•  

  Waar ligt Cuba? 

   


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Waar ligt Cuba? | Het land van de beste sigaren, oldtimers, Che Guevara en de prachtige hoofdstad Havana en de bekende badplaats Varadero. Hoort al dit moois bij Zuid-Amerika of bij een ander continent? Helaas ligt Cuba ver weg van het continent Zuid-Amerika. Het ligt tegen de Verenigde Staten aan en hoort dus bij Noord-Amerika. Als we kijken naar de kortste reistijd vanaf een Zuid-Amerikaans land, dan kun je het best vanaf Bogota in Colombia naar Havana vliegen en dan doe je er ongeveer 3.5 uur over. Je zou denken dat je vanaf Caracas in Venezuela sneller kunt vliegen, maar daar gaat geen rechtstreekse vlucht naar toe en dan doe je er met 1 overstap al snel zes uur over. Vanaf Bogota gaan er wél rechtstreekse vluchten en daar bespaar je dus een hoop tijd mee. De kosten van een rechtstreeks retour vliegticket van Bogota naar Havana en weer terug, ligt zo rond de €400. De prijs van je vliegticket is sterk afhankelijk van de periode van vliegen en het moment waarop je de vliegtickets boekt. Lees hier tips om zo goedkoop mogelijk te vliegenVeel mensen denken dat Cuba bij Zuid-Amerika hoort, maar niets is dus minder waar. Cuba is een eiland dat tussen de Golf van Mexico, de Caraïbische zee en de Noordelijke Atlantische Oceaan in ligt. De landen die om het eiland Cuba heen liggen zijn Mexico, Haïti, Jamaica en de Bahama's. Samen met Cuba zijn er nog meer landen in dit gebied, waarvan vaak gedacht wordt dat ze bij Zuid-Amerika horen. Denk daarbij aan landen zoals o.a. Panama, Curacao en Costa Rica.

  Is Cuba een geschikt land om te combineren met andere landen die je gaat bezoeken als je gaat backpacken in Zuid-Amerika? In onze ogen alleen als je of heel veel tijd en budget hebt en sowieso Colombia hoog op je verlanglijstje hebt staan om te gaan bezoeken tijdens je backpack avontuur. Anders raden we je het niet aan, aangezien het een prijzig land is en de reistijd er naar toe best lang is.

  Hoe gebruik je de kaart?

  Gebruik de + en de - knop die je rechtsonder in de kaart ziet staan, om in of uit te zoomen op Cuba. Bekijk de kaart in de alom bekende kaart vorm of modernere satelliet vorm, Switch tussen deze twee kaarten door linksboven voor de soort kaart te kiezen. Je kunt door de kaart vast te klikken met de linker muis knop de kaart verschuiven. Bekijk je de kaart op je smartphone, gebruik dan twee vingers tegelijk om het kaartje te verschuiven.


 • Naar Cuba vanuit Colombia  Als je gaat backpacken in Zuid-Amerika en je doet Colombia aan, dan kun je overwegen (als je genoeg tijd en geld hebt) om Cuba te bezoeken en een stukje Noord-Amerika te combineren met Zuid-Amerika. Je zult er geen spijt van krijgen, want Cuba is een prachtig land. Je kunt vanuit Zuid-Amerika het best vertrekken vanaf Bogota (Colombia). vanaf Bogota kun je in zo'n 3.5 uur naar de hoofdstad van Cuba, Havana vliegen. Naast deze prachtige hoofdstad zijn o.a. de tabaksvelden van Viñales (prachtige natuur), de hagelwitte stranden van o.a. Veradero, de leuke en sfeervolle plek Trinidad en Matanzas (de stad van de bruggen). Ben je al overtuigd dat je een bezoek moet brengen aan Cuba en wil je nu direct vliegtickets boeken naar Havana, kijk dan voor goedkope vliegtickets op de bekende en betrouwbare website van Tix.nl


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Geniet van deze Cuba video


 • Goede waar ligt Cuba pagina? Deel via de social buttons (rechts)!