•  

  Waar ligt Suriname?

   


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Waar ligt Suriname? | Deze vraag wordt vaak aan ons gesteld. Suriname is zo'n land waarbij niet direct de link wordt gelegd waar het ligt en bij welk specifiek continent het hoort, zoals men dat bijvoorbeeld bij Argentinië en Brazilië wel heeft met Zuid-Amerika. Suriname valt hiermee een beetje in hetzelfde straatje als Curacao, Cuba, Costa RicaPanama, Aruba en Bonaire. Daarvan vragen veel reizigers zich ook vaak af waar het precies ligt en bij welk continent het hoort. Wij geven je graag antwoord op deze vragen. Backpackers die plannen aan het maken zijn om te gaan backpacken in Zuid-Amerika vragen zich terecht af of een bezoek aan Suriname ook tot de mogelijkheden behoort. Deze tropische verrassing is in onze ogen een bezoek sowieso meer dan waard. En eerlijk is eerlijk, na al dat Spaans een Portugees gestuntel van je, is het ook wel eens lekker om een keer weer ongecompliceerd Nederlands te kunnen praten, toch? We kunnen je gerust stellen hoor. Als je gaat backpacken in Zuid-Amerika, dan behoort Suriname bezoeken zeker tot de mogelijkheden. Suriname hoort bij Zuid-Amerika en ze spreken er over het algemeen ook gewoon Nederlands. Het prachtige land loopt over van de meest bijzondere natuurgebieden en avontuurlijke excursie mogelijkheden. Suriname ligt in het noordelijke gedeelte van het continent Zuid-Amerika, ongeveer op dezelfde hoogte als Colombia. Het ligt tussen de twee "Guyana's" in. Op de kaart zie je aan de linkerkant van Suriname het land Guyana liggen en rechts van Suriname ligt "de andere Guyana", Frans-Guyana. Ook grenst het zuidelijke deel van Suriname aan het noordelijke deel van Brazilië.

  Hoe gebruik je de kaart?

  Gebruik de + en de - knop die je rechtsonder in de kaart ziet staan, om in of uit te zoomen op Suriname. Bekijk de kaart in de alom bekende kaart vorm of modernere satelliet vorm, Switch tussen deze twee kaarten door linksboven voor de soort kaart te kiezen. Je kunt door de kaart vast te klikken met de linker muis knop de kaart verschuiven. Bekijk je de kaart op je smartphone, gebruik dan twee vingers tegelijk om het kaartje te verschuiven.


 • Combineer Suriname met Curacao  Wie er voor kiest om een combinatie reis te maken en zowel Curacao als Suriname aan doet, zal daar zeker geen spijt van krijgen. Zo combineer je namelijk het beste van twee werelden. De prachtige, overweldigende en vaak nog ongerepte natuur van Suriname kun je zo perfect combineren met een heerlijk verblijf op het tropische, kleurrijke, relaxte en gezellige eiland Curaçao. Zo wordt je (backpack) reis een verrassende cocktail van veel factoren die het reizen zo leuk maken. Denk aan een mix van natuur, cultuur, avontuur, zon, zee en strand. Er zijn veel reisorganisaties die deze combinatie reis kant en klaar aanbieden. Maar je kunt natuurlijk als echte backpacker ook zelf je reis regelen en de losse onderdelen (vlucht, transfer en verblijfplaats) zelf boeken. Let er dan wel op dat je ook zelf een toeristenkaart regelt voor Suriname. Deze kun je kopen op Schiphol voor zo'n €25 per persoon. Ga je eerst naar Suriname en daarna pas naar Curaçao, dan moet je ook zelf nog een extra vertrektaks betalen van ongeveer $35. Deze extra kosten zitten vaak al wel bij de prijs van een georganiseerde reis verwerkt. Als je enkel en alleen op zoek bent naar losse vliegtickets naar Suriname om online te boeken, en er gewoon op eigen houtje heen te vliegen, kijk dan voor goedkope vliegtickets op de bekende website van vliegtickets aanbieder Tix.nl


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Hoe lang vliegen van Suriname naar Curacao?  De rechtstreekse vlucht van Suriname naar Curacao duurt iets meer dan twee uur. De twee bestemmingen liggen zo'n 1700 km bij elkaar vandaan. Dat valt natuurlijk ontzettend mee en is de moeite meer dan waard, omdat je in slechts twee uur vliegen op een van de meest tropische plekken ter wereld bent met de mooiste stranden die je maar kunt bedenken. Tijdens het backpacken zijn er veel momenten waarop je verlangd naar een hagelwit strand en een azuurblauwe zee, dit is je kans. Wel nog even een tip over de tijd, let er op, dat er een tijdverschil is. In Suriname is het 1 uur later dan in Curacao. Zet dus na aankomst je horloge even op de goede tijd.


 • Geniet van deze Suriname video


 • Goede waar ligt Suriname pagina? Deel via de social buttons (rechts)!