolgens op het eiland kan ruilen voor één of twee nachten in een hotel per doos (+-6000 Pesos). Ook de geliefde Pisco is een gewaardeerd ruilmiddel. Een literfles Pisco zal je in de supermarkt +/- 6000 Pesos kosten maar kan op het eiland een volledige tour of 24 uur scooter huur waard zijn.

  Met drie dozen donuts het vliegtuig in?


  Voel je vooral niet ongemakkelijk om met drie voorraaddozen donuts in het vliegtuig te stappen, je zal namelijk niet de enige zijn. Zodra je bij de gate aankomt zal je veel metgezellen ontmoeten en wachtend op je bagage in Rapa Nui zal je diverse goederen op de bagageband voorbij zien komen die mensen meenemen om te verkopen of te ruilen op het eiland. Van fietsen tot grote koelboxen gevuld met vlees en van enorme voorraden kleding tot volledige meubelsets.


 • Kaart en video Paaseiland

   


 • Goede Paaseiland met een klein budget pagina? Deel via de social buttons (rechts)!