•  

  Montanita

    • Montanita | Van tropische jungles naar sneeuwstormen op een vulkaan; je vindt het allemaal in Ecuador. Heb je alle mooie natuur en steden bezocht? Dan is het tijd om heerlijk bij te komen in Montañita. Montañita is een surfdorp aan de westkust van Ecuador, waar je direct overspoeld wordt door de relaxte sfeer. Onverharde straten, surfers, feestende backpackers, alternatieve Zuid-Amerikaanse muzikanten en kunstenaars, schattige houten hutjes, een eindeloos strand, (veel) cocktails, kleine nachtclubs met een dansvloer van zand. Mix je al deze elementen door elkaar, dan heb je wel zo’n beetje een beeld van Montañita. De locals in Montañita zijn ontzettend open en geïnteresseerd en de mix van gringo’s met Zuid-Amerikanen zorgt voor een hele fijne, relaxte en internationale sfeer.


 • Feesten in Montanita


  Feesten kunnen de Zuid-Amerikanen als de beste. Elk avond is het dan ook raak in Montañita, zelfs in het laagseizoen. Ze hebben hier zelfs een Calle de Cocktailes (ja echt, een cocktailstraat), waar je naast ontzettend veel cocktails ook altijd wel iemand tegenkomt om een praatje mee te maken of een dansje mee te wagen. Wil je graag een hele nacht doorhalen? Ga dan een keer op zaterdagavond naar Lost Beach, een van de beste clubs van Zuid-Amerika. Elk weekend draait hier een bekendje dj en gaan zowel de toeristen als inwoners vanuit heel Ecuador los.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 •  Het strand van Montanita


  Het strand van Montanita heeft voor ieder wat wils. Zowel de toerist die op zoek is naar een mooi en schoon strand om te relaxen, als de sportieveling die op zoek is naar perfecte golven voor zowel beginnende als ervaren surfers, is Montanita de ideale bestemming. Dat alle lokale surfers naar Montanita trekken wil natuurlijk wel wat zeggen, een perfecte plek om te surfen én de allermooiste zonsondergangen aan het water te bekijken!

  Stranddorpjes


  Er zijn ontzettend veel surfwinkels die jou maar al te graag een surfplank of wat lessen aanbieden. De regio rondom Montanita staat bekend als de Ruta del Sol. Dit is de kustlijn rondom Montanita, waar je nog veel meer geweldige stranden en verschillende stranddorpjes kunt vinden. Aanraders zijn onder andere Salinas, Puerto Lopez en Canoa. In deze dorpjes is het een stuk rustiger dan in Montanita. Het strand van Montanita kan soms ontzettend druk zijn, waardoor sommigen de voorkeur hebben om uit te wijken naar één van de vele omliggende stranden.


 • Spaans leren en meer


  Zuid-Amerika kent natuurlijk ontzettend veel verschillende accenten binnen hun prachtige taaltje. Ecuador is de uitgelezen plek om wat Spaanse vaardigheden op te doen, doordat de Ecuadorianen één van de duidelijkste accenten hebben. Je kunt een paar weken doorbrengen op de Montanita Spanish School om Spaans te leren. Deze school staat goed aangeschreven, er werken af en toe ook Nederlanders om je de Spaanse taal nog wat gemakkelijker aan te leren en de school organiseert naast de lessen ook nog veel andere leuke activiteiten.

  Yoga- en massage lessen


  Naast Spaans leren en surfen is er nog veel meer te leren in Montanita. Je kunt hier onder andere yoga- en massage lessen volgen en er een certificaat voor halen. Je kunt ook je PADI behalen als je van duiken houdt. De kosten van deze cursussen liggen over het algemeen veel lager dan in Nederland. • Spot de Blue Footed Booby


  Ben je van plan de Galapagos eilanden over te slaan tijdens je reis door Ecuador? Gelukkig is er in Montañita alsnog een kans om de unieke blauwvoetgent te bewonderen. Ook wel bekend als de Blue Footed Booby. Vanuit Puerto Lopez kun je een tour boeken naar Isla de la Plata, waar je zowel de blauwvoetgent als walvissen kunt spotten. Deze tour kost slechts €45 en is dus een goed alternatief als je budget een trip naar de Galapagos eilanden niet toelaat.


 • Hoe kom je er?


  Montañita is een populaire plek om te bezoeken in Ecuador. Doordat het zo toeristisch is geworden, rijden er vanuit verschillende plekken directe bussen naar dit surfdorp. Het is dus erg goed te bereiken. De CLP bussen rijden altijd langs Montañita op hun weg naar het zuiden van Ecuador. Vanuit Guayaquil duurt het zo’n 4 uur om per directe bus in Montañita te komen en dit kost circa €5 per persoon. Vanaf Santa Elena en Puerto Lopez kost het maar €2 en de bus doet er zo’n 2 uur over..


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Accommodatie tips Montanita


  Waar te verblijven in Montañita? Dat is lastig te zeggen en er is een erg divers aanbod. Je kunt terecht bij één van de partyhostels middenin het centrum, of juist in één van de schattige houten cabañas aan het strand. Het voordeel is dat alles op loopafstand is in Montañita. Houd er wel rekening mee dat het in de weekenden ontzettend druk is in Montañita en veel populaire hostels al uitverkocht zijn, op tijd boeken dus! Lees op onze overnachting pagina meer info over accommodaties in Zuid-Amerika. Enkele aanraders als je graag in een partyhostel wilt verblijven in Montanita:


  Kamala Surf & Backpacker Hostel
  Dit hostel ligt iets van het centrum vandaan, maar het centrum is prima lopend over het strand of per taxi te bereiken. Er heerst een ontzettend leuke sfeer en je voelt je meteen alsof je in een warme familie terecht bent gekomen. Het hostel heeft een eigen restaurant en bar, een eigen stuk strand en een zwembad. Daarnaast worden er veel activiteiten en feestjes georganiseerd en je kunt er surfplanken huren, dus eigenlijk hoef je het hostel niet eens te verlaten. Bekijk hier de prijzen van Kamala Surf & Backpacker Hostel

  Iguana Backpackers
  Dit hostel heeft een ideale locatie. Vlakbij het centrum zodat je binnen enkele minuten in één van de vele barretjes staat, maar toch genoeg afstand om lekker rustig in bed te kunnen liggen. Het hostel organiseert vaak gezamenlijke etentjes, BBQ’s en feestjes. Lees hier meer over het Iguana backpackers hostel.

  Hidden House Hostel
  Dit hostel is iets verder van het strand vandaan, maar ook hier kun je heerlijk bijkomen van de heftige nachten in één van de hangmatten. Doordat het iets verder van de drukte vandaan is, heb je weinig last van geluidsoverlast en kun je zelf kiezen of je wilt feesten of wilt chillen. Bekijk hier de prijzen van het Hidden House Hostel.


 • Hotels en hostels Montanita

 • Booking.com

 • Kaart en video Montanita

   


 • Voor jou ook interessant in Ecuador?

   


 • Goede Montanita pagina? Deel via de social buttons (rechts)!