•  

  Kuélap ruïnes per kabelbaan te bereiken

   


 • Foto Kuélap ruïnes - Daniel Silva and PROMPERU


 • Kuélap ruïnes | Deze ruïne maakt vaak onderdeel uit van de bucket lists van veel backpackers die naar Peru gaan. Deze ruïnes liggen in het noordelijke Amazonegebied van Peru en zijn sinds deze week nog beter te bereiken. Peru blijft investeren in toerisme en alles daar omheen wat bijdraagt aan een betere beleving van dit prachtige land. Met het oog hierop zijn de Kuélap ruïnes nu te bereiken via een hyper moderne kabelbaan.

  Alternatief voor Machu Picchu

  De Kuélap ruïnes zijn door UNESCO erkend als ‘Archeologisch Werelderfgoed’ en ze worden door veel backpackers gezien als een alternatief voor de wereldberoemde Inca stad, Machu Picchu. Het is minder bekend en daardoor minder bezocht en meer onontdekt dan Machu Picchu, maar dat maakt de Kuélap ruïnes niet minder mooi. Steeds meer backpackers weten de weg naar de ruïnes ook te vinden. Het "vinden" van de ruïnes is vanaf nu een stuk makkelijker geworden dan voorheen, want via een kabelbaan van 4 km lang bereik je in slechts 20 minuten de verstopte pre-inca stad. Dat is een flinke besparing in tijd, want voordat de kabelbaan er was deed je er minimaal 1.5 uur over om bij de ruïnes te komen. Door deze investering wordt er verwacht dat nog meer backpackers en andere toeristen de ruïnes komen bezoeken en dat de bezoekersaantallen naar Kuélap en waarschijnlijk ook de noordelijke regio's van Peru flink zullen gaan groeien.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Officiële opening van de kabelbaan


  Begin maart 2017 was de officiële opening van de kabelbaan die door niemand minder dan president, Pedro Pablo Kuczynski en de Minister van Buitenlandse Zaken en Toerisme, Eduardo Ferreyros werd gedaan. Met trots opende zijn de allereerste kabelbaan van Peru in Kuélap. De kabelbaan ligt op zo'n 5 minuten van het plaatsje Nuevo Tingo en maakt het voor backpackers in Peru nog aantrekkelijker en makkelijker om één van Peru’s meest bijzondere archeologische ontdekkingen te bezoeken. Een bezoek aan de Kuélap ruïnes kun je overigens perfect combineren met een bezoek aan het indrukwekkende Amazonegebied in Peru.

 • Foto Kuélap ruïnes - César Vallejos and PROMPERU


 • Nieuwe, veilige, moderne en snelle kabelbaan


  De hagelnieuwe kabelbaan is heel veilig in gebruik en voldoet dan ook aan de laatste veiligheidseisen en de nieuwste technologieën. In totaal bestaat de kabelbaan uit maar liefst 26 cabines die aan een 8km+ lange kabel hangen. De cabines zijn stuk voor stuk voorzien van zonnepanelen (zorgen voor communicatie mogelijkheden via internet). Naast de zonnepanelen zijn er ook sensoren op de cabines geïnstalleerd die o.a. de windrichting en snelheid van de cabines continue in de gaten houden. Het mag dan de eerste kabelbaan van Peru zijn, maar het is wel gelijk een super moderne, snelle (en niet geheel onbelangrijk) een veilige kabelbaan die er voor gaat zorgen dat de Kuélap ruïnes en de omliggende noordelijke regio’s van Peru de komende tien jaar ongeveer 90% meer bezoekers zal trekken dan nu. De bezoekcijfers van de ruïnes zaten al flink in de lift de laatste jaren, want in 2016 bezochten meer dab 56.00 bezoekers de ruïnes van Kuélap. Dit was al een stijging van 54% ten opzichte van 2015, maar dat gaat de komende jaren alleen maar meer worden.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Kuélap


  Kuélap is in 2003 uitgeroepen door Werelderfgoed en wordt door veel backpackers bezocht tijdens hun backpackreis door Peru, mede omdat het de grootste stenen structuur van Zuid-Amerika is en het in een werkelijk prachtig gebied ligt in de regio Amazone Andes op 3 km hoogte tussen prachtige groene bergen. De archeologische vindplaats van Kuélap ligt op meer dan 3 uur rijden vanaf het plaatsje Chachapoyas en geeft een goed inzicht van de wereld van de Peruaanse pre-Inca culturen. Kuélap werd gebouwd tijdens de pre-Inca cultuur van de Chachapoyas, die tussen 800 en 1470 na Christus in Peru leefden. De bouw van Kuélap had als doel om de stad te verdedigen. Uiteindelijk was het niet genoeg om de stad te verdedigen en werden de Chachapoyas toch verdreven door de Inca's.

  Bron: Tourism ConsultancyPeruaanse Kuélap ruïnes in de lift 

 • Foto Kuélap ruïnes - Renzo Tasso and PROMPERU


 • Goede Kuélap kabelbaan pagina? Deel via de social buttons (rechts)!