•  

  Backpack reisroute door het avontuurlijke noorden

    •  

  "Adrenaline pompende hoogtepunten"

   

  Backpack reisroute door het avontuurlijke noorden | Deze route is een geweldige beleving voor iedere backpacker en een absolute lust voor het oog en de overige zintuigen. Alsof backpacken door Zuid-Amerika al niet een avontuur op zich is doen sommige backpackers er het liefst nog een flink schepje bovenop. Deze reisroute is geschikt voor adrenaline junkies pur sang. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Dan is het Noorden van Zuid-Amerika jouw volgende bestemmingen. De volgende backpack reisroute brengt je in drie tot vier weken langs de adrenaline pompende hoogtepunten van een backpackreis door landen als Ecuador, Colombia en Venezuela. Op zoek naar een totaal overzicht van Zuid-Amerika? Kijk dan eens op onze kaart Zuid-Amerika pagina.


 • Backpack reisroute door het avontuurlijke noorden  Onze backpackroute tip door het avontuurlijke Noordelijke deel van Zuid-Amerika gaat door de landen Ecuador, Colombia en Venezuela en start op een van de bijzonderste eilanden ter werkeld, de Galapagos eilanden. Vanuit hier reis je door naar Banos, Yusuni, Zona Cafetera, San Gil, Merida, Los Roques Archipelo en het natuurgebied in het zuidoosten van Venezuela, het Parque Nacional Canaima. Wij hebben de backpackroute door het avontuurlijke Noorden hieronder voor je uitgestippeld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 •  

  De Galapagos eilanden (Ecuador)


  Een eilandengroep die uniek is in de wereld met de meest diverse bio- en ecosystemen ter wereld en waar je kan duiken met walvissen, zwemmen met zeeleeuwen, wandelen met de grootste landschilpadden ter wereld of spieken naar de parende blauwvoetgenten. De Galapagos eilanden, tevens de geboorteplaats van Charles Darwin’s evolutietheorie, zijn een absolute must voor de natuurliefhebber die de avontuur met wilde dieren en zeezoogdieren graag opzoekt.

  Banos (Ecuador)


  Banos
   is een kleine plaats, gelegen in de centrale hooglanden van het Ecuadoriaanse deel van het Andesgebergte, op een hoogte van 1800 meter. Het is een walhalla voor activiteiten in de natuur, waaronder zwemmen onder een waterval, te paard of te hike de Tungurahua vulkaan op, raftend een wilde stromende rivier af, wandelen door de dichtbegroeide tropische jungle, canyonen in een van de diepe ravijnen, paraglyden, mountainbiken en meer!


  De Amazone vanaf Yusuni (Ecuador)


  Ecuador biedt de ruigste, meest onontdekte, meest authentieke en tevens de meest goedkope poort naar de Amazone via Yusuni. Het tropische regenwoud kan je hier namelijk al bereiken v.a. 100 euro voor een driedaagse tour de rivier op! Deze tour brengt je de diepte van de mystieke Amazone in om exotische wilde dieren te spotten, te vissen naar piranha’s, te zwemmen met roze dolfijnen en bovendien kennis te maken met de inheemse stammen die tot de dag van vandaag de Ecuadoriaanse Amazone bewonen.


  Zona Cafetera (Colombia)


  Je hoeft geen enorme koffieliefhebber te zijn om dit gebied te waarderen, maar het is wel een pluspunt! De Zona Cafetera in Colombia is een groots gebied dat dient als de plaats van oorsprong van de wereldberoemde en geliefde Colombiaanse koffie. De uitgestrekte groene velden waar de teelt en productie plaatsvinden lijken eindeloos en bieden de ideale landschap voor een hike door de heuvels. Vergeet je zwemkleding niet mee te nemen! Je kan namelijk na een lange dag hiken een duik nemen in een van de warmwaterbronnen die de Zona Cafetera rijk is.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • San Gil (Colombia)


  San Gil is zonder twijfel het avonturierscentrum van Colombia met redenen zat om als adrenalinezoeker deze bestemming op je route te plaatsen. Zo kan je in de Rio Suarez rivier de uitdaging aangaan met de sterke stroming, kan je al paraglidend de lucht doorzweven boven de adembenemende Chicamocha ravijn en kan je kiezen uit vele andere activiteiten in de wilde en ruwe natuur. Denk hierbij aan: kayaken, abseilen, mountainbiken, paintballen, bungee jumpen, quad rijden of zelfs de diepte van de grotten intrekken! Tevens kan je hier een mooie balans vinden tussen cultureel en actief vermaak door de Camino Real te bewandelen. Met deze trekking stap je in de voetsporen van de inheemse stammen die hier hun sporen hebben achtergelaten in zowel de natuur als in de kleine dorpjes en steden.


  Merida (Venezuela)


  In het momenteel zeer chaotische en vrij gevaarlijke Venezuela is Merida een van de veiligere bestemmingen. Omringd door bergen, met een aangenaam klimaat en een cultureel warme sfeer is Merida altijd al een avonturiermagneet geweest voor zowel Venezuelanen als reizigers van over de hele wereld. Hiken door het Andesgebergte is hier een absolute must. Je vindt hier namelijk de hoogste bergtoppen van het land. Veel visliefhebbers komen hier om een hengel uit te slaan vanuit een kano. Wil je het even rustig aan doen? Dan is de stad zelf een rustgevende bestemming om even tot adem te komen. Een kalmerende activiteit hier is een rit met de kabelbaan die je een uitzicht geeft over de stad, over de vallei en over de Andesgebergte van bovenaf.


  Los Roques Archipelo (Venezuela)


  De Los Roques Archipelo verslaat tegenwoordig het naastgelegen Isla de Margarita als populaire en paradijselijke Caraibische strandbestemming. Maar naast een dagje hangen op het strand kan je hier ook eilandhoppen tussen de 300 omliggende eilanden, kan je snorkelen in schitterende koraalriffen en kan je zelfs duiken om kennis te maken met de onderwaterwereld.


  Parque Nacional Canaima (Venezuela)


  Het nationale park Canaima is een natuurgebied in het zuidoosten van Venezuela met een oppervlakte van maar liefst 30.000 km2. Het natuurgebied bestaat uit een weelderige jungle waar je talloze flora en fauna kan spotten. Maar de echte trekpleisters van het park zijn de Salto Angel; de hoogste waterval ter wereld (bijna 1 km!) en de Tafelberg, die ondanks de enorme hoogte van maar liefst 2810 meter relatief makkelijk te beklimmen is. Zelfs zonder ervaring!


 • Voor jou ook interessant in Venezuela, Colombia en Ecuador?

   


 • Goede backpack reisroute door het avontuurlijke noorden pagina? Deel via de social buttons (rechts)!