•  

  Carnaval Brazilië

    • Carnaval Brazilië | Het is waarschijnlijk één van de eerste dingen waar je aan denkt, als je denkt aan Brazilië of Rio de Janeiro: carnaval! En dan niet de carnaval zoals wij dat in het zuiden van het land kennen, maar een prachtige kleurrijke parade met sambadansers en -danseressen. Eigenlijk gewoon één groot feest! Voor veel Brazilianen is carnaval het hoogtepunt van het jaar. Het feest duurt ongeveer een week, tijdens deze week leggen veel mensen hun werk neer. Alles gaat dag en nacht door, denk aan grote paradewagens, heel veel muziek en kleurrijke kostuums. Ben je van plan carnaval 2025 in Rio de Janeiro of ergens anders in Brazilië te gaan vieren? Dan hebben we wat nuttige informatie voor je op deze pagina.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Carnaval Rio de Janeiro

   

  De meeste mensen die voor carnaval naar Brazilië komen, vieren carnaval in Rio de Janeiro. Dit is misschien wel de meest populaire plek ter wereld. De hele stad staat op zijn kop! Door de straat Rua Marquês de Sapucaí rijden grote praalwagens en dansen honderden mensen op sambamuziek. Langs de weg staan tribunes, waar mensen kunnen toekijken. Je moet hier wel tickets voor kopen. De mensen die er dansen, komen van verschillende sambascholen in de buurt. Tijdens de optocht strijden de sambascholen eigenlijk tegen elkaar. Houd er wel rekening mee dat de periode van carnaval in Rio de Janeiro ook meteen de duurste periode is om erheen te reizen. Bijna vier keer zo duur dan anders! Je moet dan ook zeker niet naar Rio de Janeiro komen voor de rust. Er zijn veel mensen op straat en zelfs veel winkels zijn dicht. Overigens zijn er naast carnaval nog heel veel meer andere activiteiten die je kunt ondernemen in deze fantastische stad. Wij geven je graag 10 tips wat je naast carnaval nog meer kunt doen in Rio de Janeiro.
 • Carnaval in andere steden dan Rio

   

  Niet alleen in Rio de Janeiro wordt carnaval gevierd, maar ook in andere steden zoals Salvador de Bahia en Olinda. Die eerste, Salvador de Bahia, is ook een hele goede plek om carnaval te vieren. Het feest is hier misschien nog wel groter dan in Rio de Janeiro! Het is de geboortestad van de samba en van de dans Capoeira. In het Guinness Book of Records staat dat hier twee miljoen mensen per jaar heen komen en daardoor het grootste straatfeest ter wereld is. Ook een leuk voordeel: het feest is hier gratis en je kunt zelfs mee lopen in de parade! En omdat deze carnavalsplek dus minder bekend is onder de toeristen, zullen de prijzen hier minder hard stijgen dan in Rio de Janeiro.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Geschiedenis Carnaval Brazilië

   

  Vroeger hebben de Portugezen het feest ‘Entrudo’ meegenomen naar Brazilië, hierbij werd het begin van de lente gevierd. Iedereen ging dan de straat op met emmers water, limoenen en citroenen, om elkaar daarmee te bekliederen. Toen er ook Afrikaanse en Indiaanse culturen naar Brazilië kwamen, is het feest geworden tot het carnaval dat het vandaag de dag is. Je merkt de Afrikaanse invloed enkel al in de muziek: samba! Samba is oorspronkelijk een Afrikaanse kringdans, waarbij mensen in een cirkel staan te trommelen. De eerste optocht tijdens carnaval in Rio de Janeiro vond plaats in de 18e eeuw. Het waren toen de rijke inwoners die de straat op gingen met kostuums en maskers. Sinds die tijd viert het hele land elk jaar carnaval. Enkel tijdens de Tweede Wereldoorlog werd carnaval niet gevierd. • Periode carnaval in Brazilië

   

  Carnaval in Brazilië is precies tegelijk met carnaval in Nederland. Carnaval 2025 is vanaf 28 februari tot en met 5 maart 2025. De festiviteiten vinden 40 dagen voor Pasen plaats, dus wanneer het carnaval is, dat wordt altijd bepaald door de datum van Pasen. Maar in Rio de Janeiro plakken ze er vaak nog een paar dagen met feest voor en/of na aan vast. Daar doen ze niet zo moeilijk over. een dag niet gefeest is een dag niet geleefd luidt het motto in Brazilië. • Plannen van je reis naar Brazilië

   

  Wat het allerbelangrijkste is als je graag carnaval 2025 in Rio de Janeiro of ergens anders in Brazilië wilt vieren, is dat je op tijd begint om de reis te boeken. Zoals gezegd, gaan de prijzen enorm omhoog tijdens de periode van carnaval, maar hoe later je boekt, hoe hoger deze prijzen worden. Je kunt ervoor kiezen om te verblijven in een AirBnB, dit is over het algemeen wel iets goedkoper dan een hotel, maar ook deze prijzen gaan flink over de kop tijdens carnaval. Kijk op onze overnachting pagina meer tips voor je accommodatie. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de vliegtickets naar Brazilië. Probeer dus het liefst tijdens je backpackreis een aantal weken voordat het carnaval begint al in Brazilië te zijn, dat scheelt een hoop geld bij het aanschaffen van je vliegticket(s).


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 •  

  Carnaval tickets

   

 • Zoals gezegd, moet je tickets kopen om carnaval in Rio de Janeiro vanaf de tribunes mee te kunnen maken. Maar wees voorzichtig als je de tickets gaat kopen, want op internet zijn er veel onbetrouwbare partijen die kaartjes aanbieden. Laat je dus even goed informeren en kijk altijd of de prijs reëel is. Tickets verschillen heel erg in prijs en liggen (afhankelijk van het type ticket) tussen de €25 en de €300 per persoon. Je kunt via onze betrouwbare partner de o.a. de onderstaande tickets kopen.


 • Goede carnaval Brazilië pagina? Deel via de social buttons (rechts)!