•  

  Waar ligt Panama?

   


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Waar ligt Panama? | Panama. De naam van het land klinkt natuurlijk al heel Zuid-Amerikaans. Dus gaan veel backpackers en andere reizigers er van uit dat Panama bij Zuid-Amerika hoort. Deze aanname is ook deels waar. We kunnen namelijk gelijk al verklappen dat Panama officieel niet bij Zuid-Amerika hoort. Echter ligt Oost Panama wel in Zuid-Amerika, maar West Panama is gelegen in Noord-Amerika. Daar hoort dan een beschrijving bij dat puur staatkundig gezien heel Panama tot Noord-Amerika hoort. Het ligt in het gedeelte van Noord-Amerika wat ook wel Centraal-Amerika wordt genoemd waar ook landen als Costa Rica, Guatemala, Honduras, El Salvador en Nicaragua bij horen. Panama grenst aan zowel Costa Rica (in het westen) en aan Colombia (in het oosten). Er zijn best wat landen die in hetzelfde straatje vallen als Panama. Van landen als SurinameCuracaoCuba, Costa Rica, Aruba en Bonaire wordt ook vaak gedacht dat ze bij Zuid-Amerika horen en weten mensen niet goed waar het precies ligt. Wij geven je graag antwoord op deze vragen. Mocht je een reis naar Zuid-Amerika aan het voorbereiden zijn, dan kun je in die plannen prima een bezoek aan Panama toevoegen. Zo wordt het land vaak gecombineerd met een bezoek aan het populaire land Colombia. Het bijzonder mooie land loopt over van een prachtige natuur en stranden. De mooiste daarvan kun je bezoeken als je de San Blas eilanden aan doet. Deze archipel (eilandengroep) bestaat uit maar liefst 350+ eilanden, waarvan de een nog mooier en meer tropische is dan de ander. Naast de San Blas Archipel zijn ook het Nationaal Park Coiba, het plaatsje Boquete (gelegen in de groene hooglanden van Panama) populaire plekken die backpackers graag opzoeken. Ga jij binnenkort zelf ook naar Panama?


  Hoe gebruik je de kaart?

  Gebruik de + en de - knop die je rechtsonder in de kaart ziet staan, om in of uit te zoomen op Panama en de omliggende landen. Bekijk de kaart in de alom bekende kaart vorm of modernere satelliet vorm, Switch tussen deze twee kaarten door linksboven voor de soort kaart te kiezen. Je kunt door de kaart vast te klikken met de linker muis knop de kaart verschuiven. Bekijk je de kaart op je smartphone, gebruik dan twee vingers tegelijk om het kaartje te verschuiven.


 • Combineer Colombia met San Blas eilanden in Panama  Als je Panama wilt gaan bezoeken tijdens je backpackreis door Zuid-Amerika. Kies er dan voor om een combinatie reis te maken en zowel Colombia als Panama aan te doen. Een fantastische beleving en tip van onze kant is de mogelijkheid om vanaf Cartagena in Colombia een meerdaagse zeiltocht te maken naar o.a. de San Blas archipel (eilandengroep) in Panama. Een van de backpackers die veel artikelen heeft geschreven voor Backpackenzuidamerika.nl is Laura. Zij maakte deze trip en sliep 5 nachten op een zeilboot. In Panama eindigde haar backpackreis van zes maanden door Zuid-Amerika. Het was voor haar een onvergetelijke afsluiting, wat zij beschreef als "het leukste wat ze deze reis gedaan heeft". De San Blas eilanden (ook wel de Kuna Yala-eilanden genoemd) liggen ten oosten van het Panamakanaal. Je kunt ze per boot of per vliegtuig bezoeken. De eilanden zijn ontzettend ongerept en puur en je vindt er bijvoorbeeld geen hotels of resorts en de eilanden worden bewoond door de oorspronkelijke bewoners van Panama, de Kuna-indianen. Wat kun je verwachten van de San Blas eilanden? In ieder geval heel veel moois. Onder andere prachtige eilanden. Azuurblauw water en hagelwitte stranden! Per zeilboot is het dus mogelijk om deze eilanden te bezoeken. Helaas niet goedkoop, maar wel elke cent waard! Klik op de onderstaande paarse knop om hier meer over te lezen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Geniet van deze Panama video


 • Goede waar ligt Panama pagina? Deel via de social buttons (rechts)!