•  

  Backpack reisroute langs de Gringo Trail

    •  

  "Uitgebreide route langs de hoogtepunten van Zuid-Amerika"

   

  Backpack reisroute langs de Gringo Trail, dat kinkt als een spannende route en dat is het ook. De meest uitgebreide route langs de hoogtepunten van Zuid-Amerika wordt dus in de volksmond ook wel de Gringo Trail genoemd. Het is de meest complete route waarbij je niets mist van de diversiteit en de grootste trekpleisters van Zuid-Amerika. Van het andesgebergte tot de Amazone, parelwitte stranden, ongetemde ruwe oerwouden, oude koloniale steden, zoutvlaktes, woestijnen en meer! De volgende route is een korte en compacte route waar je negen tot twaalf weken voor nodig hebt. Zo kan jij je voorbereiden om te gaan backpacken langs de Gringio Trail Wil je een totaal overzicht van de kaart van Zuid-Amerika? Bekijk dan onze Zuid-Amerika kaart pagina. • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 •  

  Cartagena + Parque Nacional Tayrona (Colombia)


  Cartagena is een schitterende historisch koloniale stad waar je voor even het verleden van het land lijkt te herbeleven via de architectuur, musea, paleizen en kerken van het land. Tevens ligt onze favoriete bestemming in Colombia op korte afstand, Parque Nacional Tayrona. Hierkomen natuur en historie samen in de vorm van ruines, Caraibische stranden en diverse ecosystemen.

  Medellin + Zona Cafetera (Colombia)


  De stad van Pablo Escabor is van drugsstad omgetoverd tot moderne en kleurrijke bestemming met aangename klimaat waar veel backpackers blijven hangen. Medellin is tevens de poort naar de Zona Cafetera, de regio waar de wereldberoemde aromatische Colombiaanse koffie vandaan komt.


  Bogota (Colombia)


  De hoofdstad van Colombia ligt op een hoogte van 2600 meter en is een van de grootste steden van Zuid-Amerika. De stad is haar slechte imago enigzins aan het verslaan en biedt tegenwoordig vele bezienswaardigheden wat Bogota een van de nieuwste must-visit bestemmingen van het continent maakt.


  Banos (Ecuador)


  De grootste stad van Ecuador is tevens de hoofdstad en waar maar liefst de helft van de bevolking van het land woont. De stad biedt voor ieder wat wils met een ligging aan het strand, eindeloze geschiedenis en cultuur in het historische centrum en grote shopping malls en boulevards.


  Montanita (Ecuador)


  Een populaire badplaats met een relaxte en laid back sfeer overdag dat in de nacht verandert tot een feestend paradijs met een nachtleven dat geen grenzen of regels kent.

  Lima (Peru)


  De bruisende en elegante hoofdstad van Peru is erin geslaagd de perfecte balans te vinden tussen Westers modern, koloniaal historisch en Peruaans traditioneel.

  Cusco en Machu Picchu (Peru)


  Cusco was ooit de hoofdstad van Peru (tijdens het historische Inca-rijk) en is tegenwoordig een historisch centrum met eindeloos veel archeologische overblijfselen daarvan. De stad en de omliggende regio kennen verschillende must-visit’s en must-do’s waaronder het bucketlist item: de verloren stad van Machu Picchu.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Het Titicacameer (Peru en Bolivia)


  Met een hoogte van 3800 meter is dit het hoogste meer ter wereld en tevens de grens tussen Peru en Bolivia. Vanuit Puno (Peru) of Copacabana (Bolivia) kan je meerdere eilanden van het meer bezoeken en kennis maken met de inheemse stammen die zich hier door de eeuwen heen hebben gevestigd.


  La Paz (Bolivia)


  Met een duizelingwekkende hoogte van 3600 meter is La Paz een van de hoogste steden ter wereld en jouw startpunt voor verschillende activiteiten, waaronder hiken in de Cordillera Real of ‘s werelds gevaarlijkste weg affietsen.


  Salar de Uyuni (Bolivia)


  Een spectaculaire driedaagse tour brengt je door de grootste zoutvlaktes ter wereld en langs veranderende landschappen. Van lagunes die van kleur veranderen tot droge dorre woestijnen.


  Santiago (Chili)


  Verstopt tussen witte bergtoppen en een laagje smog vind je de hoofdstad van Chili, Santiago. Santiago is gelegen in een vallei van de Andesgebergte.

  San Pedro de Atacama (Chili)


  San Pedro de Atacama
   is het gebied van extremen met de droogste woestijn ter wereld, het hoogst gelegen geiserveld ter wereld en de maanvallei die je voor even doet wanen op een andere planeet.


  Mendoza (Argentinië)


  De thuisbasis van de Argentijnse Malbec wijn. Mendoza biedt eindeloos uitgestrekte wijngaarden in de Andesgebergte die met een simpele fietstour op eigen houtje te bezoeken zijn. Lees hier ook de 5 "must do's" als je in Mendoza bent.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Buenos Aires (Argentinië)


  De bruisende hoofdstad van Argentinië
   waar je tango kan dansen, met gaucho cowboys op stap kan gaan, voetbal kan kijken in een van de vele bars of gewoon een Argentijnse biefstuk kan eten in een van de vele betaalbare toprestaurants.

  Iguazu watervallen (Argentinië en Brazilië)


  Als je het ons vraagt is dit de mooiste grensovergang ter wereld met maar liefst 3 km aan aaneengesloten watervallen die de scheiding vormen tussen Argentinië en Brazilië, gelegen in een spektakel van natuur met weelderig groene regenwouden en exotische dieren.
   

  Rio de Janeiro (Brazilië)


  Wereldberoemde bergen en stranden, het beste nachtleven ter wereld, ontelbaar veel bezienswaardigheden en het grootste Carnaval Festival ter wereld maken Rio de Janeiro volgens velen de spannendste, mooiste en levendigste stad ter wereld. Lees hier wat je absoluut moet doen in deze wereldstad.


  Manaus (Brazilië)


  De hoofdstad van het Noordwesten van Brazilië dat vrijwel geheel uit Amazonegebied bestaat. Dit is jouw poort naar dit natuurwonder.


 • Interessant om meer over te lezen?

   


 • Goede Gringo Trail pagina? Deel via de social buttons (rechts)!