•  

  Backpack reisroute Guyana

    •  

  "Ruw, onaangeraakt en authentiek"

   

  Backpack reisroute Guyana | Er zijn weinig landen in Zuid-Amerika en in de rest van de wereld die nog zo ruw, onaangeraakt en authentiek zijn als Guyana. Over het hele jaar heen ontvangt Guyana minder bezoekers dan Machu Picchu in 1 dag. Regenwouden, inheemse dorpjes en gemeenschappen, eindeloze en unieke flora en fauna en dat alles met een Caribisch tintje. Backpacken in Guyana kan een uitdaging zijn, maar zal het aan het einde van de dag dubbel en dwars waard zijn. De volgende backpackroute is in 10 tot 14 dagen af te leggen.


 • Backpackroute Guyana  Dubbel en dwars de uitdaging waard. Start in de hoofdstad van Guyana, Georgetown en eindig op de Afrikaans ogende Guynaanse Savanne's. Op deze route kom je gaandeweg nog heel wat avontuur tegen. Je gaat naar Shell Beach, Kaieteur National Park, Iwokrama Regenwoud en Surama Village. Wij hebben hieronder alvast een mogelijke backpackroute door Guyana voor je uitgestippeld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 •  

  Georgetown


  Guyana’s relaxte hoofdstad is vrijwel de enige echte stad van het land. Je kan hier makkelijk een dag wandelend door de stad doorbrengen, vergapend aan de oude Victoriaans koloniale architectuur. Bezoek ook een van de vele interessante musea van de stad om meer te leren over de cultuur en geschiedenis van het land. Dit is tevens ook een goede manier om even aan de hitte te ontsnappen. De stad biedt interessante en grote markten waar je eindeloos in verdwaald kan raken, een bruisend nachtleven waar je de avond kan wegdansen met de lokale bevolking en goede restaurants waar je van zowel Guyaans als internationale lekkernijen kan smullen. Een niet te missen must-do in Georgetown is een bezoek aan de Stabroek Market. Op deze drukke markt struin je samen met locals door de wirwar van stalletjes die alles verkopen dat je kan bedenken. Van sieraden tot fruit en van kleding tot technologische gadgets.


  Shell Beach


  Guyana’s populairste strand strekt over een lengte van maar liefst 150km. De naam geeft het al een beetje weg maar het strand is bezaait met kleine schelpjes. Shell Beach is met name populair vanwege de enorme lederschildpad en andere schildpadsoorten die je hier kan spotten. Ieder jaar tijdens de lente kruipen de schildpadden hier het strand op om hun eieren te leggen in de diepte van de nacht om vervolgens weer terug te keren naar de oceaan.


  Kaieteur National Park


  Zuid-Amerikaanse watervallen zoals de Salto Angel in Venezuela of de Iguazu watervallen trekken jaarlijks veel bezoekers en staan op de bucketlist van veel backpackers. Geheel onterecht wordt de Kaieteur waterval niet in deze lijst opgenomen omdat veel backpackers hier nooit van hebben gehoord. De 250 meter hoge klif kent een enorm sterke stroming van water die van deze (tot dusver onontdekte) waterval stort. De route naar de waterval toe brengt je door het nationale park waar je verschillende vogels en kikkers kan spotten die uniek zijn in de wereld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Iwokrama Regenwoud


  Een regio dat bestaat uit maar liefst 3170 km2 ongerepte regenwoud met de meeste verschillende vis-en vleermuissoorten ter wereld, vele jaguars, arapaima (de grootste zoetwatervis), de grootste otters ter wereld, rivierschildpadden, adelaars, slangen, krokodillen en meer! Je wandelt hier op hoge touwbruggen door de jungle terwijl de vogels je tegemoet fluiten en de speelse apen je opwachten. Tours naar het regenwoud vertrekken vanuit Georgetown en brengen je langs de dorpjes van inheemse stammen die je meer leren over de levenswijze en –omstandigheden van hun volk.


  Surama Village


  Door Guyana heen vind je verschillende inheemse dorpjes die hun levensstijl en cultuur graag delen met bezoekers. Het is een must om er te verblijven in een homestay met deze Amerindians. Surama Village is hiervoor een populaire bestemming.


  Rupununi Savanna


  De Afrikaans ogende Guyaanse savanne’s zijn de thuisbasis voor de inheemse cowboys van Guyana: ‘de Vaqueros’. De cowboys leven hier hun dagelijkse leven zoals dit in historische tijden gebeurde in het land. Verder vind je hier een uitmuntende diversiteit van flora en wilde fauna. Van rivieren gevuld met grote kaaimannen tot de grootste waterlelies ter wereld.


 • Video en kaart Guyana

   


 • Goede reisroute Guyana pagina? Deel via de social buttons (rechts)!