•  

  Backpack reisroute Colombia

    • "Colombia streelt al je zintuigen"

   

  Backpack reisroute Colombia | Ga je backpacken in Colombia? En op zoek naar een  goede reisroute? Deze route zal ongetwijfeld veel indruk op je gaan maken, want Colombia streelt al je zintuigen met haar inspirerende mix van Zuid-Amerika en de Caraïben. Het biedt een perfecte combinatie van oud versus nieuw en van Spaanse beïnvloedingen versus inheems Zuid-Amerikaans. Het land kent unieke en uiteenlopende landschappen, een grootse diversiteit en het warmste volk dat je met open armen zal ontvangen. Zo kan je in slechts 1 dag van gletsjer bedekte bergtoppen belanden op een parelwit Caraïbisch strand of in een tropische en mistige jungle. Colombia houdt je in haar greep en zal je niet gauw loslaten. Bereid je er op voor om op veel van je stops langer te blijven hangen dan gepland. De volgende backpackroute Colombia neemt drie tot vier weken in beslag. Ben je op zoek naar een totaal overzicht van de kaart van Zuid-Amerika? Kijk dan eens op onze kaart Zuid-Amerika pagina.


 • Route om te backpacken door Colombia

 • Backpack reisroute Colombia  Onze backpackroute door Colombia start in de oude koloniale stad Popayan en brengt je via San Agustin naar de hoofdstad Bogota en vervolgens naar Medellin, Zona Cafetera, Cartagena, Parque Nacional Tayrona, San Andrés en de Providencia. Deze route zal je verbaasd doen staan van Colombia, het land dat steeds populairder wordt onder Zuid-Amerika backpackers  Het is een geweldige route door een prachtig en veelzijdig land. Wij hebben de backpackroute door Colombia hieronder al voor je uitgestippeld. •  

  1. Popayan

  Gelegen in het zuidwesten van Colombia is Popayan een van Colombia’s meest indrukwekkende oud koloniale steden en wordt het vanwege de wit gekleurde gebouwen ook wel ‘Ciudad Blanca’ (de witte stad) genoemd. De stad staat bekend om haar rustgevende sfeer, het levendige nachtleven en de oude schitterende kerken, waaronder ook de oudste kerk van Colombia.

  2. San Agustin

  Een relaxte kleine stad, omringd door schitterende landschappen en de overblijfselen van een vergeten beschaving. San Agustin is een van de meest indrukwekkende historische trekpleisters van Colombia. Het archeologische park kent meer dan 500 mysterieuze monolieten, beelden, rotstekeningen en sarcofagen, daterend uit 100 tot 1200 v. Chr.


  3. Bogota

  Bogota, de hoofdstad van Colombia en ook een van de grootste steden van Zuid-Amerika, heeft decennia lang moeten kampen met een slecht imago. Door de jaren heen heeft Bogota echter een langzame make-over ondergaan en wordt het met de dag populairder als een van de must-visit bestemmingen van Zuid-Amerika. Met een ligging van 2600 meter in de hoogte van het Andesgebergte heeft de stad talloze bezienswaardigheden en activiteiten om reizigers te vermaken.


  4. Medellin

  Tijdens de jaren '80 en '90 was Medellin een van de gevaarlijkste steden ter wereld vanwege de gevreesde drugskartels. Het was de stad van Pablo Escobar. Met de dood van deze drugsbaas kwam de herrijzing van Medellin. Tegenwoordig is het een moderne en kleurrijke stad met het meest aangename klimaat waar jaarlijks veel reizigers langer blijven hangen dan gepland.


  5. Zona Cafetera

  Koffieliefhebbers zullen uit hun dak gaan tijdens het hiken door de Zona Cafetera. Dit is waar de helft van Colombia’s aromatische en wereldberoemde koffieproductie plaatsvindt, aan de voet van het Andesgebergte. Vergeet tijdens een bezoek aan de Zona Cafetera je zwemkleding niet mee te nemen. De regio heeft namelijk meerdere warmwaterbronnen waar je in kan duiken na een dag hiken door de velden. De Zona Cafetera regio omringd Medellin en is dus vanuit Medellin te bereiken. • 6. Cartagena

  Vanwege de ligging is Cartagena een van de meest geforticifeerde steden in Zuid-Amerika en hebben verschillende landen door de jaren heen gevochten voor dit stuk land. De sporen hiervan zijn tot de dag van vandaag te zien. Wij raden je aan uitgebreid de tijd te nemen om te dwalen door deze kleurrijke oude stad met haar koloniale architectuur, musea, paleizen en kerken. Wil je even bijkomen van culturele bezigheden? Bocagrande is een lange boulevard met torenhoge hotels en appartementen die uitkijken op het strand.


  7. Parque Nacional Tayrona

  Onze favoriete bestemming van Colombia. Het Nationale Park Tayrona is een must-see voor reizigers die ervan genieten zich in de natuur te begeven en die graag oude ruines uitpluizen. Met een ligging aan de kust kent het park een verscheidenheid aan ecosystemen. Van moerassen tot nevelwouden en droge scrublanden. Maar voor veel backpackers is het hoogtepunt van het nationale park toch een relaxsessie onder de zon, in de diepe baaien, op de mooiste parelwitte stranden van Colombia. Je kan hier verder ook snorkelen, hiken en wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving spotten.


  8. San Andrés en Providencia

  De San Andres en Providencia archipels zijn twee eilandengroepen die dichter bij Centraal-Amerika liggen dan bij Colombia. San Andres is het grootste eiland en tevens het hoofdeiland. De eilanden staan bekend om de parelwitte stranden, torenhoge palmbomen en wateren in zeven verschillende tinten blauw en groen. Het is tevens een ideale bestemming voor de snorkelliefhebbers wegens de levendige onderwaterwereld.


 • Kaart en video Colombia


 • Zij helpen je op én onderweg!

   

 • File not found.

 • Leuke backpack reisroute Colombia? Deel deze pagina!