•  

  Reizen en werken in Zuid-Amerika

    • Reizen en werken in Zuid-Amerika | Reizen is natuurlijk niet goedkoop en daarom kiezen veel backpackers ervoor om tijdens hun reis door Zuid-Amerika af en toe te werken. Alhoewel Zuid-Amerika niet bekend staat om de typische werk- en reiscombinatie, zoals bijvoorbeeld Australië, is het wel goed mogelijk. We geven je graag wat informatie over de mogelijkheden om te werken en te reizen in Zuid-Amerika. Ben je meer geïnteresseerd in informatie over vrijwilligerswerk? Bezoek dan onze pagina over vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Taalbarrière

   

  Als je een baantje gaat zoeken in een land in Zuid-Amerika, houd dan wel rekening met de taalbarrière. In de grotere toeristische steden wordt wel Engels gesproken, maar lang niet altijd. Als je het binnenland intrekt, kun je ervan uitgaan dat mensen alleen Spaans of Portugees (in Brazilië) spreken. Als je de nationale taal niet spreekt, is het wellicht onhandig om in een bar of hostel te gaan werken. Het is dus een erg handige bijkomstigheid als je van te voren de basisvaardigheden Spaans en/of Portugees leert! Het enige land waar deze taalbarrière er niet zal zijn, is in Suriname. Hier wordt over het algemeen Nederlands gesproken.


 • Loon in Zuid-Amerika

   

  Zoals je waarschijnlijk zult verwachten, liggen de lonen in Zuid-Amerika een stuk lager dan in Nederland. Echter is het levensonderhoud natuurlijk ook weer goedkoper. Veel backpackers kiezen ervoor om te werken voor kost en inwoning. Dan krijg je niet in geld uitbetaald, maar dan mag je ergens gratis verblijven. Dit kan vaak in ho(s)tels. Als je bijv. achter de receptie staat, krijg je gratis een kamer! Dit is natuurlijk niet altijd het geval, dus informeer eerst goed wat de bedoeling is.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Werken in de horeca

   

  Eén van de meest gekozen opties is werken achter bar. Logisch, want op deze manier verdien je extra geld voor je reis, leer je leuke mensen kennen en krijg je wat mee van de lokale cultuur. Vooral in de grote steden en badplaatsen wordt in de zomer veel gezocht naar barmedewerkers, keukenhulpen, proppers, etc. Een nadeel is dat je veel in de avond zult moeten werken, waardoor het vaak niet mogelijk is om zelf feestjes te bezoeken. In ho(s)tels worden ook veel mensen gezocht voor verschillende functies, zoals receptionist(e) of schoonmaakhulp.


 • Wordt au pair!

   

  Mocht je graag voor een lange tijd op een bepaalde plek willen blijven, zou je kunnen overwegen om aan de slag te gaan als au pair. Je woont dan bij een gezin in Zuid-Amerika en helpt het gezin bij het verzorgen van de kinderen. Je krijgt dus betaald en krijgt gratis kost en inwoning! Er zijn verschillende organisaties die je hierbij kunnen helpen, zodat je zelf niet op zoek hoeft te gaan naar een gezin. Een goed voorbeeld van zo’n organisatie is Aupairquest. Een tip vanuit ons: zorg ervoor dat je goede afspraken maakt van te voren, voordat je 24 uur per dag aan het werk bent en totaal geen vrije tijd meer hebt. Je wilt natuurlijk ook het land en de nabije omgeving van je verblijfplaats kunnen ontdekken!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Deel je kennis van de Engelse taal

   

  Zoals gezegd, spreekt lang niet iedereen in Zuid-Amerika Engels, maar ze willen het wel graag leren! Beheers jij de Engelse taal goed? Dan kun je gaan werken op een school. Zonder officieel diploma is het soms niet mogelijk of alleen mogelijk om een eenvoudige cursus te geven. Als je het echt goed aan wil pakken, kun je een TEFL cursus van te voren doen in Nederland. Hierbij behaal je een internationaal certificaat als bewijs dat je Engelse les kunt geven.


 • Wat moet je van tevoren regelen?

   

  Als je van plan bent in een land te gaan werken en/of hier langer wilt gaan verblijven, dan moet je wellicht een visum aanvragen. Op al onze landenpagina’s staat per land aangegeven wanneer je een visum moet regelen. Het werk zelf hoef je nog niet in Nederland te regelen, vooral in de horeca is dit makkelijker te doen ter plaatse. Mocht je wel graag zekerheid hebben dat je daar aan de slag kunt, dan kun je het natuurlijk altijd van te voren regelen. Echter is onze ervaring dat bedrijven lastig te benaderen zijn of niet reageren. Terwijl het vaak heel snel geregeld is, als je daar bij een zaak naar binnenloopt!
      


 • Vergroot je kans. Ga Spaans leren

   

  In veel landen in Zuid-Amerika spreekt men Spaans. Als je een baantje zoekt is het dus een voordeel als je gata solliciteren en je in ieder geval verstaanbaar kunt maken in het Spaans en het kunt verstaan. Toeristen kun je over het algemeen wel in het Engels te woord staan, maar als je solliciteerd op een baantje en jij spreekt of verstaat geen Spaans, maar een andere kandidaat wel, dan geven werkgevers vaak de voorkeur aan de andere kandidaat. Lees meer over Spaans leren in Zuid-Amerika op onze pagina over Spaans leren of klik op de paarse knop hieronder om je plannen om Spaans te gaan leren concreet te maken
      


 • Goede reizen en werken in Zuid-Amerika pagina? Deel via de social buttons (rechts)!