•  

  5 x beroemde bergketens Zuid-Amerika

    • Bergen Zuid-Amerika | De bergketens van Zuid-Amerika zijn vaak enorme gebieden (duizenden kilometers lang!) waar meerdere, eveneens enorme, bergen te vinden zijn. Wat ons betreft zijn de mooiste bergketens ter wereld in Zuid-Amerika te vinden. Ze bieden een prachtig en verbazingwekkend landschap en worden gekenmerkt door valleien of riviergeulen die aan de voet van de bergen liggen. In Europa kun je al prachtige bergketens vinden, denk bijvoorbeeld aan Ben Nevis in Schotland, maar deze vallen in het niets bij het zien van de indrukwekkende bergen in Peru of Chili. Deze bergketens zijn niet voor niets een favoriete plek voor vele fotografen en geologen. Hieronder vind je onze top 5.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 1. Het Andes gebergte - in meerdere landen


  Het Andes gebergte is een van de beroemdste en langste bergketens ter wereld. Met een lengte van 8000 km en een breedte van 700 km is het het op-een-na langste gebergte ter wereld (na de Mid-Atlantische Rug, die grotendeels onder water ligt). De Andes heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 4000 meter, en is daarmee ook meteen de op-één-na hoogste bergketen ter wereld (na de Himalaya). Het gebergte van de Andes strekt zich uit over het westen van Zuid-Amerika en ligt in zeven Zuid-Amerikaanse landen, namelijk in Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Peru en Venezuela. In het Andes gebergte vind je onder andere het beroemde Machu Picchu, maar ook, helemaal in het Zuidelijkste puntje van de Andes, de befaamde W-Route in Torres del Paine in Patagonië. De beroemde berg Aconcagua aan de grens tussen Argentinië en Chili ligt eveneens in het Andes gebergte, en is de hoogste berg van Zuid-Amerika met 6961 meter.


 • 2. Sierra Nevada de Santa Marta - Colombia


  Sierra Nevada de Santa Marta is een bergketen gelegen op ongeveer 40 kilometer van de Caribische kust, ten noordoosten van Colombia. Het is een van de meest beroemde bergketens in Zuid-Amerika. Let wel op, er zijn namelijk veel misvattingen wanneer de naam 'Sierra Nevada' genoemd wordt. Sierra Nevada is namelijk ook de naam van twee andere beroemde bergketens in de wereld. Noord-Amerika heeft zo zijn eigen beroemde bergketen gelegen tussen Californië en Nevada met de naam Sierra Nevada. Sierra Nevada is daarnaast ook een populaire bergketen en toeristische bestemming in de regio Andalusië in Spanje. Toch vinden wij de Sierra Nevada de Santa Marta het meest bijzonder van deze reeks. Dat heeft het gebergte onder andere te danken aan de 5.700 meter hoogte, waarmee het het hoogste kustgebied ter wereld is.


 • 3. Sierras de Cordoba - Argentinië


  Sierras de Cordoba is weer één van die beroemde bergketens in Zuid-Amerika die jaarlijks door ongeveer drie miljoen toeristen wordt bezocht. De bergketen die zich in de provincie Cordoba, centraal in Argentinië, bevindt, heeft 2880 meter als hoogste punt met een prachtig uitzicht op valleien en meren die erom heen liggen. De bergketen Sierras de Cordoba staat bekend om zijn milde klimaat, flora en fauna en is dan ook de thuisbasis van meer dan 100 vogelsoorten. De Sierras de Cordoba is één van de beroemdste toeristische bestemmingen in Argentinië. De reden spreekt voor zich.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 4. Het Wilhelminagebergte - Suriname


  Het Wilhelminagebergte is een bergketen gelegen in het midden van Suriname. Deze bergketen strekt zich hier uit met ongeveer 113 kilometer van west naar oost, en maakt deel uit van het hoogland van Guiana Shield in Zuid-Amerika. De bergketen die genoemd is naar onze Koningin Wilhelmina, wat ook terug te zien is aan de naam van de bergtop: de Julianatop, met 1280 meter als hoogste punt. Het Wilhelminagebergte is grotendeels bedekt met tropisch regenwoud, inheemse flora en fauna en meer dan 2000 soorten bomen.


 • 5. Het Mantiqueira gebergte - Brazilië


  Het Mantiqueira gebergte, ook wel bekend als Serra da Mantiqueira, is een van de mooiste en meest beroemde bergketens in Brazilië. De bergketen die een hoogte van 2798 meter bereikt, is hiermee ook de grootste Braziliaanse bergketen. De bergketen ligt in het zuiden van Brazilië en heeft een prachtig uitzicht op de hooglanden waardoor het een favoriete plek voor veel wandelaars, klimmers en fotografen is geworden.


 • Goede bergketens pagina? Deel via de social buttons (rechts)!