• Laura Graichen

  Dol op reizen

  Mijn naam is Laura. Ik ben al mijn hele leven lang dol op reizen en alles wat er mee te maken heeft. Voornamelijk goede backpack bestemmingen met een fijne sfeer en schitterende natuur. Maar ook landen die niet vaak aan worden gedaan door backpackers zoals de VS bezoek ik graag. Ik hou van het avontuur en reis het liefst op de bonnefooi. Ook in mijn eentje rondreizen heb ik absoluut geen problemen mee. Nieuwe culturen ontdekken, mensen ontmoeten, nieuwe bestemmingen ontdekken is mijn passie en vind ik zeer leerzaam. De ultieme manier van vrijheid beleven. De wereld is enorm groot, er valt zoveel te ontdekken. De afgelopen jaren heb ik alle continenten bezocht. Behalve Antarctica, maar zo'n expeditie cruise staat voor in de toekomst ook zeker nog op mijn verlanglijst.

  Favoriete landen


  Mijn favoriete landen tot nu toe bezocht zijn Australië, de VS en Vietnam. Maar de 2 van de 3 landen die ik in Zuid-Amerika heb bezocht (dit zijn Brazilië en Argentinië) hebben ook erg mijn hart geraakt. Ik werk ook in de toerisme branche en werk voor een touroperator en verkoop zeer luxe hotels en resorts wereldwijd met de Malediven en Dubai als de twee luxe hoofdbestemmingen. Ook al is het mijn werk, toch heb ik zelf weinig met het luxe segment. Ik heb persoonlijk altijd het meeste plezier beleefd aan het ''primitieve''.

  Even de boel de boel laten


  In mijn vrije tijd sport ik graag, lees ik graag, luister ik graag naar muziek en spendeer ik graag en veel tijd met vrienden en vriendinnen. Hier en daar pak ik nog weleens feestjes of een festival. Ook vind ik het heerlijk om te schrijven. Vanaf december 2017 ga ik een reis maken van 6 maanden. Dit is een droomreis maar diep verborgen heeft dit ook een hele diepe achterliggende gedachte. Helaas ben ik mijn mooie dierbare moeder verloren aan kanker in april dit jaar. Dit ontzettende zware jaar wil ik middels deze reis gaan verwerken om zo even de boel de boel te laten en alles op een fatsoenlijke manier een plaatsje te geven. Schrijven en reizen is voor mij een manier om zo mijn ziel op te ruimen. De landen die ik ga bezoeken zijn: Peru, ArgentiniëBolivia, Chili, Colombia, Panama, Costa Rica, Cuba en eindigend in de VS. Ik ga beginnen in Peru (in Cusco) waar ik een cursus Spaans ga volgen van 4 weken. Over de 5 landen in Zuid-Amerika zal ik mijn verhalen op deze website schrijven. Een dagboek met wat ik meemaak en zoveel mogelijk bruikbare info speciaal voor toekomstige reizigers. Zie hieronder al mijn posts tijdens mijn 6 maanden durende reis waarin ik ga backpacken door meerdere landen in Zuid-Amerika


  19-12-2017 - Spaans leren en acclimatiseren in Cusco, Peru

  04-01-2018 - Kerst, excursies, next stop Mancora

  15-02-2018 - Huacachina, San Pedro de Atacama en Patagonië

  23-03-2018 - Van Ushuaia, via El Calafate naar Santiago en Mendoza

  06-08-2018 - Van Colombia naar de San Blas eilanden in Panama


 • Enthousiast over Laura's avonturen? Deel via de social buttons (rechts)!