•  

  Iguazu watervallen

    • Iguazu watervallen | Een van de mooiste en meest bijzondere grensovergangen ter wereld. Op brute wijze stort het water van dit wereldwonder naar beneden, om zich vervolgens te verspreiden naar de rivieren die door Argentinië, Brazilië en Paraguay stromen. Een ding is zeker, ongeacht het land dat je kiest voor een bezoek, bij aankomst zal jij je vergapen aan dit mirakel van moeder natuur. De Iguazu watervallen (Cataratas del Iguazu) zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst en zijn tevens benoemd tot een van de zeven wereldwonderen. De watervallen vormen tezamen het grootste watervallen complex van de wereld, bestaande uit maar liefst 300 watervallen. De zogenoemde ‘tri-border’ vormt een grens tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay.

  Guarani legende


  Een oude Guarani (inheemse bevolking vóór de kolonisatie) legende, wordt rondom de watervallen met trots verteld aan de bezoekers. Deze legende doet ons geloven dat een maagd van de inheemse bevolking werd aangewezen om te trouwen met de goddelijke waterslang terwijl zij verliefd was op een ‘medemens’. Na een vluchtpoging met een kano op de rivier splitte de god de rivier tot het watervallen complex om de twee te veranderen in een boom en een steen waardoor de twee elkaar kunnen zien maar elkaar niet kunnen aanraken en dat tot in de eeuwigheid.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Iguazu watervallen vanaf Argentinië (Puerto Iguazu)

   

  Ben je aan het backpacken in Argentinië en wil je vanaf hier de Iguazu watervallen bezoeken? Dan is Puerto Iguazo jouw bestemming. Het grootste deel van de watervallen ligt in Argentinië en biedt een uitzicht op Paraguay en Brazilië. Vanaf Puerto Iguazu kan je vertrekken naar het watervallencomplex. Het dichtstbijzijnde vliegveld is het Cataratas del Iguazu vliegveld. Vanaf hier kan je makkelijk een taxi of bus nemen naar de watervallen. Reis je door naar een andere stad in Argentinië of reis je naar Puerto Iguazu vanuit een andere stad? Geen zorgen. Argentinië kent een uitgebreid busnetwerk. Zo vertrek je vanaf Buenos Aires (18 uur), Salta (22 uur) of Cordoba (22 uur) met gemak naar Puerto Iguazu.


 • Iguazu watervallen vanaf Brazilië (Foz do Iguacu)

   

  Al ligt het watervallencomplex voor het grootste deel in Argentinië (80%) een bezoek in Brazilië is populairder omdat het water namelijk richting Brazilië naar beneden stort. Daardoor heb je vanuit Brazilië het mooiste uitzicht op de watervallen. Je bestemming en aankomstpunt, voor een bezoek aan de watervallen, is Foz do Iguacu. De meeste backpackers kiezen voor de bus vanaf Sao Paolo (17 uur), Rio de Janeiro (24 uur), Curitiba (11 uur), Campo Grande (14 uur) of Floreanopolis (12 uur).

  Liever vliegen dan met de bus?

  Breng je liever je kostbare uren niet door in een lange busrit? Kies dan voor een vlucht naar het Foz do Iguacu vliegveld vanwaar je gemakkelijk met de bus (nummer 120) vanaf het vliegveld naar Foz do Iguacu stad afreist voor een klein bedrag. Als je eenmaal in Foz do Iguacu bent, raden wij aan gebruik te maken van je tijd hier. Naast de watervallen kan je namelijk ook de Itaipu Dam bezoeken. Dit is de grootste stuwdam ter wereld en vormt de grens tussen Brazilië en Paraguay. Verder kan je hier een bezoek brengen aan het grote vogelpark Parque das Aves met vele verschillende tropische vogelsoorten. Heb je gespaard en wat centen over? Een helikopter tour van 90 euro laat je de schitterende watervallen van bovenaf zien.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Iguazu watervallen vanaf Paraguay (Ciudad del Este)

   

  Officieel gezien lift Paraguay een beetje mee op de glorie van de Iguazu watervallen. De watervallen zijn namelijk vanaf Ciudad del Este (Paraguay) te bezoeken door simpelweg een brug over te steken naar Brazilië. Dit kan je met de bus doen of lopend. Om het toerisme te stimuleren heeft de Paraguayaanse overheid haar best gedaan de toegankelijkheid van Ciudad del Este te optimaliseren. Zo is er een busstation gebouwd op één km afstand van het hart van het centrum. Vanaf hier vertrekt ieder uur de bus die je naar de andere kant van de brug brengt. De goedkoopste en snelste optie om de brug over te steken is om bij ‘motortaxi’ (oftewel een willekeurige Argentijn of Paraguayaan) achterop te stappen. Wil je vanaf Ciudad del Este verder backpacken in Paraguay? Vanaf het busstation vertrekken ook regelmatig bussen naar Asuncion (5 uur) en Encarnacion (4 uur).

  Nieuwe stempel paspoort en zwarte markt


  Bezoek je de watervallen vanaf Brazilië of Argentinië? Steek dan toch even de brug over naar Ciudad del Este (Paraguay). Het levert je een nieuwe stempel in je paspoort op en bovendien kan je in de hectische zwarte markt goedkope elektronica en namaakspulletjes kopen. De schoonheid van de Iguazu watervallen is met geen pen (of toetsenbord) te beschrijven. Kies het land waar jij het wonder wil bewonderen en maak je klaar voor kennismaking met ongekend spektakel.


 • Video en kaart Iguazu falls

   


 • Lees meer over de landen:

   


 • Goede Iguazu falls pagina? Deel via de social buttons (rechts)!