•  

  4 do's en 1 don't in Cartagena • Do's en don'ts in Cartagena | Aan de caribische kust van Colombia ligt de stad Cartagena. Met een heerlijk klimaat, parel witte stranden, en een eeuwen oude binnenstad is het een trekpleister voor vele reizigers. Niet alleen voor backpackers, maar ook reizigers en toeristen. Inwoners vanuit omliggende landen uit trekken zelf ook massaal naar deze stad om vakantie te vieren. Door het hoog aantal bezoekers, kan het soms wat toeristisch overkomen, mar sfeervol en gezellig is het zeker. Daarom delen wij graag een aantal do’s and don’ts om Cartagena te kunnen bewonderen zonder te worden overlopen door andere toeristen. Ga jij binnenkort backpacken in Colombia? Ga dan zeker naar deze parel van een stad.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Don't: Playa Blanca strand


  Als je geen fan bent van massa toerisme, ga dan niet op een boot tocht naar Isla Rosario en Playa Blanca. Alhoewel je op de boot langs veel schitterende en rustige Caribische eilandjes komt, word je afgezet op het eiland Rosario. Hier komen ontzettend veel boten met toeristen aan, terwijl er eigenlijk vrij weinig te doen is. Er is alleen een aquarium te vinden en een piepklein strandje, wat niet diep genoeg is om te zwemmen. Na Isla Rosario word je op Playa Blanca afgezet. Dit is zonder twijfel een schitterend strand. Het nadeel is alleen dat het volledig vol is gepropt met toeristen en mensen die van alles en nog wat aan deze toeristen willen verkopen. Niet de beste plek om tot rust te komen.


 • Do: Sta vroeg op


  De ommuurde stad van Cartagena is een pareltje. Ieder gebouw heeft z’n eigen kleur, en ook z’n eigen historie. Je vind hier prachtige kerken en schattige pleintjes. Het nachtleven in Cartagena is ook bruisend. Wees de reizigers die hun roes nog liggen uit te slapen voor, en verken de binnenstad in de vroege ochtend, voor de straten overspoeld zijn met toeristen. Even doorzetten als het wekkertje gaat, maar daar pluk je daarna de vruchten van. Je kunt de mooiste foto's maken zonder dat er veel andere reizigers in de weg lopen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Do: Naar een ander strand


  Zoek een nabij gelegen strand dat niet Playa Blanca heet. Rondom Cartagena zijn er genoeg schitterende (en soms net zo witte) stranden, die rustiger zijn dan Playa Blanca. Zo heb je op wandel afstand van de oude stad al playa Castillogrande, Je waant je hier in Miami met alle witte torenhoge hotels om je heen. Het strand is niet zo wit en het strand is niet zo blauw, maar het is er heerlijk rustig, en je wordt er niet lastig gevallen door verkopers. Andere opties zijn Playa de la Boquilla op ongeveer 20 min met de taxi verwijderd van Cartagena met schattige houte strand tentjes, of Tierra bomba, waar het water wel net zo blauw is en het strand net zo wit als Playa Blanca maar zonder het massa toerisme.


 • Do: Modder vulkaan


  Ga naar de nabij gelegen modder vulkaan. Alhoewel het wel een beetje toeristisch is, is het ook een ontzettend grappige ervaring die je niet wilt missen. Als de gedachte aan een spa momentje in een modderbad nog niet genoeg is om je te overtuigen, is het ook nog eens een ontzettend grappige ervaring. Het voelt alsof je je zwaarte punt verliest, en het lijkt of je in de modder zweeft.


 • Do: Eilandhoppen


  Ga eilandhoppen langs de Caribische kust. Er zijn verschillende eilanden voor de kust waar ook wat hostels zijn en waar je ultiem kunt relaxen. Verder kunnen wij je vooral adviseren om te relaxen in Cartagena, er hangt een heerlijke sfeer in het stadje. Het voelt alsof je niets moet, en alles mag. En dat terwijl je je aan de Caribische kust bevind.


 • Goede do's en don'ts Cartagena pagina? Deel via de social buttons (rechts)!