•  

  Backpack reisroute Caraïbisch Zuid-Amerika

    •  

  "Van ruïnes tot stranden, van koffieplantages tot eilanden"

   

  Backpack reisroute door Caraïbisch Zuid-Amerika | Deze indrukwekkende reisroute brengt je naar het Caraïbisch gebied en is een soort paradijselijke droom waar veel Zuid-Amerika backpackers voor een aantal dagen of weken naartoe trekken om te genieten van lange dagen op het strand, voordat zij weer terugkeren naar huis. Als backpacker verwacht je toch meer van je reis dan tropische stranden, en dat kan! De ideale combinatie van Zuid-Amerika en de Caraïben vind je in Colombia en Venezuela. Van ruïnes tot stranden, van koffieplantages tot eilanden en van oude koloniale steden tot tropische jungles. De volgende reisroute brengt je in drie tot vier weken langs de hoogtepunten van Caraïbisch Zuid-Amerika.


 • Backpack reisroute Caraïbisch Zuid-Amerika  Onze backpackroute tip door Caraïbisch Zuid-Amerika gaat door Venezuela en Colombia en start in de hoofdstad van Colombia, Bogota en brengt je langs Medellin, de Zona Cafetera, Cartagena, Parque Nacional Tayrona, Merida, Isla de Margarita, Los Roques Archipelo, Delta del Orinoco, Canaima en Salto Angel. Deze route zal je zintuigen meer dan goed doen. Wij hebben de backpackroute door Caraïbisch Zuid-Amerika hieronder al voor je uitgestippeld.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 •  

  Bogota (Colombia)


  Bogota
   is een van de grootste steden van Zuid-Amerika en heeft jarenlang te maken gehad met een slecht imago waar de stad maar niet van af kwam. Door de jaren heen heeft de stad zich echter ontwikkeld en is het langzaamaan een populaire must-visit bestemming aan het worden. Vanwege de ligging op 2600 meter hoogte heeft de hoofdstad van Colombia een aangenaam klimaat en talloze activiteiten en bezienswaardigheden om de backpacker te vermaken.

  Medellin en de Zona Cafetera (Colombia)


  Pablo Escobar en de gevreesde drugskartels maakten Medellin in de jaren 80 en 90 een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Maar met de dood van de wereldbefaamde drugsbaas kwam de groei en herrijzenis van Medellin en tegenwoordig is het een moderne kleurrijke stad is dat veel reizigers tot favoriet dopen. Vanuit Medellin trekken koffiefans naar de Zona Cafetera om zich hier in een koffiehemel te bevinden en te hiken door de geboorteplaats van de aromatische en wereldberoemde Colombiaanse koffie. Een extra tip, vergeet je zwemkleding niet mee te nemen om een duik te nemen in de omliggende warmwaterbronnen!


  Cartagena (Colombia)


  Door de jaren heen hebben verschillende landen gevochten om Cartagena als stuk land, waardoor het een van de meest gewilde steden van Zuid-Amerika is. Tijdens een wandeling door de kleurrijke stad zijn deze historische sporen te zien in de koloniale architectuur, musea, paleizen en kerken. Heb je het even gehad met historie en cultuur en trek je liever uit naar een lange boulevard met hotels aan het strand? Trek dan uit naar Bocagrande boulevard. Daar zul je in een meer toeristische omgeving terecht komen met strand en vertier. 


  Tayrona National Park (Colombia)


  Een favoriete bestemming voor velen. Het nationale park is gelegen aan de kust en kent verschillende ecosystemen. Van moerassen tot droge scrublanden en nevelwouden. Het gehele gebied is een walhalla voor de natuur- en ruïneliefhebber en voor iedere reiziger is het ultieme hoogtepunt van het park een relaxsessie in één van de diepe baaien van Tayrona National Park. Daar waar de zon schijnt op parelwitte stranden, bezaaid met palmbomen. Het paradijs bestaat echt..


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Merida (Venezuela)


  Omringd door de bergen van de Andesgebergte en met een zeer aangenaam klimaat en een culturele sfeer is Merida de avonturiersmagneet van Venezuela. De echte avonturier kan in dit walhalla kiezen uit hiken, raften, mountainbiken, paragliden, canyonen en meer! Merida is tevens een van de relatief veiligere bestemmingen van het land.


  Isla de Margarita en Los Roques Archipelo (Venezuela)


  Isla de Margarita staat erom bekend de mooiste stranden van Venezuela te hebben. De uitgestrekte parelwitte stranden zijn niet te evenaren maar het eiland staat er helaas ook om bekend een bestemming van chaos en gebrek aan rust te zijn. Ben jij het type ‘rustige backpacker’? Trek dan door naar Los Roques Archipelo, volgens sommigen het nieuwe Isla de Margarita. Je kan hier eilandhoppen tussen 300 eilanden.


  Delta del Orinoco (Venezuela)


  Wil je graag op zoektocht naar piranha’s, vleermuizen, apen, papegaaien en andere dieren en vogels in hun natuurlijke leefomgeving? Sla Delta del Orinoco dan niet over! Dit doolhof aan eilanden, kanalen, rivieren en mangrove bossen beslaat een gebied zo groot als België en wordt bewoond door lokale stammen bij wie je kan overnachten om je in de nacht te vergapen aan de overvolle sterrenhemel.
   

  Canaima - Salto Angel (Venezuela)


  Sluit jouw backpackreis door Caraibisch Zuid-Amerika af in de Gran Sabana met een van de mooiste natuurwonderen van Zuid-Amerika. De indrukwekkende Angelwaterval Angel Falls is de hoogste waterval ter wereld en ligt in het hart van een weelderige groene jungle die je kan bereiken vanaf Canaima. Het gebied biedt tevens een kijk in het leven van anaconda’s, kaaimannen, honderden verschillende vogels, de Orinoco krokodil en zelfs miereneters en jaguars.


 • Voor jou ook interessant in Colombia en Venezuela?

   


 • Goede Caraïbische reisroute? Deel via de social buttons (rechts)!