•  

  Wat is een long haul vlucht?

    • Wat is een long haul vlucht? | Er bestaat onder backpackers nogal wat verwarring over deze term, die vaak gebruikt wordt in de luchtvaartbranche om lange afstandsvluchten te onderscheiden van middellange en korte afstandsvluchten. Wij helpen je graag om de verwarring rond deze term weg te nemen.

  Afhankelijk van de afstand in kilometers 


  Om heel kort en krachtig antwoord te geven is het afhankelijk van de afstand in kilometers en dus ook de tijdsduur van je vlucht (een korte, normale of lange vlucht) wat voor "stempel" een vlucht krijgt ("long haul", "mid haul" of "short haul"). Over het algemeen (maar dit is per airline verschillend) wordt het stempel "long haul" op een vlucht gedrukt, als een vlucht langer dan gemiddeld duurt en dus een grotere afstand dan gemiddeld aflegt. Maar wat is dan groter dan gemiddeld?


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Verschillende afstand routes  Om wat meer de diepte in te gaan wordt in de luchtvaartbranche de vluchtlengte gedefinieerd als de afstand van een vlucht in kilometers. Commerciële vluchten worden vaak door airlines ingedeeld aan de hand van de afstand van de vlucht. Dus worden vluchten als lange (long haul), middellange (mid haul) of korte (short haul) afstand ingedeeld. Het verwarrende van deze termen is dat er voor airlines geen internationale standaard definities zijn voor de afstanden die horen bij deze termen.

  lucht- en of geografische grenzen


  Vaak wordt er door airlines gebruik gemaakt van lucht- en of geografische grenzen om de termen te definiëren. Zo worden short haul (korte afstand routes) vaak gedefinieerd als kortere vluchten dan 1.100 - 1.500 km, long haul (lange afstand routes) als langere vluchten dan 4.100-4.800 km en mid haul (middellange afstand routes) zijn dan alle vluchten die daar tussenin vallen (1.600 - 4.000 km). In Europa is een long haul vlucht doorgaans meer dan vier uur, in Amerika meer dan zeven uur.


 • Boek een long haul vlucht via Tix

 • Tix.nl is een partij die (zoals zij zeggen) vliegtickets verkopen "waar jij van houdt". Wij kunnen niet anders zeggen dat het een kwalitatief goede partij is met lage prijzen en goed ontwikkelde zoekfunctionaliteiten waar jij gebruikt van kunt maken bij het zoeken van de goedkoopst mogelijke long haul vluchten naar Zuid-Amerika.


 • Goede long haul vlucht uitleg? Deel via de social buttons (rechts)!