•  

  Waar ligt Costa Rica? 

   


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Waar ligt Costa Rica? | Hoe mooi kan de naam van een land zijn? Mooier dan die van Costa Rica zal het niet snel worden. Costa Rica betekent namelijk niets minder dan "rijke kust". Costa Rica staat met name bekend om een aantal mooie plekken die het land rijk is, zoals de vulkaan "El Arenal", de jungle van Monteverde waar iedere natuurliefhebber zijn hart op kan halen en natuurlijk niet te vergeten, Manuel Antonio National Park. Dit is één van de populairste en tevens kleinste natuurgebieden van Costa Rica en een absolute must visit als je Costa Rica bezoekt. Maar waar op de wereldkaart ligt die "rijke kust" waar je deze mooie plekken kunt bewonderen en bij welk continent hoort het eigenlijk? Bij Zuid-Amerika, of bij een ander continent? Deze vragen worden ons regelmatig gesteld door backpackers en andere reizigers die naar Zuid-Amerika willen gaan om er te gaan rond trekken. Costa Rica wordt begrensd door Nicaragua (in het noorden) en door Panama (in het zuiden). Costa Rica ligt tussen de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee in. Veel mensen denken dat Costa Rica bij Zuid-Amerika hoort, maar niets is minder waar. De buurlanden Nicaragua en Panama ook niet, maar bij welk continent horen deze landen dan wel? Alle drie de landen horen bij Centraal Amerika ook wel Midden-Amerika genoemd, maar omdat dit geen officieel continent is, hoort Costa Rica bij het continent Noord-Amerika. Samen met deze drie landen zijn er nog meer landen waarvan vaak gedacht wordt dat ze bij Zuid-Amerika horen. Denk daarbij aan landen zoals Panama, Curacao en Cuba. Een ander land waarvan vaak niet wordt gedacht dat het in Zuid-Amerika ligt is Suriname. Dat is dus juist wel zo. Wil je precies weten waar in Zuid-Amerika Suriname ligt? Lees het op onze "Waar ligt Suriname" pagina.

  Hoe gebruik je de kaart?

  Gebruik de + en de - knop die je rechtsonder in de kaart ziet staan, om in of uit te zoomen op Costa Rica. Bekijk de kaart in de alom bekende kaart vorm of modernere satelliet vorm, Switch tussen deze twee kaarten door linksboven voor de soort kaart te kiezen. Je kunt door de kaart vast te klikken met de linker muis knop de kaart verschuiven. Bekijk je de kaart op je smartphone, gebruik dan twee vingers tegelijk om het kaartje te verschuiven.


 • Naar Costa Rica vanuit Colombia  Als je gaat backpacken in Zuid-Amerika en je doet Colombia aan, dan moet je wat ons betreft ook zeker overwegen om een bezoek te brengen aan Costa Rica. Het ligt namelijk vrij dichtbij elkaar. De hoofdstad van Costa Rica is San José. Dit is de plek waar je vanuit de hoofdstad van Colombia, Bogota in ongeveer twee uur naar toe vliegt (kosten voor een vliegticket zijn zo'n €200 tot €300). Zo combineer je het backpacken in Zuid-Amerika met een van de leukste landen van Midden-Amerika. De hoofdstad van Costa Rica, waar je op vliegt (San José) is geen pareltje en we raden je dan ook aan om hier niet al te lang te verblijven, maar zo snel mogelijk door te reizen naar de mooiste plekken die Costa Rica rijk is. La Fortuna is hier een goed voorbeeld van. Om te beginnen reis je van San José naar La Fortuna in ongeveer drie uur. In La Fortuna kun je de belangrijkste trekpleister van het land bezichtigen, de vulkaan "El Arenal". Ook leuk om hier te ondernemen is een bezoek aan een cacao plantage. Proef hier de heerlijkste chocola en laat je smaakpapillen overuren draaien. Verder kun je in La Fortuna ook nog een mooie waterval bezoeken. Naast La Fortuna zijn er nog heel veel prachtige plekken te bezoeken in Costa Rica, zoals de omgeving rondom het plaatsje Quepos, of breng een bezoek aan het strand van Playa Espadilla en geniet van een verfrissende duik in de wilde golven van de zee en de mooiste zonsondergang momenten. Ben je al overtuigd dat je een bezoek moet brengen aan Costa Rica en wil je nu direct vliegtickets boeken naar San Jose, kijk dan voor goedkope vliegtickets op Tix.nl.

   


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Geniet van deze Costa Rica video


 • Goede waar ligt Costa Rica pagina? Deel via de social buttons (rechts)!