•  

    Backpack reisroute Suriname

     



  •  

    "Zou in een heel ander continent kunnen liggen"

     

    Backpackroute Suriname | De top bestemmingen voor een backpackroute Suriname zijn niet de meest voor de hand liggend, wat backpacken in Suriname des te spannender en unieker maakt. Suriname, ooit bekend als Nederlands-Guyana, maakt samen met Frans-Guyana en Guyana, deel uit van de drie Guyana's. Gelegen aan de Caribische Noordoostelijke kust van Zuid-Amerika, zou Suriname vanwege haar uniekheid net zo goed in een geheel ander continent kunnen liggen. Veel backpackers denken dat het bij Midden=Amerika hoort. Niets is minder waar en daarom moet je een bezoek zeker overwegen als je gaat backpacken in Zuid-Amerika. De volgende reisroute in Suriname beslaat een periode van twee tot drie weken.


  • Backpack reisroute Suriname



    De verrassing van Zuid-Amerika. Deze backpackroute Suriname begint in de hoofdstad van het land, Paramaribo en eindigt in het Brownsberg natuurpark en het Brokopondo reservoir. Langs deze route zul je de mooiste schatten van Suriname ontdekken en je vergapen aan de tropische natuurgebieden waar je doorheen reist. De route die wij hieronder voor je hebben uitgestippeld brengt je van Paramaribo naar de Coppename rivier, Centraal Suriname Natuurreservaat, Julianatop, het Brownsberg Natuurpark en het Brokopondo reservoir.


  • Advertentie

  • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


  •  

    Paramaribo


    Gelegen aan de Suriname rivier vind je de hoofdstad en tevens de grootste stad van Suriname: Paramaribo. Het historische centrum van Paramaribo is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Een wandeling in het tropische klimaat door deze oude stad doet je voor even wanen in oud koloniale tijden. De vele monumenten, musea en eindeloze eetstalletjes houden je met gemak een paar dagen bezig.


    Coppename rivier


    Onvoorstelbaar groot en onvoorstelbaar mooi. Deze rivier stroomt dwars door het regenwoud van Suriname en passeert zo het grootste deel van de bergachtige regio van Suriname. De rivier komt vervolgens samen met de Saramacca Rivier om samen de Atlantische Oceaan in te stromen. Onze favoriete hotspot van waar je de schoonheid van de rivier kan bewonderen is de Bailey brug.


  • Advertentie

  • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


  • Centraal Suriname natuurreservaat


    Wegens de enorme biodiversiteit is deze reserve uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. In het reservoir kan jij je verdiepen in het 16.000 km2 grote gebied met uiteenlopene flora en fauna die je een voor een versteld doen staan met hun ongekende ruwe schoonheid. Zo heb je hier de Raleighvallen, gelegen aan de Coppename rivier, een gebied van bijna 80.000 hectare dat wereldwijd bekend staat om de enorme variatie van apen en de ruim 400 vogelsoorten die het gebied bewonen. Verder vind je hier meerdere schitterende watervallen en de magnifieke Voltzberg. Een beklimming naar de top van deze berg is een flinke uitdaging maar de drie uur durende beklimming wordt beloond met een adembenemend uitzicht op een zee van onaangetast weelderig groen regenwoud. Vergeet niet je rugtas mee te nemen voor een overnachtig in een van de rustieke accomodaties tussen de bomen en de verdere onaangeraakte flora en fauna. Tot slot is de Tafelberg een must-see. Geen Zuid-Afrika, maar gewoon Suriname. In de Tafelberg natuurreserve vind je Tafelberg van Suriname, een platte berg dat tevens een van de hoogste van Suriname is en boven het regenwoud uitsteekt. Een must-visit voor natuur- en bergliefhebbers.


    Julianatop


    De hoogste bergtop van Suriname. Julianatop rijst trots uit het omliggende ruwe regenwoud en biedt een uitdaging voor ervaren klimmers of simpelweg een mooi uitzicht om te bewonderen voor degene die liever met beide benen op de grond blijven.


    Brownsberg Natuurpark en Brokopondo reservoir


    Voor de kampeerliefhebbers en de avonturiers is dit een perfecte bestemming voor zoektochten naar plaatselijke flora en fauna. Het is een flinke wandeling door het bos van het Brownsberg natuurpark, maar is de moeite volledig waard. Je kan ervoor kiezen het park met een tour te bezoeken of er zelf op uit te gaan. De Brokopondo is een door de mens aangemaakte natuur reservoir die als dam dient voor de Surinamerivier met het doel hydro-electrische energie op gang te brengen. Het reservoir is een van de grootste van de wereld en wordt gezien als een door de mens gemaakt natuurlijk schoonheid. Het meer bevindt zich in het Brownsberg natuurpark maar is eigenlijk op zichzelf al een topbestemming.


  • Goede backpack reisroute Suriname pagina? Deel via de social buttons (rechts)!