•  

  Wat is een long haul vlucht?

    • Wat is een long haul vlucht? | Er bestaat onder backpackers nogal wat verwarring over deze term, die vaak gebruikt wordt in de luchtvaartbranche om lange afstandsvluchten te onderscheiden van middellange en korte afstandsvluchten. Wij helpen je graag om de verwarring rond deze term weg te nemen.

  Om heel kort en krachtig antwoord te geven is het afhankelijk van de lengte in kilometers en dus ook de tijdsduur van je vlucht (een korte, normale of lange vlucht) wat voor "stempel" een vlucht krijgt ("long haul", "mid haul" of "short haul"). Over het algemeen (maar dit is per airline verschillend) wordt het stempel "long haul" op een vlucht gedrukt, als een vlucht langer dan gemiddeld duurt en dus een grotere afstand dan gemiddeld aflegt. Maar wat is dan groter dan gemiddeld?


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Verschillende afstandsroutes  Om wat meer de diepte in te gaan wordt in de luchtvaartbranche de vluchtlengte gedefinieerd als de afstand van een vlucht in kilometers. Commerciële vluchten worden vaak door airlines ingedeeld aan de hand van de afstand van de vlucht. Dus worden vluchten als lange (long haul), middellange (mid haul) of korte (short haul) afstand ingedeeld. Het verwarrende van deze termen is dat er voor luchtvaartmaatschappijen geen internationale standaard definities zijn voor de afstanden die horen bij deze termen. Vaak wordt er door airlines gebruik gemaakt van lucht- en of geografische grenzen om de termen te definieren. Zo worden short haul (korte afstandsroutes) vaak gedefinieerd als kortere vluchten dan 1.100 - 1.500 km, long haul (lange afstandsroutes) als langere vluchten dan 4.100-4.800 km en mid haul (middellange afstandroutes) zijn dan alle vluchten die daar tussenin vallen (1.600 - 4.000 km). In Europa is een long haul vlucht doorgaans meer dan vier uur, in Amerika meer dan zeven uur.


 • Zij helpen je op én onderweg!

   


 • Goede long haul vlucht uitleg? Deel deze pagina!