•  

  Asuncion

    • Asuncion | Asuncion is de hoofdstad van Paraguay en verre weg ook de grootste stad van het land. De stad heeft een belangrijke economische en politieke functie. Niet alleen is de regering hier gevestigd, ook beschikt het over de belangrijkste haven en luchthaven en is het het industriële en culturele centrum. Asuncion ligt in het zuidoosten van Paraguay, aan de Paraguay rivier en dichtbij de grens met Argentinië. De stad beschikt over mooie architectuur en koloniale gebouwen, maar heeft ook een gezellig en bruisend nachtleven. We vertellen je graag wat je kunt doen en bezichtigen tijdens jouw reis!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Asuncion, waar kun je dat van kennen? 


  Asuncion is lang niet één van de meest bekende steden van Zuid-Amerika. Er zullen veel mensen zijn die de stad associëren met de Heineken-ontvoering. Eén van de ontvoerders, Frans Meijer, vluchtte namelijk naar deze stad en trouwde hier met een Paraguayaanse. Hij heeft hier een lange tijd een restaurant gehad, totdat Peter R. de Vries hem op het spoor kwam en ervoor zorgde dat hij werd opgepakt. Na zijn vrijlating is Frans Meijer wel weer naar Paraguay verhuisd.


 • Veiligheid Asuncion


  Asuncion is een relatief veilige stad om naar toe te reizen. Wel beschikt het, net als bijna alle Zuid-Amerikaanse steden, over sloppenwijken (favelas genoemd). Hier wonen de armste mensen van de stad. Door de vele uitlaatgassen hangt hier een heftige benzinegeur en door de ligging dichtbij de Paraguay rivier leven hier veel muggen. Deze muggen zorgen niet alleen voor een paar muggenbulten, maar nemen ook verschillende vervelende ziektes met zich mee. Het is verstandig om deze wijken niet op te zoeken, als het niet nodig is. Daarnaast moet je met de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen rekening houden: ga (’s avonds) niet alleen over straat en let goed op je bezittingen.


 • Geschiedenis Asuncion


  Asuncion werd in 1537 gesticht door Juan de Salazar y Espinosa, daarmee is de stad één van de oudste steden van het continent Zuid-Amerika. Er vertrokken vroeger veel koloniale expedities vanuit de stad, hierdoor kreeg het al snel de bijnaam Madre de Ciudades (de moeder der steden). Ook was de stad het centrum van de Spaanse kolonie, welke bestond uit het huidige Paraguay, het noordoostelijke van Argentinië en delen van Brazilië. In 1731 vond er een opstand plaats tegen de Spaanse overheersing, omdat men Paraguay onafhankelijk wilde maken, maar dit faalde. Het duurde uiteindelijk tot 1811 totdat de onafhankelijkheid van Paraguay werd gerealiseerd. Toen de nieuwe president Carlos Antonio López aan de macht kwam, liet hij een hele hoop veranderen. Onder anderen de infrastructuur werd verbeterd en er werden honderden scholen gebouwd. Daarnaast kreeg Asuncion de eerste spoorwegdienst van Zuid-Amerika. Het treinstation dient tegenwoordig als spoorwegmuseum. • Koloniale centrum en shop mogelijkheden


  In het oude centrum van Asuncion kun je veel terug zien van het koloniale tijdperk, in de vorm van veel koloniale (soms wel wat vervallen) gebouwen. Maar ook winkelliefhebbers hoeven zich in het centrum niet te vervelen, aan de straten Calle Palma en Brazilian Avenue zijn enorm veel winkels gevestigd. Nog meer winkelen kan bij de Mercado Cuatro. Op deze markt in de stad wordt van alles verkocht: van streetfood tot souvenirs en van etenswaren tot kleding.


 • Panteón Nacional de los Héroes

  Net als veel andere grote steden beschikt Asuncion ook over een Panteón Nacional, deze vind je op Plaza de los Héroes. Het gebouw is al prachtig aan de buitenkant, maar heeft ook historische waarde. Hier liggen namelijk alle oud-presidenten begraven. De wacht die hier gehouden wordt, wordt meerdere malen per dag gewisseld en is erg interessant om te zien.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Bezienswaardigheden Asuncion

  Wie bang is zich te gaan vervelen tijdens een bezoek aan Asuncion heeft het mis! De stad beschikt over nog veel meer bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar de kathedraal (Catedral de Nuestra Señora de la Asunción), welke je midden in het centrum vindt. Vooral in de avond is deze met zilver bekleedde kerk een prachtig plaatje, vanwege de verlichting. Een bezoek aan Palacio de los López (ook wel Palacio de Gobierno genoemd) mag ook zeker niet ontbreken. Dit indrukwekkende overheidspaleis is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Tegenwoordig zijn de regering en het kantoor van de president hier gevestigd. Het oudste gebouw van Asuncion is Casa de la Indepencia, waar in 1811 de onafhankelijkheid van Paraguay werd verklaard. Tegenwoordig dient het als historisch museum en kun je het bezoeken.

 • Hotels en hostels Asuncion

 • Booking.com

 • Hoe kom je in Asuncion?

  Dichtbij Asuncion ligt het grooste (internationale) vliegveld van Paraguay, namelijk Asunción Sivio Pettirossi International Airport, vernoemd naar Silvio Pettirossi, die de eerste luchtvaartclub van Paraguay heeft opgericht. Vanaf Amsterdam gaan er geen directe vluchten naar Asuncion, je bent dus genoodzaakt om ergens over te stappen. Dit is op verschillende plekken mogelijk, maar de meest voorkomende optie is in Madrid. De reis duurt zo’n 18 uur, afhankelijk van waar en hoe vaak je overstapt.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Accommodaties Asuncion

  Naast verblijven in een hotel of hostel, zijn er in Asuncion nog verschillende andere opties. Eén daarvan is verblijven in een posada, een soort bed & breakfast. Daarnaast zijn er net buiten de stad verschillende boerderijen te vinden, waar je voor een kleine prijs kunt overnachten. De prijzen liggen in deze posada’s en boerderijen natuurlijk een stuk lager dan in een hotel en een andere leuke bijkomstigheid: je komt in contact met de lokale bevolking en krijgt een kijkje in hun leven. Mocht je toch liever in een hotel of hostel verblijven, dan geven we je graag wat tips.

  El Hallo Hostal Boutique
  Een fijne en betaalbare optie is El Hallo Hostal Boutique in Asuncion. Je kunt ervoor kiezen om een privékamer te boeken, maar een bed op de slaapzaal is ook mogelijk. De kamers zijn net en ruim ingericht en je beschikt onder anderen over een gedeelde keuken, airco en gratis WiFi. Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van het El Hallo Hostal Boutique in Asuncion.

  Dazzler by Wyndham Asuncion
  Mocht je budget het toelaten, dan kun je ervoor kiezen om te verblijven in een iets duurder en luxer hotel. Dazzler by Wyndham Asuncion is van alle gemakken voorzien: een zwembad, gratis WiFi, bar, wellnesscentrum en nog veel meer. Een ideale accommodatie als je al langere tijd aan het reizen bent en even bij wilt komen. Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van het Dazzler by Wyndham Asuncion hotel.

  Hotel Manduara
  Vanaf het terras van Hotel Manduara heb je een prachtig uitzicht over een deel van Asuncion. Tijdens je verblijf beschik je onder anderen over een zwembad, fitnesscentrum en gratis WiFi. Het centrum van de stad ligt op ca. 2 km van het hotel. Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van het Hotel Manduara. •  Video en kaart Asuncion


 • Goede Asuncion pagina? Deel via de social buttons (rechts)!